Εκλογές 26 Μαΐου
Προεκλογικές ομιλίες
Ολοκληρώνεται σήμερα ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Τρεις πολιτικές ομιλίες θα πραγματοποιηθούν το βράδυ στην Κομοτηνή. Η εκδήλωση της υποψήφιας Δημάρχου Κομοτηνής, κας Ελένης Λαφτσή και της «ΠΟΛΗ-τικης ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9.30 μ.μ. μπροστά στο εκλογικό μας κέντρο επί της Πλατείας Ειρήνης 20. Η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Τάσου Βαβατσικλή και η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «ξεΚΙΝΗΜΑ για την πόλη» στις 20.00 σήμερα το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής. Την ίδια ώρα θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής σήμερα στις 8 το βράδυ.

Αρωγός στη μάχη κατά των εξαρτήσεων ο Κώστας Κατσιμίγας
Επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ έχει δεσμευτεί για την ίδρυση και λειτουργία Περιφερειακού Συμβουλευτικού Σταθμού επανένταξης εξαρτημένων ατόμων. Βέβαιος ότι οι άνθρωποι που συγκροτούν την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία μπορούν να δώσουν απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, εμφανίστηκε ο κ. Κατσιμίγας.
Ανακοίνωση εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ
Νέα ανακοίνωση έδωσαν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ Κομοτηνής με την οποία υποστηρίζουν ότι «Από το 2010 μέχρι σήμερα από την μείωση των μισθών των υπαλλήλων (μνημονικοί νόμοι ) η επιχείρηση θα έπρεπε να έχει περισσότερα από 12 εκ. ευρώ και σύμφωνα πάλι με τους μνημονικούς νόμους αυτά τα λεφτά θα έπρεπε να υπάρχουν» συμπεραίνοντας ότι το χρέος αυξήθηκε και δεν μειώθηκε. «Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΚ είμαστε κομμάτι αυτής πόλης, προερχόμαστε μέσα από την ιδία κοινωνία την οποία υπηρετούμε δείχνοντας τον κατάλληλο εκείνο σεβασμό που πρέπει για την δουλεία την οποία κάνουμε και αυτό το έχουμε αποδείξει με κάθε τρόπο.» αναφέρουν μεταξύ άλλων  στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και προσθέτουν «Είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας και εμείς είμαστε αυτοί που στεκόμαστε πάντα δίπλα στον πολίτη της πόλης μας σε κάθε περίπτωση και με οποιεσδήποτε συνθήκες.»

Ανοικτή ομιλία στις Σάπες
Ο υποψήφιος δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Απόστολος Ιωάννου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών», πραγματοποίησε προχθές  ανοικτή ομιλία στις Σάπες. Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε κυρίως στην ανεπίτρεπτη στασιμότητα στο Δήμο παρά το ότι η περιοχή είναι προικισμένη κάνοντας  ιδιαίτερη αναφορά σε ειδικά προβλήματα της πόλης των Σαπών όπως: -η ύδρευση -η κακή κατάσταση των δρόμων -η καθαριότητα -η ανάγκη ευπρεπισμού και αναπλάσεων -οι ανεπαρκείς συγκοινωνίες -ο βιολογικός καθαρισμός -η αποψίλωση από υπηρεσίες και δομές εξυπηρέτησης πολιτών -η απαξίωση των Σφαγείων με κινητικότητα για αξιοποίησή τους μόνο τους τελευταίους μήνες.

Στην Αρίσβη ο Ντίνος Χαριτόπουλος
Για την υλοποίηση έργων και δράσεων δεσμεύτηκε ο κ. Ντίνος Χαριτόπουλος μιλώντας στην Αρίσβη και επεσήμανε για μια ακόμη φορά ότι θεμελιώδης αρχή για τον συνδυασμό του ήταν και παραμένει η ισονομία και η ισοπολιτεία .
Ανακοίνωση εκλογικών αποτελεσμάτων από την Περιφέρεια ΑΜΘ
Η Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας ΑΜΘ ανέπτυξε ένα κατάλληλο πληροφοριακό σύστημα μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για το σύνολο των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Η σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση είναι η http://ekloges.pamth.gov.gr η οποία θα αρχίσει να ενημερώνεται το απόγευμα της Κυριακής 26 Μαΐου, με τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας. Η ίδια διεύθυνση θα είναι επίσης προσβάσιμη μέσω του επίσημου ιστοτόπου της Περιφέρειας www.pamth.gov.gr αλλά και των ιστοτόπων των επιμέρους Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ποιοι δεν ψηφίζουν
Δεν υποχρεούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα : • όσοι θα βρίσκονται στο εξωτερικό και • όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους. Ως εκ τούτου: οι εκλογείς που θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό, οφείλουν να εφοδιαστούν με σχετικά δικαιολογητικά (εισιτήρια κ.λ.π.), από τα οποία να προκύπτει ότι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονταν στο εξωτερικό. οι εκλογείς άνω των 70 ετών αν δεν ψηφίσουν δεν υποχρεούνται να προβούν σε καμία ενέργεια.

Χωρίς χρέωση, οι διελεύσεις σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας
Ελεύθερη θα είναι η διέλευση, χωρίς καταβολή διοδίων, των πολιτών σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους στις επερχόμενες Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα ισχύσουν την Κυριακή 26 Μαϊου 00:00 ως τις 24:00, όπως επίσης και την Κυριακή 2 Ιουνίου 00:00 ως τις 24:00 μ.μ.
Όσον αφορά τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, θα είναι ελεύθερη η διέλευση τους από τους σταθμούς διοδίων από την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 24:00 μ.μ., καθώς και από την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στις 24:00 μ.μ..

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας, για την διευκόλυνση των πολιτών για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος
Επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις επικείμενες εκλογές. Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τρίτη 21 Μάιου 2019, αποκλειστικά για τις παραβάσεις: παράνομης στάσης και στάθμευσης. Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία. Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Υγεία
Προσλήψεις επτά γιατρών
Το Νοσοκομείο Κομοτηνής ενισχύεται με επτά γιατρούς των ειδικοτήτων: Χειρουργικής επιμελητής Β (2), Παθολογίας Επιμελητής Α (1), Παθολογίας Επιμελητής Β (1), Νευρολογίας Επιμελητής Β (1), Ψυχιατρικής Επιμελητής Α (1), Ψυχιατρικής Επιμελητής Β (1).
Δωρεάν παροχή προληπτικών εξετάσεων στα παιδιά της Κομοτηνής στο πλαίσιο του έργου “INTERSYC II”
Καλούνται γονείς με παιδιά, να επισκεφθούν το κινητό πολύ-ιατρείο «Ιπποκράτης» στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μουσικής, σήμερα και στις 31 Μαΐου από τις 10:00 π.μ. με 14:00 μ.μ., για δωρεάν εξέταση των παιδιών τους από οδοντίατρο,οφθαλμίατρο και ωτορινολαρυγγολόγο. Οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα αυτόνομα τμήματα του Πολυϊατρείου «Ιπποκράτης», ενώ τα παιδιά θα εξετάζονται μετά την υπογραφή του δελτίου συγκατάθεσης γονέα.
Κοινωνία
«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Θανάσης Καμαράκης. « Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας εξαιρετικός δικηγόρος, έντιμος και συνεπής στις αρχές και τα οράματα του» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιώργος Κυμπαρίδης.
Πολιτισμός
Το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ
Το έργο της Θεατρικής Ομάδας της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης: «Το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ» σε σκηνοθεσία του Χρίστου Γρόζου παρουσιάζεται σήμερα και αύριο Σάββατο στις 9:00 μ.μ στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης.

 

Αθλητικά
Ο Ηρόδικος αγωνίζεται
Ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ΗΡΟΔΙΚΟΣ υποδέχεται στο πλαίσιο του πρώτου γύρου των πλέι οφ του 22ου πανελληνίου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο τον παναθηναϊκό την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 11 η ώρα στο κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής.
Καιρός

Eurokinissi

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Καιρός το Σάββατο:
Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά, κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια της ανατολικής χώρας θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο

Μοιράσου το άρθρο: