Υγεία Κορονοίός
Μεγάλη δωρεά του Νοσοκομείου Κομοτηνής
Την αγορά και στη συνέχεια τη δωρεά στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ενός αυτόματου μοριακού αναλυτή, καθώς και ενός αριθμού αντιδραστηρίων, που απαιτούνται για την ανίχνευση του SARS-COV-2, ιού που προκαλεί το CVOVID-19, αξίας 30.000 ευρώ αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη. Η δωρεά αυτή έρχεται σε συνέχεια της δωρεάς, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με παροχή τεχνικής υποστήριξης και ανταλλακτικών, συνολικού ύψους 42.300 ευρώ, που έκανε πριν από λίγους μήνες ο Δήμος Κομοτηνής, για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας.

1 επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ξάνθη
Σε 33 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα εντοπίστηκε στην ΠΕ Ξάνθης.

 

Δεύτερο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο Δήμο Τοπείρου
Δεύτερο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκε στο Δήμο Τοπείρου από τις αρμόδιες αρχές. Απαγορεύτηκε η αιμοδοσία για κατοίκους της περιοχής του Τοπείρου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιθανή εξάπλωση της νόσου, μέσω του αίματος. Όπως είναι γνωστό ο ιός μεταδίδεται κυρίως από το τσίμπημα κουνουπιού.

Οικονομία
Επιστολή των Προέδρων των Ο.Ε.Β.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και Σερρών προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλαν οι πρόεδροι των Ο.Ε.Β.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και Σερρών στην οποία κάνουν λόγο για αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και Σερρών. «Τα προβλήματα και οι δυσχέρειες στον επισιτιστικό, τουριστικό και εμπορικό κλάδο, μέρα με τη μέρα οδηγούν τους επιχειρηματίες στην απελπισία.» αναφέρεται στην επιστολή και σημειώνεται πως: «Τα μέτρα στήριξης πληττόμενων επιχειρήσεων από την πανδημία Covid-19 που εφαρμόζονται, φαντάζουν στην περιοχή μας ως μικρές ανάσες λίγο πριν μας κόψουν το οξυγόνο.» και αιτούνται μία συνάντηση μαζί τού.
Κόμματα Κινήματα
Διαδικτυακή εκδήλωση με επιχειρηματίες της Θράκης*

Οι Οργανώσεις του κόμματος στις Περιφερειακές Ενότητες της Θράκης διοργάνωσαν τηλεδιάσκεψη με προσκεκλημένο τον Χρήστο Σταϊκούρα, δημιουργώντας «γέφυρα» επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων της αγοράς και της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών. Στη συζήτηση, που είχε διάρκεια δύο ωρών, πήραν τον λόγο οι Βουλευτές της περιοχής, οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και 10 επιχειρηματίες από τον Έβρο, τη Ροδόπη και την ΞάνΘη. Ο Υπουργός από την πλευρά του αναφέρθηκε στα εργαλεία στήριξης της επιχειρηματικότητας λόγω της πανδημίας καθώς και στη δυνατότητα λήψης στοχευμένων αναπτυξιακών μέτρων σε γεωγραφικές περιοχές όπως η Θράκη. Τόνισε επίσης ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η καταγραφή και επίλυση των προβλημάτων της αγοράς, ζητώντας ωστόσο και από τους επιχειρηματίες να επιδείξουν τη μέγιστη κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Τηλεδιάσκεψη για θέματα της Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε  τηλεδιάσκεψη με  την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων συμμετείχαν, την Τετάρτη 22 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Ροδόπης Ιωάννης Βεζυργιαννίδης και οι Υπεύθυνοι Αγροτικών Θεμάτων της οργάνωσης Νικόλαος Κολάτσος και Ιωάννης Αμαξόπουλος. Η ηγεσία του Υπουργείου αναφέρθηκε εκτενώς στις μέχρι τώρα παρεμβάσεις του Υπουργείου, στις νέες προκλήσεις της ΚΑΠ και στην ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ως προς τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος, τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας και κτηνοτροφίας, τις υποδομές άρδευσης, τον συνεργατισμό, την ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, την εκπαίδευση και την παροχή γεωργικών συμβούλων στους παραγωγούς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID 19 καθώς και  στον σημαντικό βαθμό υλοποίησης του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Δήλωση του συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

«Εξ’ όσων καταλαβαίνω το τμήμα Ψυχολογίας που δεν θα γίνει στην Κομοτηνή δεν προκαλεί συναγερμό στην τοπική κοινωνία. Προφανώς θεωρείται ήσσονος σημασίας σε σχέση με την τέταρτη  Νομική.» αναφέρει μεταξύ άλλων  σε δήλωσή του ο  συντονιστής  της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, κος Σταμάτης Σακελλίων και σημειώνει πως «  Οι τοπικοί φορείς  τότε είχαν ξεσηκωθεί και ζητούσαν μετ’ επιτάσεως να μην γίνει μια σχολή σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο. Μια «ασήμαντη λεπτομέρεια» τότε ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα που κάτω από το τραπέζι το Δ.Π.Θ. αποφασίζει να μεταφέρει την σχολή σε άλλη πόλη και όχι στην Κομοτηνή όπως ήταν η αρχική πρόταση του πανεπιστημίου που την είχε αποδεχθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι οι φορείς κατελήφθησαν από την θερινή ραστώνη.» αφήνοντας αιχμές για την στάση των επιμελητηρίων και της Μητρόπολης, αλλά και για την σιωπή του βουλευτή της ΝΔ κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Περιφέρεια
Ομιλία Κώστα Κατσιμίγα
Με σημαντική συμμετοχή από την πλευρά του κόσμου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της περιφερειακής παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» χθες στο Θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα που είχε ως θέμα την υπό διαβούλευση μελέτη της χάραξης νέας σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Θεσσαλονίκης και Καβάλας και τον επαπειλούμενο σιδηροδρομικό αποκλεισμό της Δράμας. Η ομιλία και παρουσίαση των απόψεων και θέσεων της παράταξης, που περιελάμβανε εναλλακτική πρόταση διέλευσης της νέας γραμμής, ίδιου μήκους, μέσω Σερρών και Δράμας, έγινε από τον επικεφαλής της παράταξης Κώστα Κατσιμίγα «Πιστεύουμε ότι βάλαμε ένα λιθαράκι προκειμένου να αρχίσει χωρίς αγκυλώσεις, προκαταλήψεις και διαστρεβλώσεις, ένας εποικοδομητικός διάλογος επάνω στο σημαντικότερο θέμα των τελευταίων πενήντα χρόνων που αφορά την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας. Το θέμα δεν αφορά μόνο τη Δράμα, αλλά όλους μας. Τώρα χρειάζεται ενημέρωση, καλή γνώση και συστράτευση!» ανέφερε ο κος Κατσιμίγας.
Αναφορά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον τουρισμό-κορωνοϊο
Για το Θέμα που αφορούσε τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τον «κορωνοϊό» τοποθετήθηκε ο κος Χρήστος Τρέλλης περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην τελευταία συνεδρίαση του Π/Σ αν.Μ.Θ. σημειώνοντας πως βγάζουν μάτι και προκαλούν τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» της κυβέρνησης και της ΕΕ για τα μέτρα προστασίας έναντι της πανδημίας. Σύμφωνα με τον κο Τρέλλη «απ’ τη μία, απέναντι στο λαό συνεχίζουν την αποθέωση της ατομικής ευθύνης, ποινικοποιώντας ακόμη και μια απλή διαμαρτυρία ή συνάθροιση και απ’ την άλλη, απέναντι στους τουριστικούς, μεταφορικούς και γενικότερα τους επιχειρηματικούς ομίλους, αναιρούν προκλητικά κάθε «περιορισμό» και «πρωτόκολλο» για να στηρίξουν την κερδοφορία τους.» Όπως τόνισε «Επιβεβαιώνεται ότι η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού.»
Κατά στην ΤΕΡΝΑ ψήφισε η «Λαϊκή Συσπείρωση»
Τους λόγους για τους οποίους η «Λαϊκή Συσπείρωση» ψήφισε ΚΑΤΑ στην ΜΠΕ των έργων ΑΣΣΚ της ΤΕΡΝΑ ΑΕ και της DAMCO ENERGY A.E. με καύσιμο Φ.Α. γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο κος Χρήστος Τρέλλης. «Μόνο ο νέος τρόπος παραγωγής, η εργατική εξουσία, μπορεί να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητες του σημερινού επιπέδου ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων προς όφελος των κοινωνικών αναγκών.» αναφέρει. Όπως υποστήριξε ο κος Τρέλλης «ο ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας θα μπορεί να επεξεργάζεται τη διευρυμένη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών» και αναφερόμενος στους συγκεκριμένους άξονες σημείωσε πως αυτοί θα είναι: – Υπολογίζοντας το βέλτιστο ενεργειακό μείγμα με τη συνδυασμένη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εγχώριων πηγών. – Αξιοποιώντας τα νέα έργα στον ενεργειακό τομέα, ως μοχλού ανάπτυξης βιομηχανικών κλάδων της μεταποίησης και των κατασκευών. – Υλοποίηση μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης του βαθμού ενεργειακής απόδοσης, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Δάση
Ανακοίνωση για την πρόσληψη δασεργατών
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H ΕΝΩΣΗ» κρούει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου για τη στελέχωση της πυροπροστασίας δασών, ζητώντας την επαναπρόσληψη των περίπου πέντε χιλιάδων δασεργατών που απασχολούνται στην πυροπροστασία δασών μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, των οποίων η σύμβαση δεν ανανεώθηκε. «Παρά τις δεσμεύσεις και την κοινή παραδοχή ότι οι συνάδελφοι προσφέρουν σημαντικό έργο τόσο στον καθαρισμό των περιαστικών δασών, της αποψίλωσης, της διάνοιξης μονοπατιών, της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών και όχι μόνο, το ειδικό πρόγραμμα με το οποίο εργάζονταν δεν ανανεώθηκε με αποτέλεσμα και τα δάση να μείνουν ανοχύρωτα και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στην ανεργία.» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Παιδεία
Πρόγραμμα Erasmus +
Κατόπιν αξιολόγησης εγκρίθηκε το πρόγραμμα ERASMUS+ του 1ου ΕΠΑΛ με τίτλο «Καινοτόμες δράσεις κινητικότητας αναζήτησης νέων ευκαιριών στο ευρωπαικό εργασιακό περιβάλλον με ανάπτυξη σύγχρονων επαγγελματικών δεξιοτήτων που διευκολύνουν την πρόσβαση στην αγορά εργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ» Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ροή 8 εκπαιδευτικών και 5 μαθητών στην Ιταλία για να εργασθούν σε εκεί επιχειρήσεις προκειμένου να πάρουν το europass ,πιστοποιητικό εργασιακής εμπειρίας στην Ευρώπη.

Πολιτισμός Εκδηλώσεις
Για πάντα
Ο Θερινός Κινηματογράφος της ΔΚΕ Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής συνεχίζει τις προβολές με μια ακόμη ελληνική ταινία που πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και η Κατερίνα Γερονικολού, την ταινία «Για πάντα» του Γιάννη Παπαδάκου. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Αυγούστου στις 9:15 το βράδυ.
Σάτιρα και σόου από τον Ιωακείμ Ιωακειμίδη
Ένα εντυπωσιακό show γεμάτο μιμήσεις, μεταμφιέσεις, σάτιρα και πολύ τραγούδι με τον Ιωακείμ Ιωακειμίδη. Μαζί του η Σοφία Δερμεντζόγλου & η Λαμπρινή Μάνου. 27, 29 & 30 Ιουλίου στις 21:00 στον αυλειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η κράτηση στο τηλέφωνο 6944571563

 

 

 

 

Αστυνομία
Ανακοίνωση – Απαγόρευση κυκλοφορίας
Απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Α/Κ Μέστης έως Ανατολικό Α/Κ Κομοτηνής, στην κατεύθυνση από Αλεξανδρούπολη προς Κομοτηνή. Αποκλείεται η είσοδος στην Εγνατία Οδό από Σάπες προς Κομοτηνή λόγω εργασιών αποκατάστασης ασφαλτικών στρώσεων 1ης φάσης για χρονικό διάστημα από 27-07-2020 έως και 18-09-2020.

Προσοχή! Κυκλοφορεί καταφανώς απατηλό μήνυμα. Παρακαλούνται οι πολίτες να το αγνοούν
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται έρευνα σχετικά με μήνυμα (sms),που αποστέλλεται σε κινητά τηλέφωνα, καλώντας τους πολίτες να παρουσιαστούν στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα για δήθεν χορήγηση Φύλλου Πορείας από το Στρατό. «Το μήνυμα αυτό είναι καταφανώς απατηλό και παρακαλούνται οι πολίτες να το αγνοούν.» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

 

 

 

Αθλητικά
Η διοίκηση του Πανθρακικού ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας με τον Bertrand Robert.

 

Καιρός

Eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο την Πέμπτη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μοιράσου το άρθρο: