Οικονομία –Ανάπτυξη
Εγκαίνια παρουσία του Α.Γεωργιάδη
Τα Εγκαίνια της Νέας Μονάδας Ενέσιμων Βραδείας Αποδέσμευσης και η παρουσίαση του Επενδυτικού Πλάνου του Ομίλου στις Σάπες Ροδόπης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου στις 11:00. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Στρατός
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στο Δ’ ΣΣ
«Μεγάλη τιμή και χαρά είναι για μένα η επίσκεψη στη Θράκη» τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επισκεπτόμενος χθες το πρωί την έδρα του Δ΄ΣΣ στο Στρατόπεδο Αποστολίδη. Προηγήθηκε ενημέρωση από τη διοίκηση για να γνωρίσει τα θέματα και τα προβλήματα. «Διασφαλίζει την ασφάλεια της χώρας, της Θράκης και τη μεγάλη αποτρεπτική ισχύ των ενόπλων δυνάμεων σε κάθε είδους επιβολή των εθνικών μας συμφερόντων» είπε ο Υπουργός συγχαίροντας την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και εξαίροντας την για το κοινωνικό αποτύπωμα της δράσης της. « Είμαστε ισχυρή ως χώρα και αισθανόμαστε ασφαλείς» ανέφερε ο Υπουργός.

Υγεία
Ο Ιός του Δυτικού Νείλου
Δύο νέα κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφτηκαν στη Ροδόπη στο δήμο Αρριανών, είχε προηγηθεί η καταγραφεί ενός ακόμη στον Ίασμο της Ροδόπης.

 

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εκτός σχολικών γευμάτων οι Σάπες
Την επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων για την σχολική περίοδο 2019-2020 σε 1227 σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Από αυτά τα 15 στο Νομό Ροδόπης ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Με δήλωση του ο εκλεγμένος δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος εκφράζει τη δυσαρέσκεια του γιατί κανένα σχολείο δεν ανήκει στις Σάπες. «Ίσως δεν έγινε γνωστό στο Κέντρο ότι ο δήμος -Μαρωνείας Σαπών είναι σε δυσμενέστερη κατάσταση από Πολλούς δήμους στη χώρα μας, έχει μεγάλη μετανάστευση κατοίκων, εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας, πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρα σχολική διαρροή, πολύ χαμηλούς δείκτες ευημερίας των κατοίκων και μεγάλο ποσοστό ευπαθών κοινωνικά ομάδων.» αναφέρει ο κος Χαριτόπουλος και σημειώνει « θα απευθυνθούμε στο Υπουργείο Παιδείας και στην Περιφερειακή διεύθυνση Παιδείας ΑΜΘ και θα διεκδικήσουμε δυναμικά κάτι που δικαιούται ο δήμος μας και από λάθος, κακή πληροφόρηση ή εκ παραδρομής δεν του αποδόθηκε .»

 

Η απάντηση του Απόστολου Ιωάννου στο Δήμαρχο Σαπών
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» κ. Απόστολος Ιωάννου, απέστειλε στον νέο Δήμαρχο κ. Ντίνο Χαριτόπουλο επιστολή σχετικά με την πρόσκληση του Δημάρχου για συνδιοίκηση όλων των παρατάξεων από την 1η Σεπτεμβρίου. «Σε κάθε περίπτωση θα ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση με γνώμονα το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας, επιτρέποντάς σου, χωρίς μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες εκ μέρους μας, να αναπτύξεις κάθε θετική πολιτική για τον τόπο, συμβάλλοντας όπου μπορούμε και με τις δικές μας δυνάμεις. Ταυτόχρονα σκοπεύουμε να είμαστε σε εγρήγορση για τον απαραίτητο έλεγχο και κριτική, σε συνδυασμό με προώθηση των δικών μας προτάσεων μας και ιδεών, ώστε να εξασφαλίζεται η δημοκρατική λειτουργία ως θεμέλιο καλής διακυβέρνηση» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

 

Απάντηση του Μιχάλη Βασιλειάδη στον Ν. Χαριτόπουλο
«Θα μας βρείτε σύμμαχο στις αποφάσεις που παίρνονται με γνώμονα το καλό του Δήμου και των Δημοτών μας και σφοδρό αντίπαλο στις περιπτώσεις που το συμφέρον των Δημοτών δεν αποτελεί την αποκλειστική προτεραιότητα » αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα, Ελπίδα, Αλλαγή» Μιχάλης Βασιλειάδης απαντώντας στην πρόταση συνεργασίας που απεύθυνε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κος Ντίνος Χαριτόπουλος.

 

Μητρόπολη
Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο
Ξεκινούν τη Δευτέρα 26 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 27 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

 

Μεταφορές- Δρομολόγια για Σαμοθράκη
Τα δρομολόγια του «Άρτεμις» στην γραμμή Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη
Τα δρομολόγια του ε/γ-ο/γ «Άρτεμις», διαμορφώνονται ως εξής :
ΔΕΥΤΕΡΑ 26-08-2019
Από Σαμοθράκη , αναχώρηση στις 14: 45 για Αλεξανδρούπολη.
Από Αλεξανδρούπολη αναχώρηση στις 18: 30 για Σαμοθράκη.
Από Σαμοθράκη αναχώρηση στις 21:30 για Αλεξανδρούπολη
ΤΡΙΤΗ 27-08-2019 ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 31/08/2019
Από Αλεξανδρούπολη αναχώρηση στις 09:00 για Σαμοθράκη.
Από Σαμοθράκη αναχώρηση στις 12:00 για Αλεξανδρούπολη.
Από Αλεξανδρούπολη αναχώρηση στις 15:00 για Σαμοθράκη.
Από Σαμοθράκη αναχώρηση στις 18:00 για Αλεξανδρούπολη.
ΚΥΡΙΑΚΗ 01-9-2019
Από Αλεξανδρούπολη αναχώρηση στις 09.00 για Σαμοθράκη.
Από Σαμοθράκη αναχώρηση στις 12:00 για Αλεξανδρούπολη
Από Αλεξανδρούπολη αναχώρηση στις 15.00 για Σαμοθράκη.

 

Εθελοντισμός
Ενημέρωση στις γυναίκες του Ιμέρου για τον γυναικολογικό καρκίνο
Ενημέρωση στις γυναίκες του Ιμέρου για τον γυναικολογικό καρκίνο, τον καρκίνο του μαστού και τα δικαιώματα των ασθενών πραγματοποιήθηκε στον Ίμερο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Ιμέρου.

 

Πολιτισμός
Συναυλία με τη Μαρία Παπαγεωργίου στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας
Tο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών με μια συναυλία με τη Μαρία Παπαγεωργίου σήμερα το βράδυ. Συμμετέχει το Εργαστήριο Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

 

Αντάμωμα στο Νέο Σιδηροχώρι
Το 33ο Αντάμωμα Σαμακοβιτών διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Νέου Σιδηροχωρίου το Σάββατο 31 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του χωριού στις εννέα το βράδυ.Συμμετέχουν το χορευτικό τμήμα ενηλίκων και το παιδικό Νέου Σιδηροχωρίου με το παραδοσιακό μουσικό σχήμα «Οδρύσες»

 

Η τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη
Η τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη σε νέα μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού παρουσιάζεται σήμερα στις 9 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

 

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Φανούριο Σάλπης και γλέντι στο χωριό
Πανηγυρικός Εσπερινός στη Χάρη του Αγίου Φανουρίου θα τελεστεί στις επτά και μισή το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου στον οικισμό της Σάλπης. Κατόπιν στην πλατεία του χωριού θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι.

 

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη προχθές (22-8-2019) το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Ειδικότερα, σε οικισμό του νομού Ροδόπης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε σε επαρχιακή οδό και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Καιρός

Eurokinissi

Αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μοιράσου το άρθρο: