Διακομματική Επιτροπή της Βουλής
Με Πρόεδρο την Ντόρα Μπακογιάννη και μέλη, μεταξύ άλλων, τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πρώην υπουργούς, τομεάρχες και βουλευτές όλων των κομμάτων της Βουλής συγκροτήθηκε η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την ανάπτυξης της Θράκης. Η Επιτροπή που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Τρίτη 28/7, προκειμένου να εκλέξει επίσημα το προεδρείο και να προγραμματίσει τις εργασίες της αποτελείται από 25 βουλευτές. Η επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της εντός έξι μηνών.

Αναλυτικά η Σύνθεση της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης έχει ως εξής:

EUROKINISSI)

ΝΔ
1. Δερμεντζόπουλος Χρήστος
2. Δημοσχάκης Αναστάσιος
3. Καιρίδης Δημήτριος
4. Κελέτσης Σταύρος
5. Κεφαλογιάννη Όλγα
6. Λαζαρίδης Μακάριος
7. Μπακογιάννη Ντόρα
8. Πιπιλή Φωτεινή
9. Ρουσόπουλος Θεόδωρος
10. Στυλιανίδης Ευριπίδης
11. Τσιλιγγίρης Σπύρος
12. Χατζηβασιλείου Τάσος
13. Χατζηδάκης Διονύσιος
ΣΥΡΙΖΑ
14. Αναγνωστοπούλου Σία
15. Αυγέρη Δώρα
16. Γκαρά Νατάσα
17. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
18. Κατρούγκαλος Γεώργιος
19. Φίλης Νικόλαος
20. Χαρίτου Δημήτριος
ΚΙΝΑΛ
21. Λοβέρδος Ανδρέας
22. Παπανδρέου Γεώργιος
ΚΚΕ
23. Δελής Ιωάννης
ΕΛ. ΛΥΣΗ
24. Μπούμπας Κωνσταντίνος
ΜέΡΑ 25
25. Σακοράφα Σοφία

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την 46η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

“46 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας,τιμούμε τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που θυσίασαν την προσωπική τους ελευθερία ή ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, στη μάχη κατά της χούντας των συνταγματαρχών.” αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την 46η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Στη ίδια ανακοίνωση σημειώνεται: «Σε μια συγκυρία όπως η σημερινή, που οι δημοκρατικοί θεσμοί και οι δημοκρατικές κατακτήσεις της κοινωνίας μας αμφισβητούνται και βάλλονται καθημερινά, η επέτειος αυτή αποκτά βαρύνουσα σημασία.» Και η ανακοίνωση καταλήγει:«Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των συνταγματικών μας ελευθεριών. Αυτός είναι ο καλύτερος φόρος τιμής για τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού κινήματος και τα θύματα της χούντας.»

Ερώτηση 50 βουλευτών
Διατήρηση υποχρεωτικών δημοσιεύσεων στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο, ζητούν με ερώτηση τους 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως περισσότερες από 50 εβδομαδιαίες περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες έκλεισαν την τριετία 2011-2013, με βασικές αιτίες την οικονομική κρίση και την αδιαφορία των τότε κυβερνήσεων για οικονομική στήριξη και εξασφάλιση πλαισίου υγιούς ανταγωνισμού.

Στην βουλή η συζήτηση για τη δημιουργία 8 νέων τμημάτων

Στη Βουλή συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου για την ίδρυση και λειτουργία των 8 νέων τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
«Από τις απαντήσεις που έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης προέκυψε», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Βουλευτή ότι: «βρίσκεται στον «αέρα» η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ίδρυση και λειτουργία των νέων τμημάτων, ενώ εμμέσως αναγνωρίστηκε από τον υφυπουργό η πριμοδότηση από το υπουργείο Παιδείας μεταφοράς του υπό ίδρυση τμήματος Ψυχολογίας από την Κομοτηνή στο Διδυμότειχο.»

Εξεταστική ξανά στο Δ.Π.Θ. την 1η Σεπτεμβρίου
Την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά η εξεταστική για όλα τα τμήματα του Δ.Π.Θ. Σύμφωνα με ανάρτηση της αντιπρυτάνεως  Ζωής Γαβριηλίδου η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ. αποφάσισε ομόφωνα την υιοθέτηση μεικτού συστήματος εξετάσεων για την εξεταστική Περίοδο Σεπτεμβρίου παρέχοντας στα Τμήματα σαφείς οδηγίες, «καθορίζοντας επακριβώς τον ρόλο κάθε εμπλεκόμενου στην εξεταστική διαδικασία (καθηγητή, φοιτητή, επιτηρητή, λοιπού προσωπικού κλπ), και συνοδεύοντας την απόφαση από πλούσιο υποστηρικτικό υλικό που εγγυάται τη λήψη των κατάλληλων μέτρων που διασφαλίζουν την υγεία των φοιτητών μας και του προσωπικού.»

Υγεία – Κορωνοϊός
Ένας υπερσύγχρονος Μοριακός Αναλυτής Ανίχνευσης Covid-19 λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης σύμφωνα με ανακοίνωση της διοικήτριας του Νοσοκομείου της κας Έλενας Ροφαέλα. Πρόκειται για μηχάνημα δυναμικότητας 96 δειγμάτων ταυτόχρονα. Στο νοσοκομείο της Ξάνθης από την έναρξη της πανδημίας πραγματοποιήθηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός test κορωνοϊού: 990 σε ασθενείς, 400 σε υγειονομικά στελέχη, 450 σε προεγχειρητικούς ελέγχους Στην πτέρυγα Covid νοσηλεύτηκαν 298 ασθενείς (εκ των οποίων 71 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19).
Δειγματοληπτικοί έλεγχοι
Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον ιό covid-19: την Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Ιουλίου στο 3ο χλμ Ξάνθης-Καβάλας θα βρίσκεται drive through συνεργείο από 09.00π.μ. έως 12.00μ.μ.

 

Οικονομία
Ανακοίνωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης για την ΔΕΣΜΟΣ
Για «Δικαίωση των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ» κάνει λόγο με γραπτή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στυλιανός Μωραϊτής σημειώνοντας πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης «Έκανε δεκτή την από 15.05.2020 προσφυγή όλων των Επιμελητηρίων ΑΜΘ». Όπως σημειώνει ο κος Μωραϊτης μετά από αυτή την απόφαση, «τα Επιμελητήρια με τη νομική εκπρόσωπό τους, ζήτησαν χθες 22.07.2020 στο δικαστήριο και πήραν αναβολή, εν αναμονή των νόμιμων εξελίξεων που θα ακολουθήσουν προκειμένου να διασφαλίσουν το κύρος, την αξιοπιστία και το συμφέρον της εταιρείας ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ καθώς και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.»

Παιδεία
Εγγραφές στο Δ.Ι.Ε.Κ. του Γ.Ν. Κομοτηνής
Στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) με ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, θα λειτουργήσει Α΄ και Γ΄ χειμερινό εξάμηνο εκπαιδευτικού έτους 2020-2021 Δυνατότητα εγγραφής στο Α΄ Χειμερινό Εξάμηνο έχουν οι κάτοχοι απολυτηρίων τίτλων: ΓΕΛ, ΤΕΛ, ΕΠολυλαδικόΛ,ΤΕΕ Β’ Κύκλου σπουδών, Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ), Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) και Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ). Το ΔΙΕΚ θα δέχεται αιτήσεις στις 6 και 20 Αυγούστου, ενώ από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου καθημερινά.

Μητρόπολη
Σήμερα στις έξι το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο της Ἁγίας Παρασκευής εντός του στρατοπέδου της 21ης Τ.Θ.Τ. Και στις επτά το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής. Στις 8:45 μ.μ. της ίδιας ημέρας θα τελεσθεί λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας. Την Κυριακή το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής. Και το απόγευμα στις επτά θα χοροστατήσει κατά κατά την ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ἁγίου Παντελεήμονος Μικρού Κρανοβουνίου. Και την Δευτέρα 27-07-2020 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα ιερουργήσει στον Ἱερό Καθεδρικό Ναό Εὐαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Πολιτισμός Εκδηλώσεις
Δύο συναυλίες από την ΔΚΕΠΠΑΚ
Συνεχίζονται αύριο Kυριακή 26 Ιουλίου, στις 9 μ.μ. στην παραλία Μέσης οι συναυλίες της ΔΚΕΠΠΑΚ,  θα δοθεί μουσική παράσταση με τίτλο: «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί» με το Γιάννη Κάλαρη και τη Νέλλη Αντρεασιάν. Παίζουν οι μουσικοί: Θωμάς Αραμπατζής, Κώστας Γκατζαλίδης, Μαρίνος Τόκας και Παναγιώτης Στυλπνόπουλος.

«Άχ έρωτα» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
Το έργο του Φεντερίκου Γκαρθία Λόρκα «Αχ Έρωτα!», μια μουσική παράσταση σε Σύνθεση και Σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Μία παράσταση-σύνθεση τεσσάρων έργων του μεγάλου ποιητή και δραματουργού Φεντερίκο Γκαρθία ΛΟΡΚΑ. Την τριλογία του «Ματωμένος Γάμος», «Γέρμα» και «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», μαζί με την λαϊκή κωμωδία «Η Θαυμαστή Μπαλωματού». Στην Κομοτηνή θα ανέβει την Τετάρτη 5 Αυγούστου στο θερινό θέατρο.

Καιρός- ΣΑΒΒΑΤΟ 25-07-2020

Eurokinissi

Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός, όμως σταδιακά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26-07-2020
Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, μετοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Στην
υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Μοιράσου το άρθρο: