Η κα Στέλλα Μοσχοπούλου είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κοσμίου, ένας Σύλλογος που φέτος κλείνει 25 χρόνια ζωής και λειτουργίας, έτσι η χρονιά που ήδη τρέχει, θα είναι γεμάτη από εκδηλώσεις, δράσεις, ενημερώσεις και διασκεδάσεις γι αυτό και η ίδια δεν σταματά λεπτό να τρέχει χωρίς να χάνει το κέφι της και το χαμόγελό της.

Η κα Στέλλα Μοσχοπούλου είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κοσμίου.

Για πρώτη φορά φέτος οι κάτοικοι του χωριού τσίκνισαν όλοι μαζί έτσι όπως το έθιμο της Τσικνοπέμπτης πρόσταζε. «Μακάρι να μπορούμε να το κάνουμε αυτό  κάθε χρόνο όλοι μαζί» ευχήθηκε η δραστήρια πρόεδρος.
Γυναίκες κι άνδρες του Κοσμίου θα πάρουν μέρος μαζί με το Μικρό Κρανοβούνιο και την Παραδημή, ως ένα γκρουπ στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κομοτηνής το Σάββατο το βράδυ. «Θέμα μας θα είναι το γαϊτανάκι» δηλώνει η κα Στέλλα Μοσχοπούλου και σημειώνει: «Το κέφι δεν απουσιάζει, άλλωστε γι αυτό θα πάρουμε μέρος και θα ντυθούμε και θα το χαρούμε.»

Ήδη η πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ έχουν εκπονήσει ένα σχεδιασμό με εκδηλώσεις και ωραίες πρωτοβουλίες για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο. Στις 29 Φεβρουαρίου θα ανεβάσουν μια θεατρική παράσταση τα μέλη της ομάδας δημιουργικής απασχόλησης. Και στις 8 Μαρτίου θα τιμήσουν την ημέρα της γυναίκας. «Έχουμε οργανώσει μια εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Χρήστος και Εύη» είναι στα σχέδια μας να βραβεύσουμε γυναίκες του Κοσμίου, όπως πριν δύο χρόνια» δηλώνει η πρόεδρος και σημειώνει ότι αν θέλει η γυναίκα μπορεί σίγουρα να κάνει κάτι για τον εαυτό της, ό,τι νομίζει εκείνη, έχει τη δύναμη.

Από τις εκδηλώσεις δεν λείπει και η εκπαίδευση, όπως το σεμινάριο που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου, σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και με εκπαιδευτές από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Παράρτημα της Κομοτηνής.

«Κάνοντας όλες αυτές τις δραστηριότητες ποια συναισθήματα σας συντροφεύουν;» ρωτήσαμε την κα Μοσχοπούλου, την ακούραστη πάντα καλοδιάθετη πρόεδρο για να μας απαντήσει χωρίς δεύτερη σκέψη : «Ικανοποίηση και χαρά γιατί πέρα από τον εαυτό σου μπορείς να κάνεις πράγματα που θα δώσουν χαρά και σε κάποιους άλλους.» Δύναμη, όπως λέει, της δίνει η συμμετοχή του κόσμου και η θετική τους ανταπόκριση σε κάθε δραστηριότητα γι αυτό τους καλεί όλους και όλες: «Να μας ακολουθήσουν!»
Φώτο:Στέλλα Μοσχοπούλου ρεπορτάζ –κείμενο-φωτογραφία-video:Μαρία Νικολάου

 

Μοιράσου το άρθρο: