Υγεία – Κορονοίός
Παράταση των οριζόντιων μέτρων στην Ξάνθη
Την παράταση των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, έως τις 3 Ιουλίο αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επιτρέπεται η λειτουργία των Λαϊκών Αγορών και γενικά η λειτουργία υπαίθριου εμπορίου, υπό τον περιορισμό ότι, οι πάγκοι των πωλητών θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους κατ΄ ελάχιστο δέκα μέτρα (10m). Επίσης, η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού. Υποχρεωτική είναι χρήση μάσκας, σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα.

Νέοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι

Φωτογραφία Αρχείου

Νέοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 29 Ιουνίου στην πλατεία της Παλιάς Χρύσας του Δήμου Ξάνθης από 10.00 π.μ έως 14.00 μ.μ. και στο 3ο χλμ Ξάνθης Καβάλας drive through συνεργείο από 12.00μ.μ. έως 16.00μ.μ. «Η προσπάθεια όλων μας συνεχίζεται σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Η τήρηση των μέτρων προστασίας οδηγός μας στην εξάλειψη του κορονοϊού.» αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης , Νικόλαος Ευφραιμίδης.

Κυβέρνηση
Μ. Βορίδης: Ενισχύουμε το εισόδημα των παραγωγών αναστέλλοντας το τέλος επιτηδεύματος

Eurokinissi

Η Κυβέρνηση προχώρησε στην αναστολή της επιβολής του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019, για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι «για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει στην πράξη ότι βρίσκεται κοντά τους Έλληνες αγρότες κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.» Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, αγρότες οι οποίοι εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και συμπλήρωσαν την πενταετία απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος την 31η Δεκεμβρίου 2018, είχαν για τα φορολογικά έτη από το 2019 και επόμενα, υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος, η οποία θα έπρεπε να καταβληθεί εντός του 2020.

Κόμματα- Κινήματα – Συνδικαλισμός
Ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Ροδόπης για την απαλλαγή των αγροτών
Την ικανοποίηση της για την απαλλαγή των αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος για το 2019 εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΔΕΕΠ Ροδόπης. «Με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, αγρότες οι οποίοι εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και συμπλήρωσαν την πενταετία απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος την 31η Δεκεμβρίου 2018, είχαν για τα φορολογικά έτη από το 2019 και μετά υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος, η οποία θα έπρεπε να καταβληθεί εντός του 2020.» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται: «Μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού απαλλάσσονται του φόρου επιτηδεύματος των 650 ευρώ 150.000 περίπου κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Η απαλλαγή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019, δεδομένης της δύσκολης σημερινής συγκυρίας, ήταν επιβεβλημένη και δίκαιη.»

Με τον διοικητή του ΕΛΓΑ συναντήθηκε ο Ιλχάν Αχμέτ

Συνάντηση εργασίας με τον διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο είχε  στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, στο πλαίσιο τακτικών επαφών των δύο αντρών για θέματα γεωργικών ασφαλίσεων και αποζημιώσεων που αφορούν την Π.Ε. Ροδόπης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Βουλευτή: «Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ζήτησε και έλαβε ενημέρωση από τον διοικητή του ΕΛΓΑ για την πορεία των εργασιών της «Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής» που εξήγγειλε ο κ. Βορίδης μετά από δική του επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή, για την έκδοση πορίσματος σχετικού με τις αποζημιώσεις στα καπνά έτους 2018 τα οποία προσβλήθηκαν από νεκρωτική ίωση και την τελική ένταξη τους στον μηχανισμό των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων. Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέντζος ξεκαθάρισε ότι το πόρισμα του ΕΛΓΑ σε ό,τι αφορά τις ζημιές στα καπνά του 2018 έχει εκδοθεί και μιλά με σαφήνεια για απώλειες στην παραγωγή της τάξεως του 55% που επέφεραν μειωμένο εισόδημα έως και 65%. Απομένει η απόφαση του κ. Βορίδη η οποία σε περίπτωση που θα είναι θετική οι υπηρεσίες του Οργανισμού θα προχωρήσουν στην καταβολή οριζόντιας αποζημίωσης».

Η νέα Σύνθεση της ΝΕ Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ
Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ανασυγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών του Κινήματος Αλλαγής, ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης σύμφωνα με την οποία γραμματέας εξελέγη ο Παύλος Δαμιανίδης και μέλη οι: ΑΛΗ ΑΓΑ ΜΕΧΜΕΤ, ΑΧΜΕΤ ΚΑΑΝ, ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΔΑΜΩΝ, ΜΑΝΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΕΝΕΣΕΛΙΔΟΥ ΚΡΙΝΑ, ΜΠΕΡΑΤ ΜΕΧΜΕΤ, ΟΝΜΠΑΣΙ ΕΚΡΕΜ, ΟΣΜΑΝΟΓΛΟΥ ΣΙΜΠΕΛ, ΟΥΡΕΙΛΙΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ, ΠΕΤΚΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, ΠΟΛΙΤΗΣ ΦΩΤΗΣ, ΣΟΛΤΑΡΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ, ΤΣΑΒΟΥΣ ΙΣΜΑΗΛ και ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Στο δικαίωμα της απεργίας αναφέρεται η ΕΝΙΔΥΚ
«Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων: «έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλούς, διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες. Η κυβέρνηση με τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ ζεσταίνει στο σχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.»

Οικονομία
Προβληματίζει το άνοιγμα των συνόρων με την Τουρκία
Την έντονη διαμαρτυρία τους και τον προβληματισμός τους εκφράζουν με κοινή επιστολή ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής για την απόφαση της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για άνοιγμα των ανατολικών συνόρων, δηλαδή με τη γείτονα χώρα Τουρκία. « Αυτή η απόφαση γεννά εύλογα ερωτήματα και προβληματισμούς που αφορούν αφενός μεν στην υγειονομική προστασία των πολιτών της χώρας μας αφετέρου δε στην ασθμαίνουσα οικονομία της περιοχής μας που προσπαθεί μέσα σε ακραίες συνθήκες να επιβιώσει.» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

Μητρόπολη
Το διήμερο 25 και 26 Ιουνίου 2020 οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου,
Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων μετέβησαν στην πρωτεύουσα και συναντήθηκαν κατά σειράν την μεν Πέμπτη 25 Ιουνίου με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, την δε Παρασκευή 26 Ιουνίου εις το Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικ. Σακελλαροπούλου και εις το Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό κ. Κυρ. Μητσοτάκη, παρουσία και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Κεραμέως. «Τόσο η πολιτειακή όσο και η πολιτική ηγεσία επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που εξέθεσαν οι Αρχιερείς και αφορούν την ακριτική περιοχή της Θράκης.» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης.

Πρωτογενής Τομέας
Ενίσχυση των παραγωγών οινοποιήσιμων αμπελιών
Έως τις 30 Ιουνίου θα γίνεται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων η υποβολή αιτήσεων για την ενίσχυση των Παραγωγών Οινοποιήσιμων Αμπελιών στο πλαίσιο του μέτρου της πρώιμης συγκομιδής.

 

Περιφέρεια
Συνεδρίαση Π/Σ αν. Μ.Θράκης
Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη στις 30 Ιουνίου 2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 18.00 το περιφερειακό συμβούλιο ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου θα ανακοινώσει στο σώμα στη πρώτη συνεδρίαση μετά τη λήξη των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, το περιεχόμενο όλων των αποφάσεων που θα ληφθούν κατά την ως άνω διαδικασία σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας αν.Μ.Θ..

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθησαν χθες (25-6-2020) το απόγευμα, στο νομό Ροδόπης ένας (1) αλλοδαπός διακινητής , ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. Αναλυτικότερα, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Μοιράσου το άρθρο: