Πολιτική
Παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη
Παρέμβαση με νομική θεμελίωση αλλά και πολιτική τεκμηρίωση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευριπίδης Στυλιανίδης, απαντώντας στην αντιπολίτευση που υποστήριξε την κατάργηση του όρκου και άλλων διατάξεων του Συντάγματος, υποστηρίζοντας ένα «Ουδετερόθρησκο Κράτος». Ο Θρακιώτης πολιτικός επισήμανε ότι η προσέγγιση αυτή, οδηγεί σε ένα «Θρησκευτικά Αδιάφορο Κράτος», κάτι που κλονίζει τον Αξιακό Πυρήνα του Συντάγματος μας και μας απομακρύνει από την πολιτιστική και ιστορική μας ρίζα και μάλιστα σε μία εποχή που η παγκοσμιοποίηση συνθλίβει τις εθνικές ταυτότητες και κοινοποιεί τα πολιτιστικά μοντέλα.

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε ο Δ. Χαρίτου
Συνάντηση με την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, τον πρόεδρο και τους δύο αντιπροέδρους στην Αθήνα είχε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για τις πληρωμές του Οργανισμού το αμέσως επόμενο διάστημα στις αγροτικές καλλιέργειες και την κτηνοτροφία που ενισχύονται άμεσα στην περιοχή μας. Ο βουλευτής με την ευκαιρία της επίσκεψης στον ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρθηκε στις συνέπειες της καταστροφικής κακοκαιρίας που έπληξε το νομό Ροδόπης στις 10 Ιουλίου προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες.

Πρωτογενής Τομέας
«Πρόταση νομοθετικής ρύθμισης, για την υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στις πωλήσεις γάλακτος, από τους κτηνοτρόφους στις επιχειρήσεις επεξεργασίας γάλακτος» κατέθεσαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας. Επίσης, οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ζητούν
την επαναλειτουργία του ΕΛΟΓΑΚ, που τα τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα είναι σε αργία.

Συζήτηση στη Βουλή Ιλχάν – Βορίδη
Την δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη απέσπασε ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την αποδέσμευση κονδυλίων από το πρόγραμμα των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ) για την αποκατάσταση αδικιών καπνοπαραγωγών-βαμβακοπαραγωγών- σιτοπαραγωγών στην Π.Ε. Ροδόπης που επλήγησαν από ασθένειες το 2018. Επρόκειτο για την ερώτηση που είχε καταθέσει από τον Αύγουστο ο βουλευτής Ροδόπης η οποία μετετράπη σε Επίκαιρη και έτσι προσήλθε στην Ολομέλεια ο ίδιος ο υπουργός προκειμένου να δώσει τις δέουσες απαντήσεις.

Περιφέρεια
Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη είχε στο γραφείο του στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Αν.Μ.θράκης κος Χρήστος Μέτιος. «Έθεσα στον Υπουργό τα πιο σημαντικά έργα υποδομής που χρειάζεται ο πρωτογενής τομέας στην Περιφέρειά μας και συζητήσαμε και θέματα που απασχολούν τους αγρότες μας.» τόνισε ο κος Μέτιος.

 

 

 

 

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στις έξι το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γεώργιος Παυλίδης» στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν τα θέματα της πεσμένης γέφυρας του Ιάσμου και της συμμετοχής της Περιφέρειας σε εκθέσεις του εξωτερικού μετά από επερώτηση του επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνθεση», κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

 

 

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων συναντήθηκε ο Δήμαρχος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης πραγματοποίησε επίσκεψη γνωριμίας στον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της Ένωσης, αναφορικά με τα κενά των οργανικών θέσεων, τις αυξημένες απαιτήσεις αστυνόμευσης, το μεταναστευτικό, τη λειτουργία μεθοριακού σημείου διαβατηρικού ελέγχου Νυμφαίας, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, το τμήμα μεταγωγών-δικαστηρίων, το τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και πολλά άλλα.

Τα θέματα των ΑμεΑ στο τραπέζι του Δημάρχου
Tην εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με ειδικές Ανάγκες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης δέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης. Συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα, που αφορούν τα Άτομα με Ειδικές ανάγκες και αναφέρονται στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, στη βελτίωση της προσβασιμότητας των δημόσιων χώρων στον Δήμο Κομοτηνής, καθώς και σε γενικότερου ενδιαφέροντος θέματα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Ιωάννης Γκαράνης, επαναβεβαίωσε στα μέλη της αντιπροσωπίας την αταλάντευτη βούληση του ίδιου προσωπικά, αλλά και σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, για τη συνέχιση της γόνιμης και δημιουργικής συνεργασίας με το κίνημα των ΑΜΕΑ στην περιοχή μας. Τόνισε δε, ότι για την επόμενη τετραετία κύρια στόχευση του Δήμου Κομοτηνής είναι η διαρκής ανάπτυξη καλών πρακτικών και δράσεων επ’ ωφελεία των συμπολιτών μας με Ειδικές Ανάγκες.

Συζήτηση με την Πρέσβειρα της Σουηδίας
Την εθιμοτυπική επίσκεψη της Πρέσβειρας της Σουηδίας στην Αθήνα, κ. Charlotte Sammelin δέχτηκε στο γραφείο του, στο Δημαρχείο Κομοτηνής ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν θέματα που αναφέρονται στις δυνατότητες διμερούς συνεργασίας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Η Πρέσβειρα επισκέφτηκε και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, όπου είχε συνάντηση με τον Α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Αντώνιο Φραντζή. Ο κ. Φραντζής παρουσίασε τις δυνατότητες του νομού μας και αναφέρθηκε στις καλλιέργειες βαμβακιού και καπνού, που είναι τα κατεξοχήν αγροτικά προϊόντα που παράγουμε, όπως επίσης και στις πολύ καλές υποδομές της βιομηχανικής μας περιοχής, στην Εγνατία Οδό με τον κάθετο άξονα, αλλά και στις ενεργειακές μας υποδομές.

ΔΠΘ
Νέα στέγη για την Ιατρική Σχολή
Σε δύο χρόνια από σήμερα θα παραδοθούν οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στο συγκρότημα του Τμήματος Ιατρικής στην Αλεξανδρούπολη. Υπογράφτηκε προχθές η σύμβαση μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και της αναδόχου εταιρείας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 12,5 εκατομμυρίων ευρώ με συνολικό εμβαδόν 5.000 τετραγωνικά.

Παιδεία
Αγαπώ την άθληση
Με σύνθημα «Αγαπώ την άθληση – αγαπώ την υγεία μου» η διεύθυνση Φυσικής Αγωγής προτείνει στις σχολικές μονάδες της Ροδόπης, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου αθλητικές δράσεις. Με την ενέργεια της αυτή εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού η οποία θα εορταστεί σήμερα.

Αγορά
Λευκή Νύχτα στην Κομοτηνή
Μουσική, χορός και παιχνίδια σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης περιμένουν τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες στην Λευκή Νύχτα της Κομοτηνής, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου. Σε 26 διαφορετικά σημεία της Κομοτηνής θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν κάνοντας τις αγορές τους. Τη διοργάνωση έχουν από κοινού: Η δημοτική επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης.

 

 

Πολιτισμός Εκδηλώσεις
Διήμερο Πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής

Διήμερο Πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής σήμερα και αύριο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αναβιώσει για δεύτερη συνεχή χρονιά το δρώμενο του Τρύγου με πάτημα σταφυλιών σε παραδοσιακό πατητήρι και παραδοσιακό γλέντι με την Εβρίτικη Ζυγιά. Η δράση υλοποιείται με τη στήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Κομοτηνής και της αντιπεριφέρειας Ροδόπης.

Έναρξη της νέας χρονιάς για τους Πόντιους
Ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς θα τελεστεί την Κυριακή στις επτά και μισή το απόγευμα στο στέκι του Συλλόγου Ποντίων «Ο Εύξεινος Πόντος».

 

Αγιασμός στους Σαρακατσάνους
Ο Αγιασμός στη σχολή χορού και ζωγραφικής του Μορφωτικού Συλλόγου των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων θα τελεστεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις έξι και μισή το απόγευμα μπροστά στην Πολιτιστική Στέγη του Συλλόγου στην Οδό Αγίου Γεωργίου 23. Μετά τον Αγιασμό θα ακολουθήσει γλέντι.

 

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθησαν προχθές στη Ροδόπη  τρεις διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά εννέα μη νόμιμους μετανάστες.

 

O καιρός:
Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Μοιράσου το άρθρο: