Περιφέρεια
Ανοίγει ο δρόμος για τη συντήρηση και λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής
Την λήψη  χρησιδανείου πρόκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αν.Μ.Θράκης ως λύση για τη λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής. «Εφόσον περιέλθει στην Περιφέρεια, η Περιφέρεια έχει πόρους για να το συντηρήσει» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αν.Μ.θράκης κ. Χρήστος Μέτιος κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Π/Σ  σημειώνοντας πως ήταν άθλος η επαναλειτουργία του. Όσον αφορά στον τρόπο της λειτουργίας του, όπως τόνισε ο κος Μέτιος «το πώς θα λειτουργήσει έχει να κάνει με το κόστος συντήρησης και τη χρηματοδότηση δράσεων» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενος να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τριών φεστιβάλ μέσω ΕΣΠΑ για να συνεχίσει να παραμένει το Μέγαρο Μουσικής ανοιχτό.

Πρωτογενής Τομέας
Καθορίστηκαν τα ποσά των συνδεδεμένων ενισχύσεων για επτά καλλιέργειες
Υπογράφτηκαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, οι αποφάσεις που καθορίζουν το ύψος των συνδεδεμένων με την παραγωγή ενισχύσεων για επτά σημαντικές καλλιέργειες το έτος 2018. Όσπρια για ανθρώπινη κατανάλωση 145,75 ευρώ ανά στρέμμα. Πρωτεϊνούχα καρποδοτικά ψυχανθή 81,90 ευρώ ανά στρέμμα. Πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή 131,69 ευρώ ανά στρέμμα, Καρποί με κέλυφος 107 ευρώ ανά στρέμμα, Μήλα 470,70 ευρώ ανά στρέμμα, Σπαράγγια 567 ευρώ ανά στρέμμα και Σκληρό σιτάρ ι 75,98 ευρώ ανά στρέμμα.

Εκλογές Μάιος 2019
ΠΟΛΗτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η παρουσίαση διακήρυξης της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΗτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ από την επικεφαλής, την κα Ελένη Λαφτσή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 18.30 στο ξενοδοχείο ΟΡΦΕΑΣ.

 

 

Απολογισμός δράσης
« Οχτώ χρόνια λειτουργίας της Περιφερειακής Διοίκησης αποδείχτηκε ότι ήταν όπως είχαμε επισημάνει ένας ακόμα οδοστρωτήρας των αναγκών και της ζωής της λαϊκής οικογένειας.» ανέφερε ο κος Χρήστος Τρέλλης περιφερειακός σύμβουλός  της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με αφορμή την συμπλήρωση οκτώ χρόνων λειτουργίας της  «Λαϊκής Συσπείρωσης». «Στο Π.Σ., τόσο ο Περιφερειάρχης και η πλειοψηφία του, όσο και οι άλλες παρατάξεις των αστικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΑΝΕΛ διαγκωνίζονται για το ποιος θα σηκώσει πιο ψηλά την σημαία “της αποκέντρωσης και της επιχειρηματικότητας» Παράλληλα, καλεί όλους να συναντηθούν στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στις Ευρωεκλογές και στις βουλευτικές, όποτε και αν γίνουν.

Πολιτισμός
Καρναβαλικές εκδηλώσεις
Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της Κομοτηνής ξεκινούν σήμερα με το γλέντι της Τσικνοπέμπτης στην πλατεία Ειρήνης στις έξι το απόγευμα. Αύριο Παρασκευή 1η Μαρτίου στην πλατεία Ειρήνης στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί η παραδοσιακή θρακιώτικη Αποκριά με τον σύλλογο Εβριτών ν. Ροδόπης και την Εβρίτικη Ζυγιά και το Σάββατο στις 20:00, η 4η καρναβαλική παρέλαση της Κομοτηνής με τον σύλλογο Trel@cademy. Kom. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί με την αποκριάτικη μαθητική παρέλαση για τους μικρούς καρναβαλιστές.

Ώρες λειτουργίας Πολυχώρου Τέχνης & Σκέψης
Ο Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης, το ιστορικό κτίριο όπου γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις, θα είναι ανοιχτό για επίσκεψη για όλο το έτος: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 23:00 και Σάββατο και Κυριακή 07:00 – 23:00.

 

 

Ξενάγηση στα χάνια της παλιάς Ξάνθης
Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συμμετέχει ενεργά στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές-Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2019, με ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις. Την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 18.00 υλοποιείται θεματική ξενάγηση στην παλιά Ξάνθη. Η διάρκεια της ξενάγησης είναι 1,5 ώρα. Η ξενάγηση επαναλαμβάνεται για οργανωμένες ομάδες καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του καρναβαλιού κατόπιν συνεννόησης.

Λαογραφικές Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
Μια λαογραφική εκδήλωση με θέμα τις Λαογραφικές Εκδηλώσεις στην Ξάνθη διοργανώνει την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης (ΠΑΚΕΘΡΑ), στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών.  Η εκδήλωση έχει σκοπό να μας δείξει τον τρόπο με τον οποίο οι παλαιοί Ξανθιώτες και οι Θρακιώτες γενικότερα, γιόρταζαν το καρναβάλι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη. Είσοδος ελεύθερη

 

Μητρόπολη
Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Αύριο στις έξι το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Το Σάββατο στις δέκα το πρωί ο Μητροπολίτης θα Χοροστατήσει κατά την επιμνημόσυνο δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων Αστυνομικών κατά τη εκτέλεση του καθήκοντος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, και εν συνεχεία κατά το Τρισάγιο στο Μνημείο πεσόντων Αστυνομικών στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής. Το Σάββατο στις έντεκα το πρωί ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα Χοροστατήσει κατά την επιμνημόσυνο δέηση υπέρ αναπαύσεως των υπέρ Πίστεως και Πατρίδος πεσόντων κατά του αγώνα του Έθνους στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Κομοτηνής. Την Κυριακή το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κρωβύλης.

Αστυνομικό δελτίο
Συνεχείς ενημερωτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας με στόχο την προστασία των πολιτών από περιστατικά εξαπάτησης και κλοπής
Οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποίησαν ενημερωτικές διαλέξεις και διένειμαν φυλλάδια με σχετικές συμβουλές σε χώρους όπου συγκεντρώνονται κυρίως ηλικιωμένοι.  Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν από καταρτισμένο αστυνομικό προσωπικό των υφιστάμενων Διευθύνσεων Αστυνομίας, το οποίο ενημέρωσε αναλυτικά τους πολίτες, σχετικά με τον τρόπο δράσης των επιτήδειων, καθώς και για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν προκειμένου να προστατευτούν.

Συλλήψεις στην Εγνατία
Συνελήφθη,προχθές το βράδυ  στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομία Ροδόπης, 30χρονος, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μετανάστες.

Σύλληψη 38χρονου ημεδαπού για παράβαση των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων
Συνελήφθη προχθές (26-2-2019) το μεσημέρι, σε χωριό της Ροδόπης 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 38χρονο διότι τον εντόπισαν να κατέχει σε παράπηγμα ποιμνιοστασίου και την οικία του: • 1 συσκευασία με καπνό, βάρους 1.750 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί • 210 κενά τσιγάρα • 2 κυνηγετικά όπλα • 13 κυνηγετικά φυσίγγια. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Καιρός:
Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Μοιράσου το άρθρο: