Στην Κομοτηνή θα συνεδριάσει η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στην Κομοτηνή θα συνεδριάσει και όχι στη Χάγη, για πρώτη φορά, η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Την πρόταση αυτή κατέθεσε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 και την υιοθέτησε στηρίζοντας την δυναμικά η Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και Βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έστειλε και επισήμως επιστολή προς στο προεδρείο της Επιτροπής. Την ευθύνη της υποστήριξης της Ελληνικής πλευράς ανέλαβε στην Επιτροπή ο Θρακιώτης πολιτικός Ε. Στυλιανίδης επιχειρηματολογώντας πειστικά. Μετά από μια δύσκολη διπλωματική μάχη επέτυχε τον τελικό στόχο.

Στην Κομοτηνή η Φώφη Γεννηματά
Την Κομοτηνή θα επισκεφτεί το ερχόμενο Σάββατο 1η Φεβρουαρίου η πρόεδρος του Κιν.Αλ. κα Φώφη Γεννηματά. Η κα Γεννηματά θα παραστεί στην κοπή της πίτας της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης και θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 20.00 στη Λέσχη Κομοτηναίων. Η κα Γεννηματά θα παραστεί και στην ετήσια εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής στην «Αστραία».

Ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε με εκπροσώπους του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης
Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου είχε συνάντηση με εκπροσώπους του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης. Στη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος για θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία και για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους αυτών και των οικογενειών τους , όπως η προσβασιμότητα στους δρόμους και τα κτήρια αλλά και στην παραλία.

Περιφέρεια
Τα έργα της ορεινής Ξάνθης στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Δήμαρχο Μύκης
Την έδρα του Δήμου Μύκης στη Σμίνθη επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου της Περιφέρειας. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Περιφερειάρχη στη Σμίνθη ήταν η συμμετοχή σε ευρεία σύσκεψη με τον Δήμαρχο Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν για την παρακολούθηση των έργων που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή με τη συμμετοχή και την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας, για τη χρηματοδότηση νέων αλλά και τον σχεδιασμό πιο μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων ενόψει της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027. Με το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινότητας στη Σμίνθη και είχε αναλυτική ενημέρωση για τη λειτουργία του από την προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μύκης κ. Χατιτζέ Ιμάμ.

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΑΜΘ Γιώργου Ζιμπίδη
Την ικανοποίηση του εκφράζει για την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αυξήσει τη συνολική χρηματοδότηση των Επενδυτικών Σχεδίων Βελτίωσης στην Περιφέρειά της κατά 46,5 εκατ. Ευρώ, ανεβάζοντας τη χρηματοδότηση για της αγρότες της Περιφέρειας από τα 28.824.929€, που είχαν κατανεμηθεί αρχικά από την προηγούμενη κυβέρνηση, στα 75.416.691€ με δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΑΜΘ Γιώργος Ζιμπίδης. «Με την αύξηση αυτή η Περιφέρειά της πήρε τα περισσότερα χρήματα μετά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σύνολο των 13 Περιφερειών της χώρας.» τονίζει ο κος Ζιμπίδης.

Τετάρτη πάμε ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Συνεχίζονται σήμερα στις επτά το απόγευμα οι διαλέξεις στην Ακαδημία Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας. Η θεματολογία των διαλέξεων που παρουσιάζονται αυτήν την Τετάρτη στην Κομοτηνή είναι το Έγκλημα της Γενοκτονίας στο Διεθνές Δίκαιο με Ομιλητή τον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Νομικής Δ.Π.Θ.

 

 

 

Αδικαιολόγητη διακοπή από την Περιφέρεια ΑΜΘ δειγματοληψιών για την ανίχνευση βαρέων μετάλλων από το 2014 αναφέρει ο Κώστας Κατσιμίγας
Όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας υπέβαλλαν προς την Διοίκηση της ΠΑΜΘ επερώτηση σχετική με την διακοπή των δειγματοληψιών για την ανίχνευση βαρέων μετάλων από τα ποτάμια, τις λίμνες και το θαλάσσιο μέτωπο. Η Επερώτηση έγινε ύστερα από περιστατικό περιβαλλοντικής μόλυνσης στην Βουλγαρία, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, που προκάλεσε θάνατο ψαριών στον ποταμό Έβρο, είχε σαν συνέπεια την έκδοση ανακοίνωσης από την Δ/νση Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ με την οποία συνιστάται η αποφυγή αλιείας και άρδευσης. Συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και αποφασίστηκε η ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τις λιμνοθάλασσες της περιοχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ
Η βελτίωση της καθημερινότητας και η καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας για τον Δήμο Ιάσμου τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου και σημειώνεται ότι με εντολή του δημάρχου Οντέρ Μουμίν θα αναρτηθούν πινακίδες που θα γνωστοποιούν στον πολίτη ότι τα ΑμεΑ έχουν προτεραιότητα.
Ευρώπη
Τα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην Τουρκία και την πιθανή μετάδοση της στην Ευρωβουλή
Την κινητοποίηση των αρμόδιων κοινοτικών υπηρεσιών για τα αυξανόμενα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην Τουρκία και τους κινδύνους να εισέλθει η ζωονόσος στην Ελλάδα, προκαλεί η παρέμβαση της Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη. Όπως αναφέρει στην απάντησή της η Επίτροπος για θέματα υγείας Στέλλα Κυριακίδη, η Κομισιόν μέχρι σήμερα δεν είχε πληροφορίες για την ύπαρξη Αφρικανικής πανώλης στην Τουρκία.
Erasmus+ : εμπειρία ζωής για 10 εκατομμύρια νέους Ευρωπαίους
Την τελευταία τριετία περισσότερα από 10 εκατομμύρια άτομα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus+, γεγονός που, για πολλά από αυτά, αποδείχτηκε εμπειρία ζωής Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για το πρόγραμμα Erasmus+ 2018, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.

Δήμος Κομοτηνής
Σπιτάκια ανακύκλωσης σε κεντρικά σημεία της Κομοτηνής
Πρόγραμμα “Ανταποδοτική Ανακύκλωση “ πρόκειται να εφαρμόσει ο δήμος Κομοτηνής σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας και πρασίνου Ισμαήλ Λεβάντ. Έτσι σύντομα σε κεντρικά σημεία της Κομοτηνής θα τοποθετηθούν σπιτάκια όπου μέσα θα υπάρχουν ειδικοί ΄κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού και χαρτιού όπου οι δημότες θα κάνουν μόνοι τους την διαλογή και θα ανταμείβονται με ένα κουπόνι εκ πτωτικό από τα καταστήματα της πόλης.

Πολιτισμός- Εκδηλώσεις
Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα
Εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις έξι και μισή το απόγευμα.

 

Με θέμα τις μέλισσες
«Οι μέλισσες» είναι το θέμα των στολών που επέλεξε για την 4η συμμετοχή του στο Καρναβάλι της Ξάνθης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου.

 

 

Εκδήλωση της ομάδας θηλασμού
Η συνάντηση της ομάδας θηλασμού Ροδόπης στο σύλλογο Εβριτών Ροδόπης θα γίνει τη Δευτερα 3 Φεβρουαρίου στις 18.00. Στη συνάντηση θα παραβρεθεί η εθελόντρια σύμβουλος θηλασμού Δέσποινα Μασάκη, η οποία θα συντονίσει το θέμα συζήτησης » Ο θηλασμός από το Α -Ω». Στη συνέχεια η ομάδα θηλασμού θα κόψει την βασιλόπιτα της για το έτος 2020.

Ο δρομέας Θράκης στη Μαρώνεια
Η ευρύτερη περιοχή της Μαρώνειας είναι ο προορισμός του Δρομέα Θράκης. Θα ακολουθηθεί ο παραλιακός χωματόδρομος Μαρώνειας – Πετρωτά, ο οποίος ακολουθεί το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε 6. Στην Μαρώνεια οι πεζοπόροι θα ζήσουν ξεχωριστές στιγμές, που θα τους προσφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαρώνειας «Ιππαρχία», ο οποίος και είναι συνεργαζόμενος φορέας στην δράση.

Αστυνομικό δελτίο
Δικογραφία σε βάρος 21χρονου
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 21χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε, το μεσημέρι της 18-1-2020, από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, εισήλθαν σε επιχείρηση στην Κομοτηνή και εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία των υπαλλήλων, αφαίρεσαν από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.
Πυρκαγιά στον Δαφνώνα Ξάνθης
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία, στο Δαφνώνα Ξάνθης. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος έξι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην οικία.

 

Καιρός
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στη Θράκη. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις βραδινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο νότιο Αιγαίο από το απόγευμα πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Μοιράσου το άρθρο: