ΔΠΘ
«Γραφείο Συνηγόρου του φοιτητή»
Σε δύο μήνες ξεκινά τη λειτουργία του το «Γραφείο Συνηγόρου του φοιτητή» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σύμφωνα με την αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας, καθηγήτρια του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, Ζωή Γαβριηλίδου. Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που φιλοδοξεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην ομαλή λειτουργία της πανεπιστημιακής κοινότητας. Είναι νομικά κατοχυρωμένος και βρίσκεται σε ισχύ τα τελευταία 4 χρόνια σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα.

Πολιτική
Δηλώσεις Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Δεν είμαστε σε μέρες που ξεφούσκωναν τα λάστιχα των αγροτών» τόνισε σε Συνέντευξη του στην Ε.ΡΑ. ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης απαντώντας στα βασικά αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. «Όλα τα ζητήματα λύνονται με διάλογο. Όταν τεθούν τα αιτήματα των αγροτών, συζητηθούν και δούμε ποια από αυτά θα επιλυθούν ποια βρίσκονται σε τροχιά επίλυσης και, κυρίως, ποια ακόμα αντέχει η ελληνική οικονομία στις σημερινές της συνθήκες.» ανέφερε ο Υπουργός.

Οικονομία
Ανακοίνωση της ΟΕΒΕΣ Ν Ροδόπης
«Οι οποιεσδήποτε αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό Τομέα που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τη δεκαετή κρίση που βιώνουμε έχουν κατ αρχήν θετικό πρόσημο» τονίζει η ΟΕΒΕΣ Ν Ροδόπης για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Παράλληλα, σημειώνει ότι η οποιαδήποτε αύξηση θα έπρεπε να ήταν προϊόν διαπραγμάτευσης διεργασιών όλων των Κοινωνικών Εταίρων «όπως συνέβαινε πάντα και το ιδανικότερο με την αύξηση του μισθού είναι η παράλληλη εξαγγελία μείωσης ασφαλιστικών εργοδοτικών Εισφορών και μείωση φορολογίας στις ΜΜΕ ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση στον είδη βεβαρημένο προϋπολογισμό των επιχειρήσεων .»

Κόμματα – Κινήματα
Εκδήλωση παρουσίασης των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης
Εκδήλωση παρουσίασης των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μαΐου διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Ν.Ροδόπης του ΚΚΕ την  Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 12π.μ στο ξενοδοχείο “ΟΡΦΕΑΣ”, στην Κομοτηνή. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιάννης Λεβέντης στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής.

Εκδήλωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου στις εννέα το βράδυ στην Ταβέρνα «Μπιζ μπιζέ».

 

 

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στην Ξάνθη
Εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης με προσκεκλημένο τον Μανώλη Κεφαλογιάννη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο Z Palace.

 

 

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ενημέρωση σχετικά με τις Επιχορηγήσεις των Αθλητικών σωματείων και Πολιτιστικών Συλλόγων.
Ο Δήμος Κομοτηνής καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα αθλητικά σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους που επιθυμούν να λάβουν επιχορήγηση για το έτος 2019 να καταθέσουν μια σειρά από  δικαιολογητικά στον Δήμο. Δικαιούχοι χρηματικών επιχορηγήσεων, είναι αθλητικά σωματεία και πολιτιστικοί σύλλογοι που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κομοτηνής, όπου αναπτύσσουν κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα. Οι αιτήσεις και όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να προσκομιστούν έως την Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2019 στο πρωτόκολλο του Δήμου Κομοτηνής, Πλατεία Βιζυηνού 1 . Αιτήματα επιχορήγησης που έχουν υποβληθεί έως σήμερα θα ληθφούν υπόψη.

Παιδεία
Εθελοντική αιμοδοσία
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουν οι εκπαιδευτικοί του Νομού Ροδόπης τιμώντας την ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής από τις 09:30 π.μ. μέχρι τις 13:30 μ.μ..

 

 

«Τα μουσικά τετράδια ανοίγουν»
«Τα μουσικά τετράδια ανοίγουν» από τα γυμνάσια της Κομοτηνής 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, από το Μειονοτικό Γυμνάσιο/Λύκειο και από το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Κομοτηνής. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ανοίγουν τα μουσικά τους τετράδια, παίζουν μουσική, τραγουδούν και προσκαλούν όλους στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής την ερχόμενη Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 19.00 το απόγευμα.

Περιφέρεια
Με επιτυχία στέφθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα
Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την στήριξη της επιχειρηματικότητας ήταν το θέμα της ενημερωτικής συνάντησης που διοργάνωσε η Περιφέρεια στην Καβάλα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, παραγωγικών και ερευνητικών φορέων, ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων από ολόκληρη την Περιφέρεια. Στην εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος παρουσίασε το σύνολο της πολιτικής του για την στήριξη των επιχειρήσεων, τονίζοντας πως η επιχειρηματικότητα αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται το σχέδιο της Διοίκησής του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Διαλέξεις στην Ακαδημία – Δομή Δια Βίου Μάθησης
Συνεχίζονται σήμερα οι διαλέξεις στην Ακαδημία – Δομή Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης . Στις επτά το απόγευμα στην Αίθουσα συνεδριάσεων ‘’ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ’ με Ομιλητή τον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή , Τμήμα Νομικής ΔΠΘ. Θέμα Διάλεξης: Η απαγόρευση της Χρήσης Ένοπλης Βίας στο Διεθνές Δίκαιο.

Περιβάλλον
1η Τακτική Συνεδρίαση του Φ.Δ. και κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.
Η πρώτη συνεδρίαση 2019 του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας-Ισμαρίδας στο Πόρτο Λάγος πραγματοποιήθηκε χθες. Σε αυτή τη συνεδρίαση παρουσιάστηκε η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Φορέα. Ο νέος Πρόεδρος Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης, ο Αν. Καθηγητής Δ.Π.Θ. κ. Γεώργιος Γκαϊντατζής, καλωσόρισε τα νέα μέλη και ευχαρίστησε θερμά τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ., καθώς και τον Δρ. Μάνο Κουτράκη (Διευθυντής Ερευνών ΕΛΓΟ-ΙΝΑΛΕ και απερχόμενος Πρόεδρος Δ.Σ. του Φ.Δ.) για τη συμβολή τους στο έργο του Φορέα όλα αυτά τα χρόνια.

Πρωτογενής Τομέας
Εκδήλωση για τους Μελισσοκόμους
Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν.Ροδόπης «Το Κεντρί » διοργανώνει σήμερα το πρωί στο Κέντρο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Κομοτηνής σεμινάριο για την Διατροφή της Μέλισσας με ομιλητή τον Λιόλιο Βασίλειο -Διδάκτωρ Α.Π.Θ. , αλλά και την Νέα Απειλή που πλήττει την Ιταλία και Γαλλία που ονομάζεται Σκαθάρι με ομιλητή τον κ. Ουρεηλίδη Κωνσταντίνο -Κτηνίατρο , εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Σκαθάρι.

Μητρόπολη
Στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής προς τιμή των τριών Ιεραρχών προστατών της Παιδείας ιερουργεί αυτή την ώρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των δασκάλων και των ευεργετών της Παιδείας του Γένους. Αύριο Πέμπτη στις έξι το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζονται Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Εβρένου.

 

 

Πολιτισμός
Βιβλιοπαρουσίαση
Το βιβλίο των καθηγητών κ.κ. Άγγελου Συρίγου και Ευάνθη Χατζηβασιλείου με τίτλο, «Η συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό» παρουσιάζουν το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, στις 19:30, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Πατάκη». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» στην Καπναποθήκη «Π».

 

Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες στο Μουσείο
Η κινηματογραφική λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης & της ΦΕΞ οργανώνουν έναν κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους & όχι μόνο. Αύριο στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ: «Τα μεγάλα ρωμέικα σχολεία της Πόλης». Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημιουργό του ντοκιμαντέρ τον εκπαιδευτικό Στέλιο Λαζαρίδη.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση
Συνελήφθησαν χθες στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 21 και 18 ετών, διότι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 18χρονος στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και στο εσωτερικό του βρέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε.

Αθλητικά

C

Τον Άρη στην Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει αύριο στις επτά το απόγευμα η ομάδα της Ξάνθης για το πρωτάθλημα της Super League.

 

 

Καιρός
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι, νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο μέχρι 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Μοιράσου το άρθρο: