Υγεία Κορονοϊός
Έκκληση του δημάρχου Κομοτηνής να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις τράπεζες
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν χθες πέριξ των τραπεζικών καταστημάτων της πόλης μας, απευθύνει θερμή έκκληση τόσο προς τους πολίτες, όσο και προς τους υπευθύνους των τραπεζών, να τηρούν αυστηρά και απαρέγκλιτα το σύνολο των κανόνων προφύλαξης της δημόσιας υγιεινής. Όλοι οι εξυπηρετούμενοι από τις τράπεζες έχουν υποχρέωση να κρατούν τις ενδεικνυόμενες αποστάσεις ασφαλείας, καθώς και να φορούν μάσκες και γάντια, όπως επιβάλλουν οι οδηγίες των συναρμόδιων Υπουργείων.
Νεκρός ένας ακόμη Ξανθιώτης από κορονοϊό
Ένας ακόμη Ξανθιώτης «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα, προσβεβλημένος από τον COVID-19. Πρόκειται για έναν που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης και κατέληξε τις πρώτες ώρες της Δευτέρας.

Επιστολή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για το Νοσοκομείο
Την αμέριστη και πολυεπίπεδη στήριξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που έχει αναλάβει το τεράστιο έργο αντιμετώπισης της πρωτόγνωρης για τα σύγχρονα παγκόσμια δεδομένα, υγειονομικής κρίσης εκφράζει με επιστολή του στη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης και τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης, ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Επίσης, ζητά να πληροφορηθεί εάν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού; Εάν υπάρχει επάρκεια ατομικών μέσων προστασίας για όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου;
Βουλή
Ερώτηση βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου προς τον Υπουργό Υγείας
Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου κατέθεσε χθες ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, για «τις αστοχίες και τους λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν με αφορμή το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Ροδόπη.» Ο βουλευτής σημειώνει ότι σε αυτήν την χρονική στιγμή δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείται περαιτέρω ανησυχία στους πολίτες, οι οποίοι εφαρμόζουν τα μέτρα περιορισμού του ιού και αναμένουν από την Πολιτεία υπεύθυνη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή.

Δωρεά απορρυπαντικών στα Νοσοκομεία
Ενεργοποιώντας ακόμη μια ιδιωτική επιχείρηση, αυτήν τη φορά την εταιρεία παραγωγής απορρυπαντικών «Axion-Bubble», ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, εξασφάλισε τη δωρεά μεγάλης ποσότητας απορρυπαντικών τα οποία θα διατεθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των νοσοκομείων που υπάγονται στην 4η Υ.Π.Ε. ανάμεσα στα οποία και το Νοσοκομείο της Κομοτηνής «Σισμανόγλειο».
Τοπική Αυτοδιοίκηση
200.000 ευρώ στο Δήμο Μύκης
Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη και για μια ακόμη φορά τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας , κ. Χαρδαλιά Νικόλαο, ευχαριστεί με ανοιχτή επιστολή του ο Δήμαρχος Μύκης Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν «για την αμεσότητα των ενεργειών τους, την ευαίσθητη προσέγγιση και την στάση τους απέναντι στο Δήμο». Ο Υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 200.000,0€ για την λήψη μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Τα μέτρα αυτά αφορούν την ημερήσια σίτιση άπορων και ευπαθών ατόμων του Δήμου , την απολύμανση κοινόχρηστων δημόσιων χώρων και κτιρίων, οδών εντός των οικισμών , χώρων συγκέντρωσης των κάδων απορριμμάτων, την συντήρηση και ανακαίνιση των παιδικών χαρών και πάρκων του Δήμου μας και την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», στην καθαριότητα και ύδρευση για να μας υποστηρίξει στο δύσκολο έργο που κληθήκαμε να ασκήσουμε .
Το 50% του μισθού του δωρίζει ο Οντέρ Μουμίν
Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει για τους επόμενους δυο μήνες το 50% του μισθού του για την ενίσχυση του αγώνα κατά του κορωνοϊού, ενώ έστειλε σχετική πρόταση στην ΚΕΔΕ. «Συντασσόμενος και εγώ με το κάλεσμα του Πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλώνω ότι θα καταθέσω για τους επόμενους δύο μήνες το 50 % της αντιμισθίας μου για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορωνοϊού. Καλώ σε συστράτευση όλους τους συναδέλφους δημάρχους πανελλαδικά, στέλνοντας σχετική πρόταση στην ΚΕΔΕ» δήλωσε ο κος Οντέρ Μουμίν.
Ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συνεργασίας»
Την πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιάσμου να δώσει για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού του για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού επικροτεί με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Δημοκρατική Συνεργασία» σημειώνοντας πως τα χρήματα αυτά θα πρέπει να δοθούν όχι στον ειδικό κρατικό λογαριασμό αλλά για την ενίσχυση σε τοπικό επίπεδο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είτε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής είτε στο Κεντρο Υγειας Ιασμου για την αγορά γαντιών και μασκών για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είτε στα δημοτικά ταμεία προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι δράσεις (απολύμανση κλπ) σε κάθε οικισμό του Δήμου Ιάσμου. Επίσης, προτείνει την ενέργεια του Δημάρχου να μιμηθούν και οι Αντιδήμαρχοι Ειδικοί Συνεργάτες αλλά και κάθε εκλεγμένος σύμβουλος που αμείβεται από τον Δήμο.

Πρωτογενής Τομέας
Λύση στην έκδοση Κάρτας Αγρότη

Προχωρά η διαδικασία για την ανανέωση της Κάρτας Αγρότη. Με την παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη καθίσταται εκ νέου δυνατή η ανανέωση της Κάρτας από τους ενδιαφερόμενους αγρότες για όσο διάστημα το σύστημα υποδοχής δηλώσεων (ΟΣΔΕ) παραμένει κλειστό στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού (COVID19).

Το φετινό Πάσχα «μένουμε σπίτι» και «τρώμε πιστοποιημένο ελληνικό αρνί και κατσίκι»
Τους πλέον αυστηρούς ελέγχους των τελευταίων ετών στα εισαγόμενα αμνοερίφια ώστε το «μένουμε σπίτι» να συνοδευτεί και από το «τρώμε πιστοποιημένο ελληνικό αρνί και κατσίκι» θέτει σε εφαρμογή το φετινό Πάσχα η Κυβέρνηση, όπως αποφασίστηκε χθες σε τηλεδιάσκεψη των αρμόδιων Υφυπουργών, Γενικών Γραμματέων, Προέδρων Οργανισμών και Υπηρεσιακών Παραγόντων. Στην τηλεδιάσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινής Αραμπατζή, αποφασίστηκε: από την τρέχουσα εβδομάδα κι ως το Μεγάλο Σάββατο να πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι στα εισαγόμενα, ζώντα και σφάγια, αμνοερίφια τόσο στις πύλες εισόδου στη βόρεια συνοριογραμμή της χώρας μας, από το Νομό Έβρου έως το Νομό Φλώρινας, όσο και καθ’ όλη την «διαδρομή» τους εντός της επικράτειας μέχρι και τον τελικό παραλήπτη.
ΔΠΘ
Καινοτόμος πρωτοβουλία ίδρυσης Γραφείου Πανεπιστημιακής Παιδαγωγικής
Το Δ.Π.Θ. προχώρησε στην επίσημη ίδρυση Γραφείου Υποστήριξης της Διδασκαλίας και της Μάθησης των μελών ΔΕΠ και των διδασκόντων του Δ.Π.Θ. Το Γραφείο αυτό έχει ως στόχο την προώθηση της Πανεπιστημιακής Παιδαγωγικής, μέσω δράσεων που στοχεύουν στη δημιουργία μιας κοινότητας μάθησης, καινοτομίας και συνεχούς βελτίωσης του διδακτικού έργου στο Δ.Π.Θ.

Δικηγορικός Σύλλογος
Επιστολή βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα

Να ικανοποιήσουν το αίτημα των επιστημονικών συλλόγων, μεταξύ των οποίων και του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, για ένταξή τους στις κατηγορίες των επαγγελματιών που θα λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ για όλους τους μήνες υποχρεωτικής διακοπής της δραστηριότητάς τους ζήτησε με επιστολή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης. «Η ικανοποίηση αυτού του αιτήματος δεν αποτελεί μόνο εισοδηματικό μέτρο, αλλά πρωτίστως μέτρο στήριξης της ίδιας της οικονομίας.» ανέφερε ο βουλευτής.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού
Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.835) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Στην Περιφέρεια Αν.Μ.Θράκης 73. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (8.441) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.
Ψεύτικο μήνυμα
Μήνυμα, που αναπαράγεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες τονίζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία. Παρακαλούνται οι πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα.
Καιρός-
Νεφώσεις και σποραδικές βροχές, οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα βόρεια προβλέπει η ΕΜΥ. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά ανατολικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι και θα εξασθενήσουν και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Μοιράσου το άρθρο: