Με πολύ κέφι, υπέροχη φιλοξενία και μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε η 3η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο της Ροδόπης. Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ιάσμου, σε συνεργασία με την ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ και τη στήριξη του Δήμου Ιάσμου κατάφεραν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου να έχει ξεχωριστό χρώμα και γεύση τσίπουρου, Ιασμιώτικου τσίπουρου. Η αρχή έγινε με τα “ΠΑΝΤΡΕΜΑΤΑ ΜΕ ΙΑΣΜΙΩΤΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ“.

Ο chef Αντώνης Μαυρίδης, με καταγωγή από τον Σώστη Νομού Ροδόπης, μαγείρεψε παντρεύοντας Θρακιώτικα προϊόντα με Τσίπουρο Ιάσμου κι αμέσως μετά το Λαϊκό δημοτικό πανηγύρι είχε το όνομα της Γωγώς Τσαμπά και του Γιάννη Γκορίτσα. Μαζί τους έπαιξε κλαρίνο Κωνσταντίνος Μπανιώτης. Δεκάδες παραγωγοί και μεταποιητές πλαισιώνουν και φέτος τη διοργάνωση. Σημείο αναφοράς αυτό το διήμερο  και το Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς με πλούσια λαογραφική συλλογή που υποδέχεται τους επισκέπτες, όπως και τα αποστακτήρια της περιοχής.

Αύριο Κυριακή, 3 Νοεμβρίου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα “Στήριξη της Αμπελοκαλλιέργειας στην ΑΜΘ” στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Σκρέκας Κων/νος. Στις 12:00 θα διοργανωθεί Λαϊκός δρόμος 8 χλμ και Παιδική διαδρομή 800 μ “IASMOS RUN 2019”. Και στις 15:00 παραδοσιακό πανηγύρι με την Εβρίτικη Ζυγιά.

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες-video: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: