Υγεία
Ενημέρωση για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής από το ΙΣΝ
Όπως αρχικώς είχε προγραμματιστεί υλοποιείται η εκπόνηση της μελέτης του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ακόμη μια φάση, η φάση «κατασκευής» ώστε μετά το τέλος και αυτής να δημοπρατηθεί το έργο το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2024. Αυτό γνωστοποιήθηκε χθες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής. Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ σχεδιάζεται, θα κατασκευαστεί και θα εξοπλιστεί πλήρως με δωρεά του ΙΣΝ. Όπως διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου το νέο Νοσοκομείο θα στελεχωθεί πλήρως με το απαραίτητο προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους θα έχει δύο εισόδους, επισκεπτών και ασθενοφόρων. Μέσα στο οικόπεδο θα λειτουργεί το Κέντρο ενέργειας ανεξάρτητα από τον κύριο όγκο του κτιρίου. Στο πίσω μέρος του κτιρίου θα σταθμεύει το προσωπικό και μπροστά ασθενείς- συνοδοί, εκεί θα βρίσκεται και η στάση του λεωφορείου. Φωτοβολταϊκά στην οροφή θα καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου. Θα αξιοποιείται όσο το δυνατόν περισσότερο το φυσικός φως καθώς κρίνεται από τους ειδικούς ότι βοηθάει στην καλύτερη απόδοση των γιατρών και των νοσηλευτών . Θα λειτουργούν δίκλινοι και μονόκλινοι θάλαμοι. Κάθε δε χώρος θα έχει καταγεγραμμένο το ιστορικό του προκειμένου να ελέγχεται ανά πάσα στιγμή.

Πολιτική
Με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ροδόπης συναντήθηκε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ροδόπης συναντήθηκε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Άκουσε τα προβλήματα και τις προτάσεις τους και συμφώνησε ότι μπορεί ο σύλλογος να αποτελέσει το όχημα για την ανάδειξη του ορεινού όγκου της Ροδόπης με τα ορειβατικά μονοπάτια της και με τις κατάλληλες υποδομές να προσελκύσει στην Κομοτηνή το πανελλήνιο αθλητικό ενδιαφέρον. Ο Βουλευτής Ροδόπης δεσμεύτηκε να στηρίξει τις προσπάθειες του συλλόγου προωθώντας το νέο Ολυμπιακό άθλημα ώστε να βρεθεί η Κομοτηνή στην πανελλήνια πρωτοπορία.

Την αμέριστη υποστήριξή του στον Σύλλογο «ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ» εξέφρασε ο Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου
Ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα για τα προβλήματά τους, ώστε να συμβάλει στην αντιμετώπισή τους. Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα θετικό και περιστράφηκε σε ζητήματα ενημέρωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου αλλά και επανένταξης των νοσούντων στην καθημερινότητά τους. Ο Βουλευτής επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο του Συλλόγου σ΄ αυτούς τους τομείς και αναγνώρισε το πολύπλευρο έργο που επιτελεί με τις πρωτοβουλίες που ήδη αναπτύσσει και που με μεγάλη προσοχή και εκτίμηση παρακολουθεί και ο ίδιος και η τοπική κοινωνία μας. Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησε με το αίτημά τους που αφορούσε στη στελέχωση των ιατρικών δομών με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία του εξοπλισμού που εγκαταστάθηκε σε αυτές από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε επίσης την αμέριστη υποστήριξή του τόσο στο αίτημα απαλλαγής των μελών του Συλλόγου από την υποχρέωση καταβολής διοδίων, όσο και σε αυτό της στέγασης του Συλλόγου σε ένα νέο χώρο, που θα διευκολύνει την υλοποίηση των προγραμμάτων του.

Ερώτηση από τον Ιλχάν Αχμέτ για τα διόδια
Κατατέθηκε κοινοβουλευτική ερώτηση από τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ με κεντρικό άξονα τα νέα διόδια που προγραμματίζονται στον κόμβο της ΒΙΠΕ Κομοτηνής και θέμα: «Διόδια στην ανάπτυξη της Θράκης». Ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής με την ερώτηση του και με αφορμή τα διόδια θέτει επί τάπητος το αναπτυξιακό έλλειμμα του δευτερογενούς τομέα παραγωγής στην Ροδόπη και ζητά επιτακτικά από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης &Επενδύσεων και του Υποδομών &Μεταφορών αν προτίθενται να λάβουν πολιτική απόφαση περί άμεσης ακύρωσης των πλευρικών διοδίων Φύλακα στον κόμβο της ΒΙΠΕ; Αν σκοπεύουν να θεσπίσουν μεταφορικό ισοδύναμο για την Θράκη στα πρότυπα των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας; Με ποιες πολιτικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σκοπεύουν να αναζωογονήσουν την ΒΙΠΕ Κομοτηνής; Πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή αναλογικών διοδίων επί της Εγνατίας Οδού; Ποιος είναι ο υπεύθυνος φορέας για τον έλεγχο της προόδου των τεχνικών παρεμβάσεων και εργασιών αποκατάστασης επί του οδοστρώματος της Εγνατίας Οδού;

Τράπεζες
Προβλήματα για τους τραπεζοϋπαλλήλους
Να ανακαλέσουν τις απολύσεις των τραπεζοϋπαλλήλων ζητούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες. Διοργανώνουν κλαδική απεργία σήμερα Πέμπτη, καθώς όπως υποστηρίζουν «οι απολύσεις δεν αφορούν μόνο την τράπεζα Πειραιώς αλλά όλο των κλάδο που δέχεται επίθεση».

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Οι εκπρόσωποι της Followgreen στο γραφείο του δημάρχου
  Αύριο Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στις 12.00, στο Γραφείο του Δημάρχου Κομοτηνής, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου, Ισμαήλ Λεβέντ και οι εκπρόσωποι της Followgreen, Δαμιανός Μπούρκας και Παναγιώτης Λεβέντης, θα δώσουν συνέντευξη τύπου, με αντικείμενο τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής «Followgreen,gr/komotini».

Περιφέρεια
Συναυλία με τον Λεωνίδα Καβάκο
Η ΠΑΜΘ διοργανώνει συναυλία με τον Λεωνίδα Καβάκο και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 20:30 Ξεχωριστό γεγονός της παρουσίας του Λεωνίδα Καβάκου και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην Περιφέρειά μας, αποτελεί η πραγματοποίηση της πρόβας-τζενεράλε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου από τις 11:30 π.μ.-13:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, με την παρουσία μαθητών και σπουδαστών των Μουσικών Σχολείων και των Ωδείων των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΑΜΘ.
ΑμεΑ
Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας 3 Δεκεμβρίου
Το Σωματείο ΑμεΑ Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στις 3 Δεκεμβρίου τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, στα πλαίσια ενημέρωσης σχολείων για την αναπηρία, αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καλλίστης και της Διευθύντριας Σαχουλίδου Έλενας, όπου παρουσίασε στους μικρούς μαθητές μία συζήτηση αφηγηματική προσαρμοσμένη κατάλληλα για την ηλικία τους . Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε βιωματική δραστηριότητα ώστε τα παιδιά να βιώσουν τις δυσκολίες της αναπηρίας. Παρόν ήταν και ο Διοικητής Καυσίμων της ΤΑΞΥΠ και Αντισυνταγματάρχης Γεροδήμος Γεώργιος.

Εθελοντισμός
Εθελοντική αιμοδοσία
Πενήντα εθελοντές αιμοδότες, κάτοικοι από τα Παγούρια, το Κρανοβούνιο και την Κομοτηνή, συναντήθηκαν στο Νέο Σιδηροχώρι και προσέφεραν για μια ακόμη φορά το αίμα τους παίρνοντας μέρος στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνεται χρόνια τώρα στο χωριό.
Πολιτισμός Εκδηλώσεις
Βραβείο για τις «Σύγχρονες Αφροδίτες»
Οι Σύγχρονες Αφροδίτες, η μικρού μήκους ταινία της Κομοτηναίας Δήμητρας Σταυροπούλου παρέλαβαν το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους Ταινίας στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ της Κύπρου.

 

100 Χρόνια Ελευθέρια Θράκης
Έκθεση με τίτλο: 100 Χρόνια Ελευθέρια Θράκης θα διοργανώσει στην Κομοτηνή και στην Αθήνα η Ένωση Κομοτηναίων της Αθήνας τον Μαϊου του 2020. Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Ένωσης για την εκλογή νέων μελών.

 

Εκδηλώσεις για την Ξάνθη
Εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο: «Ξάνθη, από την Προϊστορία στο Σήμερα» διοργανώνουν το Εργαστήριο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης (ΔΠΘ), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης (ΠΑΚΕΘΡΑ) και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (ΙΘΤΠ). Στην 7η εσπερίδα παρουσιάζονται όψεις της κοινωνικής και κοινοτικής ζωής στην Ξάνθη κατά τη μεταβυζαντινή, τη νεότερη και τη σύγχρονη εποχή.Η 7η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού»/καπναποθήκη «Π».
Μαγεμένο Πάρκο
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Μαγεμένο Πάρκο 2019, θα παρουσιαστεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ από την πρόεδρο κα Νατάσα Λιβεριάδου.

 

 

 

 

Ανακοίνωση
Εργασίες στην Εγνατία Οδό
Εργασίες λήψης Δοκιμίων (Καρότων) από το οδόστρωμα θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13-12-2019 κατά τις ώρες 08:00-19:00 στην Εγνατία οδό. θα αποκλειστεί η δεξιά (αργή) λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την αριστερή (γρήγορη) λωρίδα κυκλοφορίας και την Λωρίδα Έκτακτής Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Οι εργασίες θα εκτελούνται μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας και σε καμία περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρο το πλάτος της οδού.
Καιρός
Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Οι Άνεμοι θα πνέουν: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί : Από (μείον ένα) -01 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μοιράσου το άρθρο: