Υγεία – Κορονοϊός
210 δείγματα από Φοιτητές που επαναπατρίστηκαν
Άλλα 210 δείγματα πήραν οι υπεύθυνοι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από 210 φοιτητές και ιδιώτες που επαναπατρίστηκαν πρόσφατα στην περιοχή από την Τουρκία και φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής.

 

Δ.Π.Θ.
Νέα Επιμορφωτικά Προγράμματα Κατάρτισης του Kέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
Το Kέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει Επιμορφωτικά Προγράμματα Κατάρτισης: 1. «Στατιστική και Ασαφής συμπερασματολογία στις κοινωνικές, οικονομικές και θετικές επιστήμες» 2. «Επιχειρηματικότητα, Νεοφυείς Επιχειρήσεις, και Επιχειρηματικό Σχέδιο» 3. «Μάρκετινγκ και Πωλήσεις Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» 4. «Σύγχρονο Μάνατζμεντ Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» . Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνον ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου https://my.kedivim.duth.gr Υποβολή Αιτήσεων και δικαιολογητικά: Έναρξη: 06/04/2020 Καταληκτική ημερομηνία: 05/05/2020
Διδασκαλία εξ αποστάσεως για το ΔΠΘ
Σύμφωνα με την Πρυτανεία του ΔΠΘ, σε σύνολο 901 προπτυχιακών μαθημάτων, 747 διδάσκονται πλήρως με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ενώ 125 διδάσκονται μερικώς, καθώς καλύπτουν εργαστηριακά γνωστικά αντικείμενα ενώ 29 μαθήματα (κλινική και πρακτική άσκηση) δεν δύναται να προσφέρονται λόγω της σχετικής Π.Ν.Π. Εβδομαδιαία πραγματοποιούνται 120.000 διδακτικές ώρες καλύπτοντας τις απαιτήσεις του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα των 37.000 χρηστών των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου.
Πρωτογενής Τομέας
Επιστολή από το Σωματείο Παραγωγών των Λαϊκών Αγορών
Επιστολή προς τους Βουλευτες Ν.Ροδοπης, τους Δημάρχους Ν.Ροδοπης και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απέστειλε το Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ροδόπης . «Με την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών στο νομό Ροδόπης από την 12-3-2020 αρχικά στον Δήμο Ιάσμου και από την 19-3-2020 στον Δήμο Κομοτηνής οι παραγωγοί Λαϊκών Αγορών του νομού έχουμε υποστεί τεράστια οικονομική ζημία από τη μη διάθεση στην αγορά των εποχιακών ευπαθών προϊόντων μας όπως ΦΥΤΑ-ΑΝΘΗ ΚΑΙ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ.» αναφέρουν στην επιστολή τους και κάνουν έκκληση να προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

Μουσουλμανική Μειονότητα
Μάσκες από την ΔΕΜΠΚ
Την πρόθεσή της να συμμετάσχει έμπρακτα στις προσπάθειες καταπολέμησης του κορονοϊου γνωστοποιεί ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής, κος Σελήμ Ισά κατάσκευάζοντας μάσκες για αυτούς που αδυνατούν να αγοράσουν όπως και για αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης αυτής της πανδημίας . «Οι μάσκες που θα κατασκευάζονται θα διανεμηθούν στους άπορους πολίτες και στα κέντρα και μονάδες υγείας που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις.» τονίζεται σε ανακοίνωση του προέδρου της ΔΕΜΠΚ, του κ. Σελήμ Ισά.
Οικονομία – Αγορά
Έκκληση στον Πρωθυπουργό από τις ΟΕΒΕΣ
Για άδικο αποκλεισμό από τα μέτρα στήριξης, επαγγελματιών με περισσότερα από πέντε άτομα προσωπικό κάνουν με κοινή επιστολή τους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι ΟΕΒΕΣ Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και Σερρών. «Στα βραχυπρόθεσμα μέτρα στήριξης αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος επαγγελματιών με περισσότερα από 5 άτομα προσωπικό φαίνεται πως δεν δικαιούνται την οικονομική στήριξη των 800€, ανεξαρτήτως εισοδήματος ή άλλων κριτηρίων», γίνεται γνωστό στην επιστολή, με τις ΟΕΒΕΣ να καταγγέλλουν αποκλεισμό της μερίδας του λέοντος των επιχειρήσεων των κλάδων εστίασης, καφέ, μπαρ, που έχουν πληγεί βάναυσα από την κρίση, καθώς παραμένουν κλειστές από τις 14 Μαρτίου 2020.

Οι Κομμωτές ζητούν να ανοίξουν τα κομμωτήρια
Την επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων τους, αλλά με πολύ αυστηρές προδιαγραφές, λόγω της κρίσης του κορονοϊου, ζητούν με επιστολή τους προς τα συναρμόδια υπουργεία, οι κομμωτές και οι κουρείς ανά την Ελλάδα. «Ζητούμε από την Πολιτεία να επιστρέψουμε στη δραστηριοποίησή μας, με λήψη αυστηρών μέτρων προφύλαξης, ώστε αφενός να προστατευθεί η δημόσια υγεία αφετέρου να διασφαλιστεί η διαβίωσή μας, δεδομένου ότι ήδη έχει εκκινήσει ένας κοινωνικός εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των νόμιμα δραστηριοποιούμενων κομμωτών και των πλανόδιων και κατ’ οίκον λάθρα δραστηριοποιούμενων, όπως άλλωστε ήδη έχουμε επισημάνει πολλάκις προς όλα τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.» τονίζεται σε ανακοίνωση της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας.

Εθελοντισμός
Κάλεσμα φοιτητών για εθελοντική αιμοδοσία
Κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές να προχωρήσουν σε Εθελοντική Αιμοδοσία, κάνουν οι φοιτητές του Συλλόγου Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ με ανακοίνωσή τους, ώστε να στηρίξουν το εθνικό σύστημα υγείας και αυτούς που έχουν ανάγκη. Όσοι βρίσκονται στην Κομοτηνή μπορούν να δώσουν το αίμα τους είτε στην Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας, είτε στο 1ο ΚΑΠΗ (Φιλίππου 2-4).

Αστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη στην Ξάνθη
Συνελήφθη την 3-4-2020 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης ημεδαπός, ο οποίος κατελήφθη επ΄αυτοφώρω να επιχειρεί να διαρρήξει κατάστημα. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο, το οποίο και κατασχέθηκε.

Μοιράσου το άρθρο: