Αμετακίνητοι στις θέσεις τους κατά των εξορύξεων χρυσού, το ΤΕΕ Θράκης και
ο Δημήτρης Χαρίτου

Το ΤΕΕ Θράκης επισκέφτηκε χθες ο Υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Χαρίτου και είχε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του, κ. Δημήτρη Λουρίκα. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι δεν έχουν διαφοροποιηθεί τα δεδομένα σχετικά με τις επίμαχες εξορυκτικές δραστηριότητες και, συνεπώς, δεν υφίσταται κανένας απολύτως λόγος διαφοροποίησης της αρνητικής θέσης,που  έχουν υιοθετήσει διαχρονικά η τοπική κοινωνία και οι φορείς της. «Οι εξορυκτικές δραστηριότητες χρυσού δεν έχουν καμία θέση στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη που επιδιώκουμε για τον τόπο μας, διότι λειτουργούν ανταγωνιστικά και καταστροφικά έναντι όλων των άλλων παραγόντων και συντελεστών που συμβάλλουν σε αυτή». Ως εκ τούτου, είναι ριζικά αντίθετες με τους δικούς μας αναπτυξιακούς σχεδιασμούς», επισήμανε ο κος Χαρίτου.

Ανοικτή επιστολή του συντονιστή της Ν.Ε. του Συριζα Ροδόπης
«Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι ίσως οι πλέον κρίσιμες εκλογές από την μεταπολίτευση και ύστερα. Το σχέδιο της Ν.Δ. προβλέπει ένα νέο μνημόνιο μέσω της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης. Άρα σημαίνει νέα αιματηρή λιτότητα.» τονίζει,μεταξύ άλλων, σε ανοικτή επιστολή του ο συντονιστής της Ν.Ε. του Σύριζα Ροδόπης κος Σταμάτης Σακελίων . Στην ίδια επιστολή σημειώνει: «Θέλουμε να γυρίσουμε στα πιο μαύρα χρόνια της χρεοκοπίας και της καταστροφής ή θέλουμε να συνεχιστούν τα σταθερά βήματα της χώρας προς τα μπρος;»
Μήνυμα της Σταυρούλας Μάρκου
«Αυτοί που πτώχευσαν την πατρίδα μας, φέρνοντας τόση δυστυχία στον ελληνικό λαό, επανακάπτουν σήμερα άσπιλοι κι αμόλυντοι και ζητούν την ψήφο μας για να μας κυβερνήσουν.» αναφέρει σε μήνυμά της η υποψήφια βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ κα Σταυρούλα Μάρκου και σημειώνει μεταξύ άλλων «Έχουμε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Δεν μπορούμε ν’ αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για μας και τα παιδιά μας. Την Κυριακή ψηφίζουμε για τις ζωές μας και το μέλλον του τόπου μας. Αν θα πάμε μπροστά ή θα πισωγυρίσουμε σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν.»
Ομιλία του Κ. Ιατρίδη
«Έφτασε η στιγμή που η Ροδόπη πρέπει να στηριχθεί στις δυνάμεις και στους ανθρώπους της, για να αντιστρέψει την κατιούσα της πορεία. Το Κέντρο θα την στηρίξει. Η Ροδόπη δεν είναι φτωχή ούτε «χαμένη υπόθεση», όπως διατείνονται πολλοί. Ο πλούτος και οι δυναμικές της Ροδόπης πρέπει να αξιοποιηθούν.»τόνισε κατά τη διάρκεια της χθεσινής κεντρικής πολιτικής ομιλίας του στην Κομοτηνή  ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με την ΝΔ κος Κώστας Ιατρίδης. Παράλληλα, σημείωσε ότι «η Ροδόπη χρειάζεται νέα ελπίδα, χρειάζεται αλλαγή σελίδας»
Επίσκεψη Γ. Μανανά
Με τις Πρυτανικές αρχές συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μανανάς και συζήτησαν  θέματα του ΔΠΘ. Το ΔΠΘ είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης της Ροδόπης και της Θράκης και θα το στηρίξουμε» δήλωσε ο κος Μανανάς.


Ομιλίες Πολιτικές
Η κεντρική πολιτική ομιλίας της κας  Βούλας Ελευθεριάδου, υποψήφιας βουλευτή με την ΝΔ στο Νομό Ροδόπης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις οκτώ και μισή το βράδυ στην Λέσχη Κομοτηναιών. Στις εννέα το βράδυ στο ΡΕΧ θα μιλήσει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μουσταφά Κατραντζή.

2,1 εκατ. ευρώ για την παράκαμψη του Κενταύρου Ξάνθης
Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης υπέγραψε τη χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή δημοτικής οδοποιίας στον οικισμό Κενταύρου του Δήμου Μύκης», συνολικού προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του έργου. Το έργο αφορά στην κατασκευή δρόμου μήκους 1 χιλιομέτρου που θα εξυπηρετήσει την παράκαμψη του οικισμού καθώς και τη διασύνδεση της παρακαμπτηρίου με την τοπική κυκλοφορία μέσω δύο δρόμων, 400 και 125 μέτρων αντίστοιχα. Ο Υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης σε δήλωσή του αναφέρει: «Η τυπική εξασφάλιση των πιστώσεων για τη χρηματοδότηση της παράκαμψης του Κενταύρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ολοκληρώνει μια προσπάθεια που έγινε πραγματικότητα χάρη στις πολύμηνες και συνεχείς ενέργειες του συναδέλφου βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, με τη συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών. Το έργο αποτέλεσε πάγιο αίτημα ετών και χρηματοδοτείται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των χιλιάδων κατοίκων του Κενταύρου».

Εθελοντισμός
Κουμπαράδες έξω από εκλογικά τμήματα της Κομοτηνής
Η προσπάθεια για να συγκεντρωθούν χρήματα για την θεραπεία του μικρού Χρήστου Θεοδωρίδη συνεχίζεται. Αυτή τη φορά θα πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι όσοι θα πάμε να ψηφίσουμε στην Κομοτηνή και σε εκλογικά τμήματα στις δημοτικές ενότητες. Έξω από 50 εκλογικά τμήματα θα υπάρχουν κουμπαράδες προκειμένου οι ψηφοφόροι να καταθέσουν τον οβολό τους για την στήριξη του  μικρού  Χρήστου Θεοδωρίδη(σύνταξη:Α.Γαρυφαλλίδου).

Οικονομία
Στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης θα συμμετέχει και φέτος στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (07/09 -15/09/2019) με δικό του περίπτερο και στα πλαίσια των ανταποδοτικών του υπηρεσιών θα φιλοξενηθούν δωρεάν σε αυτό επιχειρήσεις – μέλη του, που επιθυμούν να συμμετέχουν. Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν -εφόσον έχουν εξοφλήσει ή διακανονίσει συνδρομές προηγουμένων ετών- να το δηλώσουν στα γραφεία του Επιμελητηρίου μέχρι την Τετάρτη 17/07/2019. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία του Επιμελητηρίου και στο τηλ.2531022547
Παιδεία </strong>
ΣΔΕ Κομοτηνής
Κάθε Πέμπτη από 10:30-13:30, έως τέλος Ιουλίου, το ΣΔΕ Κομοτηνής θα είναι ανοικτό για εγγραφές. Το ΣΔΕ Κομοτηνής, όπως και όλα τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας σε όλη την Ελλάδα, δίνει κανονικό απολυτήριο Γυμνασίου. Είκοσι απόφοιτοι του ΣΔΕ Κομοτηνής για την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο συνεχίζουν τις σπουδές τους στα Λύκεια της Κομοτηνής.

Δωρεά βιβλίων στο σχολείο Β ΄Ευκαιρίας Κομοτηνής.
Βιβλία με στόχο τη δημιουργία βιβλιοθήκης στο χώρο του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής απέστειλε η Ένωσης Κομοτηναίων της Αθήνας, με πρωτοβουλία της αντιπροέδρου, της κας Τίνας Ιωαννίδου.

Αστυνομικό δελτίο
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας
Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας, σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο των Βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και διευκόλυνσης των πολιτών στις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Επιστροφή αδειών οδήγησης
Επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιουλίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Σύλληψη 2 ημεδαπών για κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου
Συνελήφθησαν χθες το πρωί στο Δροσερό, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και καταστολής Εγκλήματος, 2 ημεδαποί, μία 31χρονη και ένας 22χρονος, διότι λίγη ώρα νωρίτερα, αφαίρεσαν από την πόλη της Ξάνθης ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Στη κατοχή των δραστών βρέθηκε το αφαιρεθέν όχημα, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του.
Αθλητικά
Διάθεση εισιτηρίων
Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του ΓΑΣ Κομοτηνής για την νέα σεζόν. Η τιμή θα είναι στα 30ευρώ και όποιος επιθυμεί μπορεί να τα βρει στο «Μαγειρείο», στο «Δημοκρίτειο» βιβλιοπωλείο και στον ΟΑΕΔ στο Πανθρακικό στάδιο. Η Β’ Εθνική είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα που συμμετέχουν δυνατές ομάδες γι αυτό και η ομάδα της πόλης μας θα χρειαστεί την υποστήριξη όλων των φίλων της. Με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η διοίκηση της ομάδας καλεί τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα αγοράζοντας τα διαρκείας που έβγαλαν γράφοντας συγκεκριμένα: «Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας ξεκίνησε! Έλα μαζί μας στην Β’ΕΘΝΙΚΗ. ΓΑΣ ΕΙΣΑΙ!
Καιρός

Eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός σήμερα. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (κατά 3 με 4 βαθμούς) στα βόρεια αλλά στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Καιρός το Σάββατο: Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Μοιράσου το άρθρο: