Ενισχύεται και διευκολύνεται το έργο των τεσσάρων φυσικοθεραπευτών του Νοσοκομείου Κομοτηνής προς όφελος των ασθενών με σύγχρονο εξοπλισμό που παρέλαβε το Τμήμα πριν μερικές μέρες και τέθηκε ήδη σε λειτουργία.

Η κα Εύη Σακελάρη

«Θεωρούμε ότι έχουμε τα καλύτερα φυσικά και μηχανικά μέσα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας» δηλώνει η κα Εύη Σακελάρη, φυσικοθεραπεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και εξηγεί ότι η απόκτηση του soft way therapy, ενός μηχανήματος το οποίο παρεμβαίνει σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να παρέμβει ούτε καν το χειρουργείο , σε περιπτώσεις που σχετίζονται με απασβεστώσεις τενόντων, αρθροίτιδες , αλλά και με περιπτώσεις όπου υπάρχουν οστεόφυτα, τα οποία μέχρι τώρα δεχόταν μόνο ανακουφιστική θεραπεία, τους δίνει τη δυνατότητα να παρέμβουν στη ρίζα του προβλήματος και μέσα σε τέσσερις θεραπείες μόνο ο ασθενής να έχει ήδη πολύ μεγάλη ανακούφιση.

«Ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία. Δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο σετ θεραπειών σε ασθενείς γιατί θα πρέπει μεταξύ των θεραπειών να παρεμβάλλονται 48 ώρες.» δηλώνει κι εξηγεί ότι «Δεν μπορούμε να κάνουμε back to back θεραπεία. Οπότε, ολοκληρωμένη θεραπεία σε ασθενή δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε. Ωστόσο, η χρησιμοποίηση του σε άλλα ιδρύματα δείχνει ότι τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.» Η έμπειρη φυσικοθεραπεύτρια χαρακτηρίζει το καινούργιο μηχάνημα «στολίδι θεραπευτικό» για το χώρο του Νοσοκομείου, το οποίο, όπως λέει, θα ανακουφίσει τους κατοίκους.

Όσοι ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν γενικά τη λειτουργία του Φυσικοθεραπευτηρίου θα πρέπει να περάσουν πρώτα από τον θεράποντα γιατρό τους, τον ορθοπεδικό τους, να τους αξιολογήσει , να τους διαγνώσει και με ένα παραπεμπτικό θεραπείας θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν με το θεραπευτήριο και να ορίσουν τις θεραπείες.
Ετησίως το Φυσιοθεραπευτήριο συνολικά δέχεται 5.000 περιστατικά, με ασθενείς εντός του νοσοκομείου αλλά και εκτός αυτού. Το «βάρος» το σηκώνουν τέσσερις φυσικοθεραπευτές. «Μόνο μια οργανική θέση έχει το νοσοκομείο της Κομοτηνής» εξηγεί η κα Σακελάρη ευχόμενη «με τον καινούργιο οργανισμό να μπορέσουν να ανοίξουν και κάποιες άλλες θέσεις.» Τώρα εκτός από την μια οργανική θέση, εργάζονται δύο φυσικοθεραπευτές με απόσπαση και μια ακόμη με ετήσιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.
Φώτο: Η κα Εύη Σακελάρη με τον συνάδελφο της Μάριο Σεβδυνίδη και το καινούργιο μηχάνημα. Στο ίδιο Τμήμα εργάζονται ο Θάνος Μολλάς και η Αϊσέ Πεντύλ Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες : Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: