Το 2018 οι Σαμαρείτες είχαν για μια ακόμη χρονιά  πολύ δυναμική παρουσία. Συνολικά δέχτηκαν 539 αιτήματα για υγειονομικές καλύψεις τα οποία κατάφεραν και τα υλοποίησαν όλα. Παράλληλα, είχαν όλο το καλοκαίρι, για δώδεκα συνολικά Σαββατοκύριακα, την ευθύνη κάλυψης της παράκτιας παραλίας της Μέσης και του Φαναρίου . Οι Σαμαρείτες διασώστες αντιμετώπισαν γύρω στα 30 περιστατικά . Επίσης, δώδεκα μέρες με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, επάνδρωσαν το Φυλάκιο της Νυμφαίας και έκαναν περιαστικές περιπολίες, είτε με την κινητή ομάδα Πρώτων Βοηθειών μέσα στο δάσος, είτε με την ποδηλατική ομάδα, που δραστηριοποιείται  για 2η χρονιά.

52 Σαμαρείτες υλοποίησαν ένα αρκετά πιεστικό πρόγραμμα, καθώς οι υποχρεώσεις που έχει το Σώμα Σαμαρειτών είναι αρκετά μεγάλες, καθημερινές. Επιφορτίζονται με πάρα πολλές υπηρεσίες και πάρα πολλές εθελοντικές ώρες. «Λείπουν πολλές ώρες από την οικογένειά τους και είναι πολύ δύσκολο αυτό. Παρόλα αυτά γι αυτό εκπαιδεύτηκαν, γι αυτό ετοιμάζονται και δεν σταματούν τις εκπαιδεύσεις λεπτό» δηλώνει ο κος Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης, Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσθέτοντας πως η δική τους ετοιμότητα είναι για τις έκτακτες καταστάσεις. «Η προπόνηση μας είναι οι υγειονομικές καλύψεις που κάνουμε για να είμαστε προετοιμασμένοι για τις έκτακτες καταστάσεις, ώστε να μπορέσουμε να επέμβουμε, όποτε χρειαστεί, 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.»

Όσον αφορά στην χαρά που παίρνει ένας καλός Σαμαρείτης; « Δεν ξέρω αν παίρνει χαρά» απαντά ο κος Ιμανιμίδης σημειώνοντας μιστοαστεία και μισοσοβαρά ότι παίρνει πολύ κούραση. «Σίγουρα τα ευχαριστώ των συμπολιτών μας, οι ευχαριστίες κι ένα χτύπημα στην πλάτη κάθε φορά που βοηθάμε έναν άνθρωπο είναι υπέρ αρκετό για να δώσει κουράγιο στους Σαμαρείτες να συνεχίσουν ακόμη περισσότερο και ακόμη πιο δυναμικά την παρουσία τους και την προσφορά τους προς το συνάνθρωπό μας» δηλώνει και υπόσχεται συνέχιση αυτής της αλληλέγγυας δράσης.
Φώτο: Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: