Υγεία
Προσλήψεις στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Το «πράσινο» φως για την πρόσληψη 52 υπαλλήλων έδωσε το ΑΣΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο». Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ταυτόχρονα με την 10ήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει ετήσια σύμβαση εργασίας.

Πολιτική
Ο Ε. Στυλιανίδης συναντήθηκε με συλλόγους της Ξυλαγανής
Με τον βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ κο Ευριπίδη Στυλιανίδη συναντήθηκαν εκπρόσωποι όων των συλλόγων της Ξυλαγανής, ο Πολιτιστικός, ο σύλλογος Γυναικών, ο σύλλογος Πατεράδων και ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Ορφέας. Ο Βουλευτής Ροδόπης και συμπατριώτης τους τούς ενθάρρυνε υποσχόμενος την συνέχιση της στήριξής του.: «Δεν υπάρχει περιθώριο να εξαντλούμαστε στις μικρές και εσωστρεφείς εκδηλώσεις. Πρέπει να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις. Να προκαλέσουμε το πανελλήνιο και διεθνές ενδιαφέρον. Να προσελκύσουμε πολλούς επισκέπτες. Να δημιουργήσουμε επιτέλους όλα τα χωριά μαζί μια νέα ανταποδοτική κινητικότητα προς όφελος της τοπικής αγοράς και κοινωνίας…» τόνισε ο κος Στυλιανίδης.

Ιλχάν Αχμέτ για το φορολογικό νομοσχέδιο προς την κυβέρνηση
Δώστε ειδικά φορολογικά κίνητρα για την Θράκη πρότεινε με ομιλία του στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛΛ κος Ιλχάν Αχμέτ. Παράλληλα ζήτησε μεταφορικό ισοδύναμο στα πρότυπα των νησιών για τις επιχειρήσεις προτρέποντας να μην απεμπολήσει η Κυβέρνηση το 12% της επιδότησης εργασίας για τις επιχειρήσεις

Ο Ιλχάν Αχμέτ απάντησε στον Βελόπουλο για το Ισλάμ
«Είναι περήφανοι οι άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα και είναι μουσουλμάνοι όπως είμαι και εγώ περήφανος που επί τρεις θητείες υπηρετώ το Ελληνικό Σύνταγμα» ανέφερε με παρέμβαση του ο Ιλχάν Αχμέτ για τις δηλώσεις του Βελόπουλου, του προέδρου της Ελληνικής Λύσης για το Ισλάμ στην Βουλή. «Η αφομοίωση έχει ως σκοπό την ένταξη των μουσουλμάνων στην εθνική κοινότητα ενώ εμείς υπερασπιζόμαστε την ενσωμάτωση γιατί είναι ένταξη στην πολιτική κοινότητα» ανέφερε ο βουλευτής σημειώνοντας ««Δεν έχετε δικαίωμα από το βήμα της Βουλής να συκοφαντείτε, να εξυβρίζετε και να λέτε ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία»
ΑμεΑ
Τα εγκαίνια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης
Τα εγκαίνια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην οδό Υψηλάντου 3 στην πόλη της Κομοτηνής του Συλλόγου ΜΕΡΙΜΝΑΣ Α.μεΑ. ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ « Α Γ Ι Ο Ι Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Ι » θα πραγματοποιηθούν αύριο στις έντεκα το πρωί . Η μέρα θα κλείσει με την βραδινή Μουσικοθεατρική Παράσταση με τίτλο “You can be a star” που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στις 6.30 μ.μ.

 

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Το μαγεμένο πάρκο της Κομοτηνής
Την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 5.30 μ.μ. ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο «Μαγεμένο Πάρκο» της Κομοτηνής με τον 4ο φιλανθρωπικό αγιοβασιλιάτικο αγώνα δρόμου, με τίτλο “Santa .Run”. H αφετηρία είναι το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στις 7.00 μ.μ. στην Πλατεία Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη και την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ κα Νατάσα Λιβεριάδου. Μικροί και μεγάλοι στην Κεντρική Πλατεία θα απολαύσουν την συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη μαζί του θα εμφανιστεί και η Μελίνα Μακρή.

Λίφτινγκ για το «Σπαθί» της Κομοτηνής
Στην αντικατάσταση της μαρμάρινης επένδυσης και την ορθομαρμάρωση του Ηρώου της Κομοτηνής, του επονομαζόμενου ως «Σπαθί» προχωρά η δημοτική αρχή. Η αναγκαιότητα του εν λόγω έργου, προέκυψε από τις διαπιστώσεις της Τεχνικής υπηρεσίας σχετικά με την επικινδυνότητα του μνημείου, λόγω κινδύνου αποκόλλησης και πτώσης των μαρμάρων αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Με τις εργασίες θα επιτευχθεί συνολική καθαίρεση των μαρμάρινων πλακών επένδυσης και αντικατάστασή τους με νέες, καθώς επίσης και σε αποξήλωση, συντήρηση και επανατοποθέτηση του μεταλλικού σπαθιού. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του Μάρτη του 2020.
Ανακατασκευή παιδικών χαρών στο πάρκο και στην κεντρική πλατεία
Στην ανακατασκευής των παιδικών χαρών της Κεντρικής Πλατείας και του Κεντρικού Πάρκου της Κομοτηνής προχωρά ο δήμος Κομοτηνής .Αναπλάθει κι ανακατασκευάζει εξ ολοκλήρου τις δύο παιδικές χαρές, που φιλοξενούν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά με τους ενήλικες συνοδούς τους. Έχουν ήδη αποξηλωθεί τα παλιά παιχνίδια και θα τοποθετηθούν καινούρια. Παράλληλα, θα αντικατασταθούν τα παλιά και φθαρμένα δάπεδα και θα τοποθετηθούν νέα, ασφαλέστερα και καλύτερα ως προς τις σύγχρονες προδιαγραφές τους.
ΔΠΘ
Κινητοποίηση στη σύγκλητο
Οι φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πραγματοποίησαν χθες κινητοποίηση στην σύγκλητο για την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες ζητώντας να βρεθεί άμεση λύση.

 

 

Αστυνομικό δελτίο
1.288 συλλήψεις τον μήνα Νοέμβριο
1288 άτομα συνελήφθησαν συνολικά κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2019, από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Εξήντα τέσσερις (64) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών. Εννιακόσιοι ενενήντα δύο (992) αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα. Ένα (1) άτομο, για ανθρωποκτονία. Δύο (2) άτομα για ληστεία. Δεκαοκτώ (18) άτομα για κλοπές – διαρρήξεις.
Συλλήψεις μεταναστών
Ένας 49χρονος λαθρο-διακινητής και 15 μη νόμιμοι μετανάστες συνελήφθησαν προχθές στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης. Πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 49χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή της Παραδημής Ροδόπης και ο οδηγός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος διακινητής, που μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη του.
Καιρός

Eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές σε όλη τη χώρα, όμως στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Μοιράσου το άρθρο: