Πολιτική
Ο Δημήτρης Χαρίτου στην ΕΡΤ Κομοτηνής
«Υπάρχουν ουσιαστικά βήματα που γίνονται στην περιοχή μας. Πάντα στο καλό υπάρχει το καλύτερο. Πράγματι υπήρχαν περιθώρια και θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα» δήλωσε αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο στην περιοχή της Ροδόπης  ο κος Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Παράλληλα, προέτρεψε τους κατοίκους της περιοχής να λάβουν υπ όψιν τους ότι «έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία και στην χώρα.» Σύμφωνα με τον κο Χαρίτου «Το κρίσιμο είναι πιο θα είναι το σχέδιο για την επόμενη μέρα. Να σκεφτούν οι συμπολίτες μας αν πράγματι θέλουν ένα σχέδιο που θα συμβάλει σε μια πιο δίκαιη πιο σταθερή ανάπτυξη, προφανώς με διορθώσεις στο κομμάτι που αφορά την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα , αν θα έχουμε ένα σχέδιο στο οποίο θα υπάρχει προστασία και σεβασμός στις κοινωνικές πολιτικές και στα κοινωνικά αγαθά ή αν θα πισωγυρίσουμε σε ένα σχέδιο που οδήγησε τη χώρα στα βράχια και χρειάστηκε να περάσουν οκτώ χρόνια μνημονιακής λαίλαπας για να μπορέσει η χώρα να πατήσει στα πόδια της και σήμερα να είναι σε θέση να σχεδιάσει την επόμενη μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ολοκληρώθηκε από το Πρωτοδικείο Ροδόπης η καταμέτρηση των σταυρών
Ολοκληρώθηκε από το Πρωτοδικείο Ροδόπης η καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που έλαβαν μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε Δήμους και Κοινότητες στην Π.Ε. Ροδόπης. Οι τελικοί πίνακες με τη σταυροδοσία αναρτήθηκαν χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής.
Στο Δήμο Κομοτηνής οι παρατάξεις καταλαμβάνουν τις εξής έδρες:
• Κοινωνία Πολιτών – 18 έδρες
• Σύμπραξη Προοπτικής – 13 έδρες
• Σπάρτακος – 3 έδρες
• ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή – 3 έδρες
• Ξε-Κίνημα για την Πόλη – 3 έδρες
• Λαϊκή Συσπείρωση – 1 έδρα

Κόμματα Κινήματα
Ερώτηση ΚΚΕ για την δίχρονη Εκπαίδευση
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών με Θέμα: Την υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ. «Η πρώτη χρονιά υλοποίησης της δίχρονης προσχολικής αγωγής βαίνει προς το τέλος της, και οι ελλείψεις, τα κενά που προκύψανε, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους ήταν μεγάλα» αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης. ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση ώστε: Να εξασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις, μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, κτιριακές εγκαταστάσεις, για υλοποιηθεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, με σύγχρονους όρους, για όλα τα παιδιά αυτών των ηλικιών. Να εξασφαλιστεί η γενναία χρηματοδότηση προς τους δήμους ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις με μόνιμο προσωπικό, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες φοίτησης για τα μικρότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς.

Περιβάλλον
Μονοπάτια Πολιτισμού
Τα εγκαίνια του Προγράμματος «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» ΘΡΑΚΗΣ, που υλοποιείται από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το Δήμο Ξάνθης, με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Ιουνίου στις έξι και μισή το απόγευμα. Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» απέσπασε φέτος το μόνο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Πολιτιστική Κληρονομιά / Βραβείο Europa Nostra 2019 για τη χώρα μας. Τα «Μονοπάτια Πολιτισμού» αποτελούν εξαιρετικό παράδειγμα ενσωμάτωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού τοπίου.

Οικονομία
Επιμελητήριο γαστρονομικό προϊόν
Ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερη συνάντηση που διοργανώνει το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης- στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ERASMUS+ με εταίρους από την Βαλένθια της Ισπανίας και την Κύπρο. Κατά την διάρκεια των εργασιών θα παρουσιαστεί η πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου καινοτόμου θεματικού γαστρονομικού προϊόντος .
Στρατός
Πρόγραμμα Κοινωνικής Προσφοράς Ενόπλων Δυνάμεων
Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο του Δ ́ Σώματος Στρατού και της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού αποτελούμενο από Ιατρό Άνευ Ειδικότητας και Οδοντίατρο, θα επισκεφτεί το μειονοτικό δημοτικό σχολείο στο χ. Κέχρο Ν. Ροδόπης, από 09:30Ω έως 11:00Ω, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των μαθητών. Την Δευτέρα 10 Ιουνίου το ίδιο κλιμάκιο θα βρίσκεται στην Άνω Δροσίνη.

Παιδεία
Εκπαιδευτική εκδρομή του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής

dav

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εκπαιδευτική εκδρομή του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής στην Λιθουανία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ”. Στα πλαίσια του δεύτερου εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος του σχολείου επισκέφτηκαν σχολείο της Λιθουανίας. Η επίσκεψη αφορά στην σύμπραξη σχολείων από την Γαλλία, την Ιταλία, την Γερμανία, την Λιθουανία, την Ρουμανία και του σχολείου μας. Το θέμα της συνάντησης ήταν η συζήτηση πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα και ειδικότερα πάνω στο στην συντήρηση των πράσινων τοίχων όσον αφορά το πότισμά τους καθώς και την ανάδειξή τους μέσω του φωτισμού.
Εθελοντισμός
Τριάντα έξι μεγάλες σακούλες απορριμμάτων γέμισαν κατά τον καθαρισμό της παραλίας Ερασμίου
Τριάντα έξι μεγάλες σακούλες απορριμμάτων γέμισαν κατά τον καθαρισμό της παραλίας Ερασμίου κοντά στις εκβολές του Νέστου, στο Βόρειο Αιγαίο, στο πλαίσιο δράσης που οργανώθηκε από την Energean και Energean και τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Ισμαρίδας, Βιστωνίδας και Θάσου. Η δράση στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, καθώς πέραν των εργαζομένων της Energean και του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης, συμμετείχαν μαθητές από Δημοτικά σχολεία της περιοχής, καθώς και φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Παράλληλα, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στην Energean και τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Ισμαρίδας, Βιστωνίδας και Θάσου, με βάση το οποίο η εταιρεία αναλαμβάνει το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου τηλεμετρικών σταθμών του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μέσω του οποίου παρακολουθούνται οι αβιοτικές παράμετροι των υδάτων των ποταμών και των λιμνών της περιοχής.

Πολιτισμός
Τελετή αποφοίτησης των μαθητών/τριών
Τελετή αποφοίτησης των μαθητών/τριών του για το Ακαδημαϊκό έτος 2018-19 θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 7 Ιουνίου από το Εργαστήρι Σύγχρονου και Μοντέρνου Χορού στις 19:00, στο ανοιχτό δημοτικό θεατράκι (έναντι ΟΤΕ). Στην τελετή αποφοίτησης του Εργαστηρίου του χορού, όλα τα τμήματα με την επίβλεψη της υπεύθυνης τους κας Ζωής Χατζηευαγγέλου, θα χορέψουν σε χορογραφίες όπως τις εμπνεύστηκαν και ετοίμασαν οι ίδιοι.
Γιορτή των εργαστηρίων
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ» πραγματοποιεί την τέταρτη σε σειρά καθιερωμένη «ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ» για το 2019,το Σάββατο 15- Ιουνίου και 20:οο,΄στον αύλειο χώρο της Παπαδριελλείου Δημοτικής Πινακοθήκης- Μέγαρο Στάλιου.
Φεστιβάλ των Παιδικών Σταθμών
Φεστιβάλ των Παιδικών Σταθμών θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 18:30 μ.μ στο Μικρό Παρκάκι- δίπλα στην Περιφέρεια. Την εκδήλωση  διοργανώνει το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνή. Τα παιδιά και οι παιδαγωγοί των Βρεφονηπιακών Παιδικών μας Σταθμών με μπογιές, χρώματα, χαρτιά, χρήσιμα και άχρηστα υλικά, μέσα σε ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον όλοι μαζί οργανώνουν παιχνίδια, κατασκευές, εργαστήρια και προσκαλούν όλα τα παιδιά να διασκεδάσουν δημιουργώντας και παίζοντας με έμπνευση και φαντασία.

Θεατρική παράσταση
Το έργο «Ο συνταγματάρχης πουλί» θα ανέβει από την Θεατρική Ομάδα «Παράβασις» το Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιουνίου στις [21.00] στην καπνΑποθηκη της ΦΕΞ (Πλάτωνος 27)

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη 19χρονος διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη προχθές (4-6-2019) το βράδυ, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 19χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 19χρονου περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθόσον όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.
Καιρός

Eurokinissi

Καιρός την Πέμπτη: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες .Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Γενικά αίθριος καιρός την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο

Μοιράσου το άρθρο: