Υγεία-Κορονοϊός
1 κρούσμα στην Ξάνθη
9 κρούσματα κορονoϊου, εκ των οποίων ένα στην Ξάνθη, ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ.7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι
Συνεχίζονται σήμερα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο 3ο χλμ Ξάνθης-Καβάλας στο drive through συνεργείο από τις 12.00μ.μ. έως τις 16.00μ.μ.

 

Οικονομία
Επιστολή προέδρου Επιμελητηρίου Ξάνθης
«Πώς είναι δυνατόν να απαγορεύεται η διέλευση Βουλγάρων τουριστών μόνον στις διόδους ΑΜΘ, ενώ επιτρέπεται να εξέρχονται οι Έλληνες προς την Βουλγαρία, να ψωνίζουν, να διαμένουν στην Βουλγαρία και να επιτρέπεται να «αιμορραγεί» η οικονομία μονόπλευρα, εις βάρος των επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης;» ρωτά με ανοιχτή επιστολή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης μετά την απόφαση για κλείσιμο του συνοριακού σημείο διέλευσης Μακάζα-Νυμφαία. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης θέτει και το εξής ζήτημα σε γνώση του πρωθυπουργού: «Δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός διότι ενώ καταστρέφεται ο τουρισμός στην περιοχή μας, έντεχνα ωθούνται οι Βούλγαροι επισκέπτες να έρθουν μόνο μέσω του Προμαχώνα, σε κοντινές τουριστικές περιοχές των Σερρών, της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας κλπ».

Πολιτική
Δηλώσεις Ε. Στυλιανίδη για τον συνοριακό σταθμό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την αγωνία των τοπικών φορέων για τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής της απόφασης, αλλά θέλω να ζυγίσουμε προσεκτικά την ισορροπία ανάμεσα στην υγειονομική προστασία και την οικονομική ωφέλεια» δήλωσε ο πρώην Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στο ράδιο «Χρόνος» αποκαλύπτοντας ότι έχει ήδη μιλήσει με το γραφείο του πρωθυπουργού, με το γραφείο του κου Πέτσα που έκανε και τη σχετική ανακοίνωση και με τον κο Χαρδαλιά. Ο κος Στυλιανίδης ζήτησε να ετοιμαστεί άμεσα συνεργείο του ΕΟΔΥ και να εγκατασταθεί στη Νυμφαία, ώστε όταν θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξει η Νυμφαία ξανά, αλλά με ελεγχόμενη ροή να υπάρχει.
Η Κατερίνα Νοτοπούλου στη Ροδόπη
Η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, θα επισκεφτεί αύριο Τρίτη 7 Ιουλίου την Ροδόπη. Η κα Νοτοπούλου αναμένεται να συναντηθεί και να συζητήσει με εκπροσώπους τοπικών φορέων για τα προβλήματα που δημιουργούνται στον τουρισμό της περιοχής από το κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας για την διέλευση τουριστών.

 

Βουλή
Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το κλειστό τελωνείο
Ερώτηση προς τους Υπουργού Τουρισμού, Υγείας, Πολιτικής Προστασίας και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κατέθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της ΑΜΘ με θέμα “Να ανοίξουν άμεσα οι πύλες εισόδου των συνοριακών σταθμών της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. ώστε να μην προκληθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρισμό». Οι βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜΘ ζητούν να πληροφορηθούν αν είναι στις προθέσεις των αρμοδίων υπουργών να ανοίξουν τις επόμενες μέρες τις πύλες εισόδου των συνοριακών σταθμών της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.; Και αν θα λάβουν μέτρα για την εγκατάσταση κινητών υγειονομικών μονάδων στις πύλες εισόδου των συνοριακών σταθμών της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. ώστε να διενεργούνται οι απαιτούμενοι υγειονομικοί έλεγχοι στους εισερχόμενους επισκέπτες;
Ερώτηση του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους της επιχείρησης «SUNLIGHT»
Ερώτηση για τους εργαζόμενους της επιχείρησης «SUNLIGHT» κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, το κείμενο της Ερώτησης υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης. Ερωτάται ο κ υπουργός, σε τι ενέργειες θα προβεί για να καλύψει η επιχείρηση τις απώλειες των εργαζομένων για το μήνα Ιούνη, αφού με ευθύνη της δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση».
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Στο πλευρό των σχολικών καθαριστριών ο Γιάννης Λεβέντης
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών που εργάζονται ως καθαρίστριες των σχολείων χωρίς όρους και προϋποθέσεις ζητά ο κος Γιάννης Λεβέντης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής θέτοντας και το αίτημα για επιπλέον πρόσληψεις που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες για ασφαλή και καθαρά σχολεία. Λέγοντας επίσης «όχι» στα εργολαβικά «δουλεμπορικά», όπως τα ονομάζει, συνεργεία στα σχολεία.

Παιδεία
Ανακοίνωση Μουσικού Σχολείου Ξάνθης
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με τη λήξη του σχολικού έτους ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης θέτει εκ νέου το στεγαστικό αίτημα. «Περιμένουμε 23 χρόνια σε ακατάλληλες αίθουσες, παλεύοντας με ποικίλες αντιξοότητες και αναγκαζόμενοι να απογοητεύουμε παιδιά, νέους ανθρώπους με όνειρα, επειδή δεν έχουμε τον χώρο που θα μας επέτρεπε να επιτελέσουμε με τον καλύτερο τρόπο το έργο μας.» αναφέρει μεταξύ άλλων ζητώντας τη δημιουργία νέου σχολείου.
Παιδεία – ΔΠΘ
Συνεισφορά των Δενδροφυτεμένων εκτάσεων μέσω ΔΠΘ
To έργο COFORMIT με τίτλο «Συνεισφορά των Δενδροφυτεμένων εκτάσεων του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας στην προστασία του περιβάλλοντος και στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής» υλοποιείται με συντονιστή φορέα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ–ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ–ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ». Ένας από τους στόχους του έργου είναι η διαρκής καταγραφή των μεταβολών δέσμευσης άνθρακα από τις δενδροφυτείες.

Εθελοντισμός –
Εθελοντική αιμοδοσία από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος
Σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, συμβάλλοντας με την δράση του στην καταπολέμηση της νόσου Covid-19. Με σύνθημα «Το ΟΕΕ πάντα παρόν – Όλοι μαζί δίνουμε ζωή» διοργάνωσε πανελλήνια εθελοντική αιμοδοσία για την στήριξη των νοσοκομείων της χώρας. Παράλληλα, πραγματοποίησε προσφορά ειδών ατομικής προστασίας στις κατά τόπους Μητροπόλεις. Σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη μέλη και φίλοι του ΟΕΕ Θράκης έστειλαν το δικό τους μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης δίνοντας το αίμα τους.

ΑμεΑ
Τοποθετήθηκε ο μηχανισμός Seatrack στο Φανάρι

Τοποθετήθηκε ο μηχανισμός Seatrack στο Φανάρι, από το Δήμο Κομοτηνής σε συνεργασία με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης. Ιδιαίτερη μέριμνα από τις υπηρεσίες του δήμου υπήρξε για την τοποθέτηση των απαραίτητων διαδρόμων ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των ΑμεΑ από τις θέσεις πάρκινγκ στο μηχάνημα.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Η ταινία «Ευτυχία» στο Θερινό κινηματογράφο
Ο Θερινός Κινηματογράφος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής προβάλει την ταινία «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή, σήμερα Δευτέρα 6, αύριο την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 9:15 το βράδυ.

 

Θερινά εκπαιδευτικά τμήματα
Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης διοργανώνει από 7 ως 30 Ιουλίου 2020 (Τρίτη | Τετάρτη | Πέμπτη) ΘΕΡΙΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί για τα σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας, λόγω της πανδημίας. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και εγγραφές στα τηλέφωνα 25410 29282 και 25410 26635, απογευματινές ώρες, 17:30-20:30. Η υλοποίηση των εργαστηρίων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων.

 

 

Αστυνομικό δελτίο
Σύλληψη 4 μεταναστών
Στη σύλληψη τεσσάρων παράτυπων μεταναστών προέβη η Ελληνική Αστυνομία χθες το απόγευμα στο κέντρο της Κομοτηνής.

 

Καιρός
Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Μοιράσου το άρθρο: