Ο Αλέξανδρος Τρίχας, ήταν μικρό παιδάκι όταν το μακρινό καλοκαίρι του 1957 πήγε να εργαστεί δίπλα σε έναν κρεοπώλη. «Αυτό ήταν! Μου άρεσε η δουλειά και έγινα κρεοπώλης και σήμερα ακόμη συνεχίζω να είμαι κρεοπώλης» δηλώνει μην χάνοντας στιγμή το κέφι του. Σήμερα στέκει στο πλευρό του γιου του που συνεχίζει στη δουλειά στον ίδιο χώρο που ο ίδιος πέρασε μισόν αιώνα, στην δημοτική αγορά της Κομοτηνής.

Στη Δημοτική Αγορά της Κομοτηνής βρίσκεται από τις 17 Μαρτίου του 1967 και από τότε δεν έχει σταματήσει ούτε μέρα να εργάζεται.

Στη Δημοτική Αγορά της Κομοτηνής βρίσκεται από τις 17 Μαρτίου του 1967 και από τότε δεν έχει σταματήσει ούτε δευτερόλεπτο να εργάζεται. «Δεν έζησα τέτοια Πανδημία ξανά. Το μόνο που είχαμε ζήσει ήταν το Τσερνομπίλ» δηλώνει με αφορμή την «μάχη» κατά του κορονοϊου και γυρίζοντας το χρόνο πίσω προσθέτει «Τότε, τις ημέρες του Τσερνομπίλ, γινόταν της κακομοίρας, «πάταμε να σε πατώ» στην Δημοτική Αγορά. Ζητούσαν κρέας παλιό, σφαγμένο πριν από το ατύχημα και τη διαρροή και είχε πάρα πολύ δουλειά. Αγόραζαν και τα έβαζαν στους καταψύκτες. Η δουλειά δεν είχε σταματήσει ποτέ. Ούτε η κίνηση στα κρεοπωλεία. Τότε δεν υπήρχαν τα μεγάλα πολυκαταστήματα, όλος ο κόσμος έμπαινε μέσα στη Δημοτική Αγορά.» θυμάται ο έμπειρος κρεοπώλης και συγκρίνει το τότε με το σήμερα, «άλλες εποχές, ίδιες αντιδράσεις…»

Στο πλευρό του γιού του αποκαλύπτει τα μυστικά της δουλειάς

Στέκεται για λίγο προβληματισμένος, αλλά δεν χάνει στιγμή το χαμόγελό του. Αισιόδοξος πάντα και πολύ καλός γνώστης στο χώρο του συγκρίνει το χθες με το σήμερα. «Τώρα με τον κορονοϊό δεν έχω συναντήσει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει μέσα στη Δημοτική Αγορά ψυχή, ούτε ένας άνθρωπος. Όλοι δουλεύουν με το τηλέφωνο. Παίρνουν τηλέφωνο, δίνουν την παραγγελία, ετοιμάζουμε τα πακέτα και με delivery τα μεταφέρουμε σπίτι τους. Έχουμε κάνει δύο προσλήψεις γι αυτήν ειδικά τη δουλειά για την παράδοση των παραγγελιών. Έξω δεν κινείται κανείς» λέει και στέλνει σε όλους το δικό του μήνυμα: «Μένουμε σπίτι! Υπομονή και όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε κι αυτό» βέβαιος ότι και σε αυτή τη δοκιμασία η Δημοτική Αγορά και οι άνθρωποι της θα τα καταφέρουν.
Φώτο:Ο κος Αλέκος Τρίχας με το γιο του ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: