Τα εγκαίνια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης
Τα εγκαίνια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην οδό Υψηλάντου 3 στην Κομοτηνή του Συλλόγου ΜΕΡΙΜΝΑΣ Α.μεΑ. ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ « Α Γ Ι Ο Ι Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Ι » θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις έντεκα το πρωί.

Ο διεθνούς φήμης κορυφαίος βιολονίστας και αρχιμουσικός Λεωνίδας Καβάκος στην Κομοτηνή
Ο τομέας πολιτισμού και αθλητισμού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, προσφέρει στο μουσικόφιλο κοινό της Περιφέρειάς μας, μία μοναδική μουσική εμπειρία. Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, ο διεθνούς φήμης κορυφαίος βιολονίστας και αρχιμουσικός Λεωνίδας Καβάκος, συνοδευόμενος από 70μελή Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, θα ερμηνεύσει έργα του παγκόσμιου κλασικού ρεπερτορίου. Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Προσφορά Μουσικής και Μουσική Προσφορά» και παρουσιάζεται στην Περιφέρειά μας για πρώτη φορά. Ξεχωριστό γεγονός της παρουσίας του Λεωνίδα Καβάκου και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην Περιφέρειά μας, αποτελεί η πραγματοποίηση της πρόβας-τζενεράλε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου από τις 11:30 π.μ.-13:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, με την παρουσία μαθητών και σπουδαστών των Μουσικών Σχολείων και των Ωδείων των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΑΜΘ. Μετά το τέλος της πρόβας, οι μαθητές και οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και να έχουν διαδραστικό διάλογο με τον Λεωνίδα Καβάκο, έναν ζωντανό μύθο της παγκόσμιας κλασικής μουσικής σκηνής.

Βουλή
Ομιλία του Δ. Χαρίτου στη Βουλή
«Το νομοσχέδιο δεν αποτελεί ούτε φορολογική μεταρρύθμιση όπως προσπαθείτε να το παρουσιάσετε, ούτε έχει καμία αναπτυξιακή στόχευση» τόνισε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, με την ομιλία που πραγματοποίησε την πρώτη μέρα συζήτησης στη Βουλή του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για το φορολογικό ασκώντας σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση.
Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ
«Η αριστερά στο πλευρό της νεολαίας και των αγώνων της» τονίζεται σε ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τα έντεκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Παράλληλα σημειώνεται «έντεκα χρόνια μετά η νεολαία είναι ακόμα στο δρόμο και ας τη θέλουν χαμένη στο σπίτι, αδιάφορη και υποταγμένη.»

ΑμεΑ
Δημιουργία ράμπας πρόσβασης στη Λέσχη Αξιωματικών
Τη δημιουργία ράμπας πρόσβασης στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής από την κεντρική είσοδο, με έναρξη εργασιών από το καινούργιο έτος συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, ο Ταξίαρχος της ΧΧΙ ΤΘΤ, Ιωάννης Μπόγδος και ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης, Τρύφων Καρούντζος.

 

 

 

Παιδεία
Δωρεά στο ΣΔΕ Κομοτηνής
Στο πλευρό του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στέκονται το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, αλλά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Το ΣΔΕ έγινε αποδέκτης μίας μεγάλης δωρεάς, από επιχειρηματίες κι ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης, η οποία κατατέθηκε στο βιβλιοπωλείο BOOK STOP. Η δωρεά η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά σε αναλώσιμα, χαρτικά και μελάνια. Οι δωρεές ανέρχονται στο ύψος των 500€. Επίσης, επαγγελματίας της πόλης, δώρισε 2 μεταχειρισμένα φωτοτυπικά μηχανήματα. «Η κοινωνία της Κομοτηνής έχει, αυτά τα δύο χρόνια, αγκαλιάσει το ΣΔΕ Κομοτηνής, έχει κατανοήσει το σημαντικό έργο που επιτελείται και είναι μαζί μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από τους εκπαιδευόμενους, τους εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση του ΣΔΕ Κομοτηνής.» αναφέρεται στον προσωπικό λογαριασμό του ΣΔΕ στο FB.

ΔΠΘ
Λογοτεχνία και πολιτική – Οι πολιτικές διαστάσεις στο έργο του Πέτρου Μάρκαρη
Το Σωματείο «Ομάδα ενασχόλησης με την Πολιτική Επιστήμη»/ Politics Society Komotini σε συνδιοργάνωση με To Εργαστήριο «ΣυνΜορΦωΣη» του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας Δ.Π.Θ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Λογοτεχνία και πολιτική – Οι πολιτικές διαστάσεις στο έργο του Πέτρου Μάρκαρη», το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στον υπόγειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων. ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Μάρκαρης Πέτρος: Συγγραφέας Εισήγηση «Το αστυνομικό μυθιστόρημα και οι δέκα εντολές» ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Δικαίος Κώστας : Επίκουρος καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Δ.Π.Θ Γραβάνης Στέφανος: ΕΕΠ Γαλλικής Γλώσσας και Πολιτισμού Τμήματος Νομικής Δ.Π.Θ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ: Κιοσσές Σπύρος: Ε.ΔΙ.Π Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας Δ.Π.Θ. Την εκδήλωση στηρίζει το Δημοκρίτειο βιβλιοχαρτοπωλείο.

Δράσεις για τα παιδιά στη δημοτική βιβλιοθήκη
Η δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων γιορτών, διοργανώνει σειρά δράσεων για τα παιδιά από Δευτέρα 16 έως και Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 και καλεί τους μικρούς της αναγνώστες να συμμετέχουν. Οι μικροί φίλοι θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν ποικίλες δραστηριότητες: 16 & 17 Δεκεμβρίου | Παραστατική αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών από το Εργαστήριο Γλωσσολογίας Τ.Ε.Φ. – Δ.Π.Θ. ΣυνΜορΦωΣη, που υπόσχεται να ταξιδέψει τους μικρούς μας φίλους στο κόσμο της φαντασίας. 18 & 19 Δεκεμβρίου | Με καθοδήγηση μουσικοπαιδαγωγού τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους μουσικές ιστορίες Χριστουγέννων. 19 & 20 Δεκεμβρίου | Κατασκευάζουμε πολύχρωμα και λαμπερά χριστουγεννιάτικα στολίδια με την καθοδήγηση εικαστικού. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη μεταξύ των ωρών 17:30 – 19.30
Υγεία
«Άνοια – Διάγνωση – Πρόληψη και Αντιμετώπιση»
Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων ν. Ροδόπης διοργανώνει ομιλία με θέμα: «Άνοια – Διάγνωση – Πρόληψη και Αντιμετώπιση» στη Λέσχη Κομοτηναίων την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:30 με ομιλήτρια την κα. Μαρία Περετζή, νευρολόγο.

 

Μητρόπολη
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Άγιο Ρωμανό τον Μελωδό
Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στον Άγιο Ρωμανό τον Μελωδό, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο του ιδρύματος Παπανικολάου υπό την αιγίδα του μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κου Παντελεήμονος και οργανώνεται με την συμπαράσταση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχειρήσεως Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής. Θα μιλήσει ο Γρηγόριος Παπαγιάννης, καθηγητής ΔΠΘ και η χορωδία του συλλόγου θα αποδώσει επίκαιρους ύμνους.

 

 

Εκδήλωση με τα παιδιά των «Αγίων Θεοδώρων»
Μουσικοχορευτική Εκδήλωση του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης«Άγιοι Θεόδωροι» θα δοθεί σήμερα σε συνεργασία με το Ωδείο Συκάκη στις έξι το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής.

 

 

Πως να ενεργοποιήσεις την εσωτερική σου δύναμη
Βιωματικό σεμινάριο με τίτλο: “Πως να ενεργοποιήσεις την εσωτερική σου δύναμη” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 και την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου από τις 17:00 έως τις 20:30 στους χώρους εκπαίδευσης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Βιβλιοπαρουσίαση … Σαν Αλ Σουρ και Κοκτώ
Το βιβλίο «Σαν Αλ Σουρ και Κοκτώ» της συγγραφέως Χρύσας Καραμήτρου παρουσιάζει ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ « ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ». Ένα εξαιρετικό παραμύθι για το προσφυγικό ζήτημα, την ξενοφοβία και την αλληλεγγύη με προτάσεις δραστηριοτήτων για όλες τις τάξεις. Η παρουσίαση στην οποία θα βρίσκεται και η συγγραφέας θα πραγματοποιηθεί στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής σήμερα στις 18:30. Στο Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο το βιβλίο θα παρουσιαστεί στις δώδεκα το μεσημέρι.
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης. Αρχή γίνεται την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Δημοκρατίας, στις 18:00 στην κεντρική σκηνή η Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης θα παρουσιάσει χορογραφίες σχετικές με το πνεύμα των ημερών. Η Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης αφού περιδιαβεί τους δρόμους της πόλης θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, δίνοντας το έναυσμα της αντίστροφης μέτρησης για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη.
Βιβλιοπαρουσίαση από τον Φωτογράφο Haris Kakarouhas
Ο φωτογράφος Haris Kakarouhas θα παρουσιάσει αύριο Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 20:00 το νέο του βιβλίο “Natural Presence” στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.

 

 

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Πασχάλη Κατσίκα, Τεταρτημόρια
Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Πασχάλη Κατσίκα, Τεταρτημόρια, παρουσία του ποιητή θα γίνει στη Λέσχη Κομοτηναίων (Ελ. Βενιζέλου 52), την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις οκτώ το βράδυ. Για την ποιητική συλλογή θα μιλήσουν οι: Ζωή Γαβριηλίδου, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΔΠΘ ,Χάρης Μιχαλόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΦ ΔΠΘ, Στέφανος Γραβάνης, Μέλος ΕΕΕΠ Γαλλικής Γλώσσας και Πολιτισμού της Νομικής Σχολής ΔΠΘ Θα συντονίσει η Τζένη Κατσαρή Βαφειάδη, Φιλόλογος – Επιμελήτρια εκδόσεων. Ποιήματα θα αναγνώσει η Εύα Σκότη, Μέλος ερασιτεχνικής ομάδας ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι Εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής 16χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Καιρός

Eurokinissi

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα προβλέπει για το σαββατοκύριακο η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μοιράσου το άρθρο: