Οικονομία – Ανάπτυξη
Συνάντηση Ε. Στυλιανίδη και Α. Γεωργιάδη για την Shelman
Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε χθες ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή. «Ο Υπουργός έκανε όλες τις απαιτούμενες επικοινωνίες και ενέργειες με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις τράπεζες για να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να δοθεί η έγκριση να προχωρήσει η σχετική επένδυση και διαβεβαίωσε τον Θρακιώτη πολιτικό, ότι όλα θα πάνε καλά και η βιομηχανία άμεσα θα ξαναλειτουργήσει, διασφαλίζοντας σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας στο Ν. Ροδόπης.» τονίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι: «Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε απόλυτο συντονισμό με τους εργαζόμενους και τον διεθνή επενδυτή ενεργοποίησε την κυβέρνηση ευαισθητοποιώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επιδεικνύει αδιάκοπα θερμό και συστηματικό ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία της βιομηχανίας.»

Η ταυτότητα του Επενδυτικού Σχήματος
Το επενδυτικό σχήμα που θα αναλάβει την επαναλειτουργία του εργοστασίου συμπεριλαμβάνει Ελληνικά, Ευρωπαϊκά αλλά και διεθνή κεφαλαία από μεγάλο αξιόπιστο Fund και δημιουργεί την πεποίθηση, ότι η επιστροφή της SHELMAN στη διεθνή αγορά θα είναι ιδιαιτέρως δυναμική.

Συνοριακοί σταθμοί και τελωνεία
Σύσκεψη των Δημάρχων της Περιφέρειας ΑΜΘ και έκδοση ψηφίσματος
Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης των Δημάρχων της Περιφέρειας ΑΜΘ πραγματοποιήθηκε χθες με αντικείμενο συζήτησης το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών της Περιφέρειας ΑΜΘ. Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο ζητούν : 1. Διατήρηση κλεισίματος Τελωνείου Καστανέων στην παρούσα χρονική στιγμή 2. Απαγόρευση εξόδου Ελλήνων πολιτών (εκτός από ιδιαίτερες περιπτώσεις) από το Τελωνείο Κήπων. 3. Άμεσο άνοιγμα του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας και σταδιακό άνοιγμα των υπολοίπων συνοριακών σταθμών με Βουλγαρία. 4. Άμεση τοποθέτηση Κλιμακίων του ΕΟΔΥ στους συνοριακούς σταθμούς της Περιφέρειάς μας ή εναλλακτικά Κλιμάκια του Ελληνικού Στρατού πλήρως εξοπλισμένα ιατρικά. 5. Οικονομική ενίσχυση των πληγεισών επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας. 6. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους 22 Δήμους της Περιφέρειάς ΑΜΘ, λόγω στέρησης εσόδων (τέλος παρεπιδημούντων, δημοτικά τέλη από Καφέ-Εστίαση κ.λπ.) 7. Ελεύθερη διέλευση εργατών γης, με υπεύθυνη δήλωση εργοδότη. Παράλληλα, αποφάσισαν τον άμεσο καθορισμό συναντήσεων με τους αρμόδιους Υπουργούς, καθώς και την ενημέρωση του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου και των Βουλευτών της Περιφέρειας και την πρόσκληση τους σε έναν κοινό αγώνα ανατροπής της ζοφερής τουριστικής και όχι μόνο, προοπτικής, για την οικονομία των συμπολιτών μας.
Πολιτική
Επίσκεψη Κατερίνας Νοτοπούλου
Επίσκεψη στην Π.Ε. Ροδόπης θα πραγματοποιήσει σήμερα η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία μαζί με τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου και τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουν επαφές σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν επαφές με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και την εστίαση στην παραλιακή ζώνη του Φαναρίου. Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην πόλη της Κομοτηνής στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης (απέναντι από το Σπαθί) με την συμμετοχή των δημάρχων, εκπροσώπων της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού. Το θέμα της συζήτησης είναι το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας και οι επιπτώσεις στον τουρισμό και την τοπική οικονομία. Μετά το τέλος της σύσκεψης θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Βουλή
Ερώτηση από το ΚινΑΛ για τον συνοριακό σταθμό
Eρώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής, σε σχέση «με το πλήγμα που δέχεται ο οδικός τουρισμός της χώρας μετά το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων μας με τις βαλκανικές χώρες και τις ιδιαίτερες επιπτώσεις που έχει αυτό για τη Βόρεια Ελλάδα. Επεσήμανε την ανάγκη να ανοίξουν και οι υπόλοιποι συνοριακοί σταθμοί, εκτός του Προμαχώνα, αφού πρώτα ενισχυθούν υγειονομικά». Σχολίασε αρνητικά τη μέχρι τώρα ενημέρωση των τουριστών και των επαγγελματιών του τουρισμού από την κυβέρνηση, καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν «από τις παλινωδίες και τις αιφνιδιαστικές αποφάσεις της, που θέτουν εμπόδια στο ομαλό άνοιγμα του τουρισμού» όπως αναφέρει.

Πρωτογενής Τομέας
Ενισχύεται με 35 εκατομμύρια ευρώ ο ΕΛΓΑ – Εντός 30 ημερών η εξόφληση των αποζημιώσεων

≈–…” ≈ÿ« ‘œ’ –—Ÿ»’–œ’—√œ’  . ë‘”œ‘¡ « ”‘œ ’–œ’—√≈…œ ¡√—œ‘… «” ¡Õ¡–‘’Œ«” (EUROKINISSI/ ‘¡‘…¡Õ¡ ÖœÀ¡—«)

Την ενίσχυση του ΕΛΓΑ με το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ αποφάσισε η Κυβέρνηση. Η ενίσχυση αυτή αποτελεί μέρος της εξαγγελθείσας αναμόρφωσης για την εξυγίανση του οργανισμού η οποία ξεκίνησε με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που έχει τεθεί σε διαβούλευση και σύμφωνα με το οποίο εξορθολογίζεται η καταβολή αποζημιώσεων. Οι παρεμβάσεις αυτές εξυγιαίνουν τα οικονομικά του ΕΛΓΑ και του δίνουν τη δυνατότητα να επισπεύσει την καταβολή του 35% των οφειλομένων αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς. Με τη συγκεκριμένη απόφαση οι προγραμματισμένες για το τέλος του έτους πληρωμές εξόφλησης του οφειλόμενου ποσού θα καταβληθούν εντός 30 ημερών.

Περιφέρεια 

Δήλωση Περιφερειάρχη ΑΜΘ
Τη στήριξή του στην επένδυση της ΤΕΡΝΑ εκφράζει με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, ενώ κατηγορεί τις παρατάξεις Τοψίδη και Κατσιμίγα που έχουν εκφράσει αμφιβολίες για τους περιβαλλοντικούς όρους της εγκατάστασης της μονάδας στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. «Σε μια περίοδο που η χώρα μας εφαρμόζει με γρήγορους ρυθμούς τον στρατηγικό της σχεδιασμό για την απολιγνιτοποίηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κάποιοι επιμένουν να θέτουν αδικαιολόγητα εμπόδια στην εθνική προσπάθεια, καθυστερώντας την πραγματοποίηση μιας σημαντικής ενεργειακής επένδυσης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Περιφέρειά μας.» αναφέρει ο κος Μέτιος.

Υγεία κορονοϊός
397 επιβεβαιωμένα κρούσματα
397 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οριζόντια περιοριστικά μέτρα ισχύουν ακόμη, εξάλλου, στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης μέχρι και τις 14 Ιούλιου, προκειμένου να περιοριστεί η «πυρκαγιά» που άναψε ο κορονοϊός στην περιοχή.

4 κρούσματα στην Ξάνθη
43 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι
Τον προγραμματισμό νέων δειγματοληπτικών ελέγχων ανακοίνωσε η αντιπεριφέρεια Ξάνθης. Θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στο 3ο χλμ Ξάνθης-Καβάλας drive through συνεργείο από 10.00π.μ. έως 14.00μ.μ

Έντονος προβληματισμός για το Κουρμπάν Μπαϊράμ στο τέλος Ιουλίου
«Άδικα στοχοποιήθηκαν οι μουσουλμάνοι για την έξαρση της πανδημίας στη Θράκη αλλά και ότι δεν πειθάρχησαν στα περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας. Υπήρξε παραπληροφόρηση. Πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την εξάπλωση του κορονοϊού όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας από την Πολιτεία αλλά και από τις δημοτικές Αρχές. Παράλληλα, τα κρούσματα οφείλονται και στις αυξημένες ροές από το εξωτερικό και τους ανθρώπους που επέστρεψαν σπίτια τους μετά το lockdown σε όλη την Ευρώπη, καθώς σταμάτησαν να δουλεύουν» δηλώνει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν. Παράλληλα, ανέφερε ότι ετοιμάζεται να πάρει αυξημένα μέτρα η περιοχή και για ακόμη μια θρησκευτική εορτή των μουσουλμάνων, το Κουρμπάν Μπαϊράμ, το οποίο διαρκεί 3 ημέρες (από τις 31 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου). «Μας προβληματίζει η γιορτή. Θα πάρουμε αυξημένα μέτρα και θα ενημερώσουμε τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουμίν σημειώνοντας ότι: «Ο κορονοϊός είναι πάνω από θρησκείες, καταγωγές, καταβολές μορφωτικό οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο» κατέληξε ο δήμαρχος Ιάσμου.»

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Στο «Πράσινο Ταμείο» ο Δήμος Ιάσμου
Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων των Δήμων στο Πρόγραμμα «Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο – Αστική Αναζωογόνηση 2019 -2020» του Πράσινου Ταμείου. Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης υπήρξαν συνολικά 12 προτάσεις, ο Δήμος Ιάσμου ήταν ο μοναδικός δήμος της ΠΕ Ροδόπης που υπέβαλε πρόταση έργου.
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΡΟΔΟΠΗΣ:
ΟΧΙ στο νομοσχέδιο εναντίον των διαδηλώσεων
Την αντίθεσή της νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις εκφράζει η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης. Καλεί όλους τους συναδέλφους αύριο στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής, όπως και την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 19:00 σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ανακοίνωση ΑΔΕΥ Ροδόπης για Γ. Τριανταφυλλόπουλου
Για «δίωξη» του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΑΔΜΘ, Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου κάνει λόγο ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ. «Δίωξη» η οποία έρχεται αμέσως μετά την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΑΔΜΘ της Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, κατά του Συντονιστή, που δεν εξέδωσε, ως όφειλε, την προβλεπόμενη από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου Απόφαση για την δέουσα αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, με την οποία θα διασφαλίζονταν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας με ενιαίο τρόπο στους χώρους εργασίας των Υπηρεσιών της ΑΔΜΘ, οι οποίες εδρεύουν σε δώδεκα (12) νομούς. Ο Συντονιστής, προχώρησε «εντελώς αιφνιδιαστικά και αναιτιολόγητα, επικαλούμενος γενικά και αόριστα «υπηρεσιακές ανάγκες» στη μετάθεση του συναδέλφου, από την Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης στο τμήμα Ελέγχου Υλικών και Ποιότητας Δημοσίων Έργων της Δ/νσης Τεχνικού Ελέγχου.» Η ΑΔΕΔΥ ζητά την ανάκληση όλων των αποφάσεων του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Κόμματα-Κινήματα
Διαδικτυακή συζήτηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε μέσω τηλεδιάσκεψης ο τομέας Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, με ομιλητή τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του Γραμματέα Οργανωτικού κ. Κονταδάκη Στυλιανού, του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Στεργίου Γεωργίου και των Προέδρων των Επιτροπών Εκλογικής Περιφέρειας ( ΔΕΕΠ), Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Βορείου Αιγαίου, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Ξάνθης. Για το Νομό Ξάνθης, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την έλλειψη προσωπικού, τη δυνατότητα λειτουργίας πυροσβεστικού κλιμακίου στον Εχίνο Ξάνθης, ενώ επαναδιατυπώθηκε και το πάγιο αίτημα για την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής στην Ξάνθη. Ο Υπουργός, παρείχε ενημέρωση για την άμεση προκήρυξη 100 θέσεων συνοριοφυλάκων στο Νομό Ξάνθης με κριτήριο την εντοπιότητα, καθώς και για τη δυνατότητα μέσω συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς της αυτοδιοίκησης για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, ενώ δεσμεύτηκε να δώσει άμεσα απαντήσεις και στα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν την περιοχή.

Δ.Π.Θ.
Εύφημος Μνεία σε φοιτητή
Με απόφαση της Συγκλήτου του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης απονεμήθηκε χθες Εύφημος Μνεία στον φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής, Κωνσταντίνο Εμμανουηλίδη. Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Συγκλήτου παρουσία του Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Καθηγητή Αλέξανδρου Πολυχρονίδη και των Αντιπρυτάνεων απονεμήθηκε στο φοιτητή Εύφημος Μνεία : για την κατάκτηση του Χάλκινου Μεταλλίου στη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών Νοτιοανατολικής Ευρώπης SEEMOUS 2019 (υπ΄αριθμ 18.11/28.03.2019 απόφαση ) για την κατάκτηση του Χάλκινου Μεταλλίου στον 26ο Διεθνή Φοιτητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών (υπ΄αριθμ 18.17/12.09.2019 απόφαση)

Διαδικασίες πιστοποίησης στα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη φάση εφαρμογής διαδικασιών πιστοποίησης ποιότητας στα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών του Ιδρύματός μας. Οκτώ Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών του ΔΠΘ ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες πιστοποίησής τους:ΠΠΣ Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής (07 -13 Οκτωβρίου 2019) ΠΠΣ Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (20 – 26 Οκτωβρίου 2019) ΠΠΣ Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας (03 – 09 Νοεμβρίου 2019) ΠΠΣ Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (17 – 23 Νοεμβρίου 2019) ΠΠΣ Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος (24 – 30 Νοεμβρίου 2019) ΠΠΣ Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας (09 – 15 Φεβρουαρίου 2020) ΠΠΣ Τμήματος Νομικής (22 – 27 Ιουνίου 2020) και ΠΠΣ Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (22 – 27 Ιουνίου 2020)

Σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών παραμέτρων
Τέθηκε σε λειτουργία ο σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών παραμέτρων, στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στα κτίρια ΠΡΟΚΑΤ, για την πληροφόρηση των πολιτών της πόλης της Ξάνθης. Ο σταθμός παρέχει δεδομένα για τη θερμοκρασία, τη σχετική υγρασία, τη συγκέντρωση σωματιδίων PM2.5 (ατμοσφαιρική ρύπανση), την ατμοσφαιρική πίεση, την ταχύτητα και τη διεύθυνση του ανέμου κάθε 20 λεπτά μέσω του συνδέσμου http://airpollab.env.duth.gr/Station/ Τα δεδομένα του σταθμού αποτελούν διανοητική περιουσία του Διευθυντού του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων, Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, Σπυρίδωνα Ραψομανίκη, ενώ για την εγκατάσταση και την ορθή λειτουργία του σταθμού είναι υπεύθυνοι η Δρ. Δήμητρα Καραλή και ο Δρ. Νικόλαος Κόκος.
Παιδεία
Συγχαρητήριο μήνυμα Κωνσταντίνου Μπαντίκου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης συγχαίρει τους μαθητές του 3ου ΓΕ.Λ. Κομοτηνής, που, με 10 συνολικά καλές πρακτικές, συμμετείχαν στον 3ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2020, που διοργανώνει η QualityNet Foundation, υποστηρίζοντας 6 Βιώσιμους Στόχους Ανάπτυξης του ΟΗΕ και επιτυγχάνοντας την ένταξη της σχολικής μονάδας στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων Στόχων, ως μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων.

Αστυνομικό Δελτίο
Μηνιαία δραστηριότητα αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
498 άτομα συνελήφθησαν τον Ιούνιο από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης μεταξύ των οποίων τριάντα τέσσερις (34) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών. Διακόσια εξήντα εννέα (269) αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα. Είκοσι έξι (26) άτομα διωκόμενα με Εντάλματα Σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις. Και Τέσσερα (4) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.
Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας
35 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 41 το 2019) σημειώθηκαν τον μήνα Ιούνιο στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας εκ των οποίων 3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 7 το 2019), 3 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 4 το 2019), 29 ελαφριά τροχαία ατυχήματα (έναντι 30 το 2019) Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 42 παθόντες (έναντι 56 το 2019). Ειδικότερα καταγράφηκαν : 3 νεκροί (έναντι 7 το 2019), 3 βαριά τραυματίες (έναντι 5 το 2019) και 36 ελαφρά τραυματίες (έναντι 44 το 2019) Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Η υπερβολική ταχύτητα, Οδήγηση σε κατάσταση μέθης, Η απόσπαση προσοχής οδηγού, Η παραβίαση προτεραιότητας , Η παραβίαση σημάνσεων, Μη τήρηση απόστασης ασφάλειας
Καιρός
Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις αύριο Τρίτη στη Θράκη. Πιθανώς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 ενισχυόμενοι στα βόρεια τις βραδινές ώρες, και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μοιράσου το άρθρο: