Πολιτική
Συνάντηση Ε. Στυλιανίδη με Α. Μπέζα
Με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και πρώην Υπουργό Αντώνη Μπέζα καθώς και με τεχνοκράτες του Οργανισμού συναντήθηκε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κος Ε. Στυλιανίδης και ζήτησε να προχωρήσουν γρήγορα οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να μη μείνει αναξιοποίητο κανένα ακίνητο του Νόμου Ροδόπης προς όφελος της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αφού ενημερώθηκε πλήρως για την κατάσταση των ακινήτων στη Ροδόπη διασφάλισε τη δέσμευση: Για την πλήρη αξιοποίηση του Camping και της Παραλίας Φαναριού προς όφελος όχι μόνο των τοπικών κατασκηνωτών αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης του χωριού, του Δήμου Κομοτηνής και φυσικά του Νόμου Ροδόπης. Επισήμανε τη μακρόχρονη εγκατάλειψη και απαξίωση των υποδομών καθώς και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην αξιοποίηση των πανέμορφων παραλιών. Για την ολιστική αξιοποίηση του κτήματος Ιμέρου που συμπεριλαμβάνει 3000 στρέμματα παράκτιας ζώνης με μεγάλα τμήματα προστατευόμενα από τη συνθήκη Ραμσάρ και Νατούρα, για τα οποία υπάρχει πλέον ειδική πρόβλεψη ελαφράς αξιοποίησης με τρόπους συμβατούς με την προστασία του περιβάλλοντος. Να σημειωθεί ότι είναι σε εξέλιξη διαδικασία για τη προκήρυξη σχετικής πρόσκλησης επενδυτικού ενδιαφέροντος και υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ Κομοτηνής, για το οποίο επίσης προβλέπεται άμεσα να βγει διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ως ξενοδοχείο ή φοιτητική Εστία.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και Δημήτρης Χαρίτου σε Φανάρι και Κομοτηνή
Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας και το πλήγμα που δέχεται ο τουρισμός και η τοπική οικονομία στη Ροδόπη, κυριάρχησαν στην επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στην Π.Ε. Ροδόπης η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία μαζί με τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου είχαν συνάντηση με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στο Φανάρι, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Κομοτηνή με την συμμετοχή των δημάρχων Κομοτηνής, Μαρωνείας – Σαπών και Ιάσμου, του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, των προέδρων Επιμελητηρίων, του προέδρου ΟΕΒΕΣ, εκπροσώπων του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης και άλλων.
«Δεν υποτιμούμε την υγειονομική διάσταση του θέματος, γι’ αυτό άλλωστε είχαμε ζητήσει και θα επιμείνουμε να υπάρξει κινητή μονάδα ελέγχου του ΕΟΔΥ στη Νυμφαία, αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζουμε το αίτημα όλων των φορέων της περιοχής να ανοίξει αυτή η πύλη εισόδου της χώρας» τόνισαν οι βουλευτές.

Απολογισμός ενός έτους για τον Ε Στυλιανίδη
«Τον Ιούλιο του 2019 εγγυηθήκαμε την Ισχυρή Εκπροσώπηση του Νομού Ροδόπης στο Εθνικό Κοινοβούλιο.» αναφέρει στο σχόλιο του ο βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την νίκη της ΝΔ στις εκλογές και σημειώνει: «Σήμερα ένα χρόνο μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταγράφουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα των παρεμβάσεων μας, παρά τις δύο απρόσμενες και μεγάλες κρίσεις που αντιμετωπίσαμε, την υπεράσπιση των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων και την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας COVID-19. Για τη Ροδόπη συνεχίζουμε πιο δυνατά.»

 

Ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Σταμάτης Σακελλίων για τον ένα χρόνο ΝΔ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ ασκεί με σχόλιο του  για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης από τη ΝΔ ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ο κος Σταμάτης Σακελλίων. Ο  Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι: «Η Νέα Δημοκρατία «κατάφερε» στον ένα χρόνο της διακυβέρνησης της να κάνει τα εξής: 1) Να καταργήσει την 13η σύνταξη 2) Να καταργήσει το κοινωνικό μέρισμα από τους περισσότερους δικαιούχους
3) Να αυξήσει την ανεργία 4) Να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση πριν από την πανδημία
5) Να τακτοποιήσει τους κομματικούς της φίλους σε θέσεις του κράτους
6) Να δώσει ασυλία στα τραπεζικά στελέχη για τα δάνεια των Μ.Μ.Ε. και των κομμάτων.
7)Να απειλήσει εισαγγελείς με φυλακή επειδή διαφωνεί μαζί τους
8)Να πανηγυρίζει γιατί γκρέμισε 5 κτίρια στο Ελληνικό από τα 900 με δαπάνες του δημοσίου. 9)Να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων κατά 20% στον ιδιωτικο τομέα
10). Να μοιράσει 20.000.000 ευρώ κατά 99% στα μέσα που την στηρίζουν. Ελπίζουμε στην επόμενη καμπάνια να καταφέρει να μοιράσει κατά 100% το χρήμα μας στα κανάλια που την στηρίζουν.11). Κατάφερε επίσης να μην στηρίξει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους εργαζόμενους αλλά και τους αγρότες. «Μπορεί να είναι περήφανη για το έργο της. Μαζί με τα ΜΑΤ για την Ελλάδα της ανάπτυξης, χωρίς διαδηλώσεις και άλλες τέτοιες «αγκυλώσεις».» καταλήγει ο κος Σταμάτης Σακελλίων, Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Σχόλιο της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ για την ανακοίνωση της λίστας των ΜΜΕ
«Με καθυστέρηση μηνών και αφού προηγήθηκε γενικευμένη κατακραυγή, δημοσιοποίησε η κυβέρνηση τη λίστα χρηματοδότησης μεγάλων ΜΜΕ με πακτωλό χρημάτων, για δημοσιεύσεις στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι».» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ και σημειώνει «Τα συγκεκριμένα μηνύματα, αντί να μεταδοθούν δωρεάν μιας και σχετίζονταν με την προστασία της δημόσιας υγείας, μετατράπηκαν σε ένα προκλητικό πακέτο επιχορήγησης των καναλαρχών και των ιδιοκτητών του Τύπου.»
Υγεία – Κορονοϊός
Είκοσι επτά νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Τα 14 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους τυχαίους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 3 εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο σε εργαστήριο, 3 ακόμη κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Θετικοί στον κορονοϊό εργάτες από τον Δήμο Μύκης που εργάζονται στην Αυστρία
Σε καραντίνα στην Αυστρία έχουν τεθεί εργαζόμενοι από τον δήμο Μύκης, στην ορεινή Ξάνθη, που έφυγαν στο εξωτερικό ως μετανάστες. σύμφωνα με το “Έθνος”. Οι εργάτες διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να τεθούν σε καραντίνα.

ΔΠΘ
Το έργο των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΔΠΘ
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δ.Π.Θ. με συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και προϋπολογισμό 107,3 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) που προβλέπεται να αλλάξει τη μορφή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Οι ακόλουθοι 7 φορείς εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη αυτή φάση του διαγωνισμού: ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., ARCHRODON GROUP NV, ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε., ΑΒΑΞ Α.Ε., ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., και ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε. Στη συνέχεια θα προκύψουν οι 6 συμμετέχοντες που θα περάσουν στη β’ φάση του διαγωνισμού, στον ανταγωνιστικό διάλογο για το εμβληματικό αυτό έργο που θα υλοποιηθεί σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη. Η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να λάβει χώρα το 2021.

Περιφέρεια
Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας
«Δεν υπονομεύουμε και δεν απορρίπτουμε καμία επένδυση Κε Περιφερειάρχη, ακόμη και εάν αφορά έναν εργαζόμενο και λίγες χιλιάδες ευρώ. Αλλά το δικαίωμά μας να προασπίζουμε την υγεία των πολιτών και το μέλλον της βιομηχανικής ανάπτυξης του τόπου μας, που μπορεί να μην μας αφορά άμεσα, αλλά αφορά το μέλλον του, δεν θα μας το απαγορεύσετε με τίποτα.» τονίζεται σε ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας και σημειώνεται: « Ο λαός περιμένει αναπτυξιακά έργα υποδομές και αναπτυξιακές πολιτικές.»
Γενική Συνέλευση της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης ακύρωσε την εκτέλεση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης εταίρων (των Προέδρων των Επιμελητηρίων) της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ που εδρεύει στην Κομοτηνή. Κατόπιν αυτού, η κ. Κατερίνα Ιωαννίδου παραμένει στη θέση της Προέδρου της εταιρίας.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΡΟΔΟΠΗΣ:
ΟΧΙ στο νομοσχέδιο εναντίον των διαδηλώσεων

?????????????????????????????????????????????????????????

Την αντίθεσή της νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις εκφράζει η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης και πραγματοποιεί σήμερα στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως και αύριο Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 19:00.

 

Αθλητικά
Αίτημα του δήμου Ξάνθης για την φιλοξενία του τελικού κυπέλλου
Στην υποβολή αιτήματος προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου στην Ξάνθη και το γήπεδο AOΞ Αrena προχώρησε ο Δήμος Ξάνθης. Στόχος του αιτήματος, είναι να αναδειχθεί ότι η Ξάνθη είναι ασφαλής προορισμός, μετά την μεγάλη καταστροφή που έχει προκαλέσει η παρατεταμένη έξαρση της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Καιρός

Eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις σήμερα Τετάρτη στη Θράκη. Πιθανώς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 ενισχυόμενοι στα βόρεια τις βραδινές ώρες, και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μοιράσου το άρθρο: