Οικονομία
Αναφορά στην εξόρυξη χρυσού στη ΔΕΘ

Με κεντρικό σύνθημα: «Ανάπτυξη για όλους» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε χθες την πρώτη του ομιλία με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Η αναφορά του στην  Eldorado Gold είχε και τοπικό ενδιαφέρον. Ειδικότερα αφού ανέφερε ότι : «υπογράφηκαν οι τρεις αποφάσεις που έμεναν επί τρία χρόνια, παρά τις αλλεπάλληλες θετικές αποφάσεις του ΣτΕ, στο συρτάρι του Υπουργού Ενέργειας για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της επένδυσης στις Σκουριές» σημείωσε:  «Ταυτόχρονα, συζητούμε με την εταιρία την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε να πραγματοποιηθεί και νέα επένδυση στην Θράκη. Η συνολική αξία του έργου; Ένα δις ευρώ. Θέσεις απασχόλησης κατά την κατασκευή; 1.900 εργαζόμενοι. Και μετά την ολοκλήρωσή του; Περισσότερες από 900.» σημειώνοντας πως θα ληφθεί υπόψιν και η άποψη της τοπικής κοινωνίας.

Συλλαλητήρια στη ΔΕΘ

eurokinissi

Χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό και αγωνιστικό παρών στα Συλλαλητήρια Διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν συνδικαλιστικοί φορείς και οργανώσεις χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Με βασικό σύνθημα «αγώνας για ζωή και όχι επιβίωση» οι διαδηλωτές έστειλαν  μήνυμα προς την Κυβέρνηση ότι «εδώ και τώρα πρέπει να  σταματήσουν οι πολιτικές σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας. Να
μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές της λιτότητας και στα σκληρά μέτρα με τα οποία επιβαρύνθηκε ο κόσμος της εργασίας». Διαδήλωσαν απαιτώντας μεταξύ άλλων: «σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, σταθερό κοινωνικό προϋπολογισμό, δίκαιο σύστημα κοινωνικής  ασφάλισης, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις.»

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων ζητά ο δήμος Μαρωνείας Σαπών
Στα δύο βεβαιωμένα γεωθερμικά που υπάρχουν στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών αναφέρθηκε ο δήμαρχος κος Ντίνος Χαριτόπουλος κατά την επίσκεψη στο δήμο του Υπουργού Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη. «Η αξιοποίηση των οποίων μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην
αύξηση του τοπικού ΑΕΠ.» τόνισε ο δήμαρχος σημειώνοντας πως » Απαιτούνται όμως συντονισμένες και στοχευμένες κινήσεις με πρώτες την σύνταξη των απαραίτητων μελετών ώστε να υπάρχει στη συνέχεια η δυνατότητα αναζήτησης πρωτοκόλλου για την ένταξη έργων.
Προς αυτή την κατεύθυνση Σας παρακαλούμε να ερευνήσετε την προοπτική
χρηματοδότησης και γενικά στήριξης του δήμου μας μέσα από το
Υπουργείο Ανάπτυξης και τους εποπτευόμενους από αυτούς οργανισμούς.»

Παιδεία
22 χρόνια πρόγραμμα ΠΕΜ
Ημερίδα με τίτλο: » 22 χρόνια ΠΕΜ (1997-2019)» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομαρχία), στην Κομοτηνή. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις πέντε το απόγευμα με χαιρετισμούς από τους:
Άννα Φραγκουδάκη, Ομότιμη καθηγήτρια, ΕΚΠΑ
Θάλεια Δραγώνα, Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ
Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ζωή Γαβριηλίδου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής
Μέριμνας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Κωσταντίνος Μπαντίκος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Νίκος Ανταμπούφης, Συντονιστής ΠΕΚΕΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Μαρία Λουκοπούλου, Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ξάνθης Μιχάλης Βασιλειάδης, Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ροδόπης Δημήτρης Ντούμος, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ξάνθης Στέφανος Μακρυγιάννης, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης Επίσης, μεταξύ άλλων θα μιλήσουν επίσης και οι βουλευτές της μειονότητας για το ΠΕΜ.

Πολιτισμός
Ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα το 2ο We grow kinds festival με την Εύη Γεροκώστα και το έργο « Ξεπουπουλού! ». Ιστορίες για σύννεφα, ανέμους και φτερά από την Εύη Γεροκώστα. Διάρκεια παράστασης 50′. Ακολουθεί Θεατρική παράσταση «Το νησί των συναισθημάτων» από τη θεατρική ομάδα Hippotheatergroup.Και sMALL CINEMA το έργο « Η Ντιλιλί στο Παρίσι».

 

 

 

Αστυνομικό δελτίο

Εξιχνιάστηκαν 3 διαρρήξεις οικιών στην πόλη της Κομοτηνής

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των
αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας
Κομοτηνής, τρεις (3) διαρρήξεις οικιών, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό
διάστημα από 3-12-2018 έως 14-3-2019, στην Κομοτηνή.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 25χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου
σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε, ο 25χρονος ενεργώντας από κοινού με έναν
άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, διέρρηξαν τρεις (3) οικίες, αφαιρώντας
από το εσωτερικό των δύο, χρήματα και διάφορα κοσμήματα – τιμαλφή, ενώ
στη μία περίπτωση δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το
εσωτερικό του σπιτιού, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και
τράπηκαν σε φυγή. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα
Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας
Κομοτηνής.

Συλλήψεις μεταναστών
Προχθές το απόγευμα, στην επαρχιακή οδό Δερείου
– Νέας Σάντας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της
Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 56χρονο, διότι οδηγώντας
Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη
νόμιμους μετανάστες.

Μοιράσου το άρθρο: