«Ο έρωτας έχει ευρεία έννοια. Δεν αφορά μόνο τον έρωτα για το αντίθετο φύλλο. Ο άνθρωπος μπορεί να ερωτευτεί τα πάντα» δηλώνει ο κ. Χασάν Αχμέτ, γιατρός, ποιητής και «πάντα ερωτευμένος», όπως χαρακτηριστικά αποκαλύπτει. «Είναι η βασική πηγή της ζωής, της αγάπης ο έρωτας» χωρίς να χρειαστεί στιγμή να ψάξει τις λέξεις του προσθέτει  «Ό έρωτας είναι ο άνθρωπος ο ίδιος. Χωρίς τον έρωτα δεν μπορείς να ζήσεις.»

Χασάν Αχμέτ: «Ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει χωρίς έρωτα»
Γιατί αποτελεί βασική αναφορά των δημιουργών; τον ρωτάμε «γιατί ο δημιουργός εκφράζει τον άνθρωπο και ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει χωρίς έρωτα.» απαντά και διευκρινίζει… «Κάθε μορφής έρωτα. Θα ερωτευτεί το ζώο, τον άλλο άνθρωπο, το αντικείμενο, χωρίς έρωτα ζωή δεν υπάρχει.» Εσείς γράφεται όταν είστε ερωτευμένος; τον ρωτάμε  ξανά για να απαντήσει χαμογελώντας «Ναι, γιατί εγώ μια ζωή είμαι ερωτευμένος.»

Και η απομυθοποίηση του έρωτα
Λίγα μέτρα πιο εκεί μια παρέα τεσσάρων νεαρών κοριτσιών. Οι τρεις δηλώνουν ότι δεν είναι ερωτευμένες, ότι δεν έχουν ερωτευτεί. Μιλούν περισσότερο για την αγάπη, για τη ζωή, αγάπη για την παρέα ή για την οικογένεια, όπως λένε. Η τέταρτη δηλώνει ερωτευμένη, αλλά, όπως σπεύδει να πει, «μπορεί και να μην είναι ακριβώς έρωτας, είμαι μόλις 18 ετών.»

«Αν βρεις κάποιον με τον οποίο θα περνάς καλά σε όποιο μέρος κι αν είσαι, τότε ναι είσαι ερωτευμένος» δηλώνει η μια και η άλλη σπεύδει να προσθέσει ότι «ο έρωτας είναι « κάτι παροδικό», « είναι χημεία». «Είναι…» ψάχνουν τις λέξεις, γελούν, σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι «δεν μπορούν τα πολλά μέλια», αλλά, σημειώνουν γρήγορα «αν έρθει η αγάπη, θα είμαι πολύ χαρούμενη…»

Μιλούν για την απομυθοποίηση του έρωτα. Κανένα από τα νεαρά κορίτσια δεν πιστεύει στον κλασσικό έρωτα των ταινιών. Ωστόσο, δηλώνουν πως  θα ήθελαν να τον ζήσουν. «Ναι, γιατί ο έρωτας είναι πληρότητα. Δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο, εκτός από τον άνθρωπο με τον οποίο είσαι ερωτευμένη.»
Φώτο: 1) Ο κος Χασάν 2) παρέα νεαρών κοριτσιών ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: