Α. Ιλχάν: Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ δεν βοηθάει την περιοχή

Array

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα. Συμπεριλαμβάνει τέσσερα κόμματα και διάφορες τάσεις. Είναι το «χούι» της Αριστεράς να συζητάει δημοκρατικά, οπότε σημειώνεται όντως μια πολυφωνία, στο τέλος, όμως, υπάρχει μια θέση ενιαία.» δηλώνει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Αχμέτ Ιλχάν σχολιάζοντας την… «πολυφωνία» που σημειώνεται στους κόλπους του νέου πολιτικού φορέα, του Κινήματος Αλλαγής.

“Η μεγάλη έκπληξη των επόμενων εκλογών θα είναι το Κίνημα Αλλαγής.”
Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ροδόπης, το Κίνημα της Αλλαγής βρίσκεται σε μια πολύ καλή φάση «αυτήν την περίοδο», όπως λέει, «πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα Νομαρχιακές Συνελεύσεις με μεγάλη συμμετοχή. Πιστεύω ότι το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές θα είναι η μεγάλη έκπληξη. Δεν διεκδικούμε πια να είμαστε τρίτο κόμμα. Η μάχη θα είναι μάχη των τριών (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ). Η μεγάλη έκπληξη των επόμενων εκλογών θα είναι το Κίνημα Αλλαγής. Κάτι το οποίο θα είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα. Μετά από την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, το ΚΙΝΑΛ θα είναι ο πρωταγωνιστής προκειμένου να συν-διαμορφωθεί το νέο πολιτικό τοπίο στη χώρα μας.»

“Οι επόμενες συνεργασίες θα πρέπει να είναι στο χώρο των μεταρρυθμίσεων και της προόδου.»

Αναφερόμενος στις επαφές του με τους πολίτες και στα συμπεράσματα που ο ίδιος οδηγείται σημειώνει πως υπάρχει μια «σιωπηρή διαμαρτυρία». Σύμφωνα με τον κ. Αχμέτ Ιλχάν «Ο κόσμος έχει χάσει κάθε ελπίδα. Αυτή η Κυβέρνηση έχει μια στρατηγική μη ανάπτυξης. Βοηθάει περισσότερο μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων με επιδόματα. Δίνει κίνητρα σ’ αυτούς που δεν δουλεύουν. Ενισχύει όχι την εργασία ή την απασχόληση, αλλά περισσότερο ωθεί τον πολίτη στην τεμπελιά. Όταν η φορολογία είναι πάρα πολύ υψηλή και οι μισθοί πολύ χαμηλοί, ο άλλος δεν θέλει να δουλέψει. Οπότε, πηγαίνει στο περιθώριο, περιμένει τα επιδόματα και επιβαρύνει περισσότερο τα ταμεία.» Αναφερόμενος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση προβλέπει πώς «ο κόσμος στις εκλογές θα ζητήσει μια πιο συλλογική κυβέρνηση. Δεν θα έχουμε πάλι αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Οι επόμενες συνεργασίες θα πρέπει να είναι στο χώρο των μεταρρυθμίσεων και της προόδου.»

«Ο λαός πρέπει να δώσει ξεκάθαρη εντολή για το ποιος θέλει να κυβερνήσει και με ποιο πρόσημο.»

Μιλώντας για την δική του παρουσία σε διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς σημειώνει «Είμαστε προοδευτικό κόμμα, όχι φιλελεύθερο. Το Ποτάμι δεν ήταν και δεν είναι ΝΔ. Δεν είχε απόψεις συντηρητικές. Είναι περισσότερο προοδευτικό, σε κάποια σημεία περισσότερο ακόμη και από το ΣΥΡΙΖΑ. Σαφέστατα είμαστε στο προοδευτικό, δημοκρατικό τόξο. Έχουμε επίσημες, κοστολογημένες προτάσεις για το κοινωνικό κράτος. Κωφεύει, όμως, η Κυβέρνηση. Ζητάμε εκλογές, ξέρουμε ότι η χώρα έχει δεσμευτεί. Ο λαός πρέπει να δώσει ξεκάθαρη εντολή για το ποιος θέλει να κυβερνήσει και με ποιο πρόσημο.»

Η συνεργασία με τους μειονοτικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, αναφερόμενος στη συνεργασία με τους άλλους δύο μειονοτικούς βουλευτές της Ροδόπης, υποστηρίζει πως κινούνται φορώντας κομματική παρωπίδα. «Δυστυχώς με δικιά τους ευθύνη δεν πετύχαμε στα μεγάλα θέματα να υπάρξει σύγκλιση. Εγώ τους έκανα συγκεκριμένες προτάσεις δεν συναίνεσαν, ο καπνός, η σφαγή των ζωών, το 12% ήταν κάποιες από αυτές. Τους έχω προτείνει επανειλημμένως κοινή δράση, δεν ξέρω γιατί δεν την έχουν αποδεχθεί.» δηλώνει, επισημαίνοντας πως εκείνος κινήθηκε εκπροσωπώντας ισομερώς απολύτως τον πληθυσμό της περιοχής. «Έκανα μια παρέμβαση κάθε εβδομάδα. 150 παρεμβάσεις συνολικά. Αφορούν όλο το Νομό, όλους τους κατοίκους, ανεξάρτητα από θρησκεία.»

«Δεν βοηθάει την περιοχή η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ»

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για την δική του παρουσία στο Κοινοβούλιο και την ένταξη του στην Δημοκρατική Συμπαράταξη σημειώνει πως τώρα έχει περισσότερη εμπειρία. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι στον προοδευτικό χώρο από το 2009. 1000% νιώθω απελευθερωμένος. Με τον Κώστα Καραμανλή είχα εξαιρετική σχέση. Πάντα ήμουν κεντρώος , δεξιός δεν ήμουν ποτέ. Διαπίστωσα ότι μέσα στην ΝΔ υπήρχαν πολλά προβλήματα. Αργότερα με την εκλογή του Σαμαρά ένιωσα εντελώς εγκλωβισμένος.» δηλώνει και μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «υπάρχουν φωνές που ακούνε και την Αντιπολίτευση. Έκαναν όμως ένα τραγικό λάθος, ανέθεσαν την διοίκηση και την διαχείριση των μειονοτικών θεμάτων στους ΑΝΕΛ, αυτό πλήγωσε την μειονότητα, δεν έδωσε λύση σε κανένα θέμα. Ιδίως στην μειονοτική εκπαίδευση. Είναι ένα μόρφωμα η συνεργασία αυτή, είναι ένα ακροδεξιό κόμμα, δεν βοηθάει την περιοχή η συνεργασία αυτή , δεν έχει μια συγκροτημένη άποψη και πρόταση. Μια στρατηγική για τη Θράκη.»

«Δεν λύθηκε οριστικά το θέμα των διαθηκών»
Μιλώντας δε για την παρέμβαση της Κυβέρνησης στο θέμα της Σαρία τονίζει πως «Η Σαρία λύθηκε όχι όπως θα θέλαμε εμείς. Η δικιά μου πρόταση ήταν αυτή που έγινε εν μέρει αποδεκτή. Αλλά δεν λύθηκε οριστικά το θέμα των διαθηκών. Όσες διαθήκες συντάχθηκαν πριν την ψήφιση του Νόμου παραμένουν ανίσχυρες. Δεσμεύτηκε, όμως, ο Υπουργός Παιδείας ότι θα φέρει κι άλλες διατάξεις.»
Φώτο: Αχμέτ Ιλχάν ρεπορτάζ-κείμενο- φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος