Έκκληση στη δημοτική αρχή να εναρμονιστεί με την υπάρχουσα Νομοθεσία στο θέμα της αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων απευθύνει ο Μάκης Σαλασίδης μέλος της ομάδας «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS». «Το δημοτικό Κυνοκομείο είναι ένα κολαστήριο ζώων» δηλώνει και προσθέτει « Αρέσει δεν αρέσει αυτή η έκφραση, είναι μια πραγματικότητα. Έχουμε πληροφορίες και για νέα περιστατικά. Δεν μπορεί σε έναν τόσο μικρό χώρο, ο οποίος θεωρείται ακατάλληλος, να στοιβάζονται εκατοντάδες ζώα». Ο κος Σαλασίδης καλεί τον νέο δήμαρχο, τον κο Γιάννη Γκαράνη να δει το θέμα μέσα από μια ανθρώπινη οπτική και με αγάπη γι αυτά τα πλάσματα.

φώτο αρχείο ΕΡΤ

«Πρέπει να φύγουν όλα από αυτό το χώρο. Πρέπει να έχουμε ένα δημόσιο κτηνιατρείο, όχι κυνοκομείο, όχι χώρο στοίβαξης ζώων, όπως λειτουργεί τώρα. Σε γειτονικές πόλεις δεν υπάρχουν κυνοκομεία και τα προγράμματα για στειρώσεις γίνονται μια χαρά. Θέλουμε το νέο δήμαρχο να εφαρμόσει την υπάρχουσα νομοθεσία για να μην έχουμε νέα αδέσποτα» δηλώνει ο κος Σαλασίδης.

Όπως τονίζει εκείνο που απαιτείται είναι τσιπάρισμα όλων των δεσποζόμενων σκύλων, γιατί, όπως υποστηρίζει, από εκεί δημιουργούνται τα αδέσποτα. «Να γίνονται έλεγχοι για τυχόν περιστατικά κακοποίησης ζώων. Και να υπάρχουν κι εδώ προγράμματα στειρώσεων. Πολλοί τα αφήνουν να γεννάνε και παίρνουν τα κουτάβια και τα πετούν . Πρέπει ο Δήμος να καταγράψει τα δεσποζόμενα, να δει ποια είναι αστείρωτα και να πει στους ιδιοκτήτες τους ότι δεν μπορούμε να τα αφήνουν να γεννούν ανεξέλεγκτα και ότι θα υπάρχουν συνέπειες. Παράλληλα, θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για στειρώσεις.»

Και στο παρελθόν είχε γίνει μια προσπάθεια συνεργασίας και συνεννόησης με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία κατέληξε άδοξα. « Είχαμε συναντηθεί και με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δυστυχώς οι αποφάσεις μας δεν εισακούστηκαν . Αναγκαστήκαμε να έρθουμε σε σύγκρουση κι αυτή τη στιγμή εκκρεμεί μια μήνυση στην Εισαγγελία γι αυτή την κατάσταση» δηλώνει ο κος Σαλασίδης προσθέτοντας «Δεν θέλουμε να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο, αλλά αν δεν υπάρξει συνεργασία και μ’ αυτή τη Δημοτική Αρχή πάλι θα οδηγηθούμε σε σύγκρουση πιο σφοδρή, πάντα με γνώμονα το καλό των ζώων και πάντα με γνώμονα ότι ο σύγχρονος Πολιτισμός προϋποθέτει αγάπη για τα ζώα και το περιβάλλον». Και καταλήγει με τη σημείωση « Ελπίζω και στην Κομοτηνή να καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι ακροδεξιές υστερίες και δολοφονίες ζώων δεν συνάδουν με τον πολιτισμό, ούτε καν με τη θρησκεία.»
Φώτο: Ο κος Μάκης Σαλασίδης ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: