Τα τελευταία δύο χρόνια ζει μόνιμα στην Κομοτηνή και εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγητής Λογιστικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, ο κος Ιωάννης Ντόκας.Γνωρίζει κι αγαπά την πόλη, τους ανθρώπους, εντυπωσιάζεται από τη φιλοξενία, αλλά και παρατηρεί με εμφανή προβληματισμό ότι η πόλη στερείται απαραίτητων υποδομών για τον κόσμο που φιλοξενεί, για τους φοιτητές, τους καθηγητές και όλες τις άλλες επαγγελματικές ειδικότητες .

Επίκουρος Καθηγητής Λογιστικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, ο κος Ιωάννης Ντόκας

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά η υποδομή. Επίσης, υπάρχουν υπηρεσίες που είναι πολύ ακριβές σε σχέση με άλλες περιοχές, αλλά έχει, όμως, και φθηνές υπηρεσίες. Θεωρώ ότι σε έργα υποδομής υστερεί κι αυτό είναι το βασικό της μειονέκτημα.» δηλώνει και σημειώνει ότι είναι απαραίτητα τα έργα υποδομής στο χώρο της Εστίασης.

« Η αγορά δεν είναι τόσο ανεπτυγμένη, δεν βρίσκεις ό,τι μπορείς να βρεις σε άλλες περιοχές. Ο κόσμος είναι εξαιρετικός, εξυπηρετεί κι αυτό είναι πολύ βασικό χαρακτηριστικό, που το αξιολογώ πολύ θετικά» δηλώνει ο κος Ντόκας . Όπως τονίζει, με την ανάπτυξη που θα έχει το Πανεπιστήμιο και τα νέα Τμήματα που θα δημιουργηθούν θα έρθει μεγαλύτερος αριθμός φοιτητών, καθηγητών, υπαλλήλων και θα πρέπει να δημιουργεί κίνητρα η πόλη ώστε να κρατά τον κόσμο εδώ. «Θα πρέπει να του δίνει μια δυνατότητα να σταδιοδρομήσει εδώ και επαγγελματικά. Είναι πολύ βασικό και για την οικονομική και για την κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής» δηλώνει προσθέτοντας πως δεν έχουν προχωρήσει τα έργα υποδομής, όπως θα έπρεπε, ώστε να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες . «Να δημιουργείται η αίσθηση της μονιμότητας να μην δημιουργείται η ανάγκη της φυγής, θα πρέπει να εξασφαλίζονται οι συνθήκες ζωής με βάση τα δικά μας πρότυπα και τις δικές μας ανάγκες» τονίζει ο κος Ντόκας.
Άριστος γνώστης του χώρου της Οικονομίας ο κος Ντόκας πιστεύει πως υπάρχουν οι ευκαιρίες να αναπτυχθεί οικονομικά η περιοχή, έχοντας πάντα στην άκρη του μυαλού την κοινωνική προαγωγή της περιοχής. «Υπάρχουν αχαρτογράφητα πεδία στην περιοχή, μπορούν να δοθούν ευκαιρίες. Οι αρχές της περιοχής να συμβάλλουν ώστε να δημιουργηθούν κίνητρα προσέλκυσης και μόνιμης διαμονής αυτών που έρχονται είτε για να σπουδάσουν, είτε για να εργαστούν στην περιοχή.» καταλήγει αισιόδοξος για το μέλλον του ΔΠΘ, αλλά και τη δυνατότητα της περιοχής να κάνει πολλά βήματα μπροστά.
Φώτο: Ο επίκουρος καθηγητής, κ. Ιωάννης Ντόκας ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: