Σε αναμονή βρίσκονται οι επιχειρηματίες για τον τρόπο και την πλατφόρμα που θα ισχύσει στον ΟΑΕΔ, όπου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την απόδοση του 12% της επιδότησης του κόστους εργασίας του ΟΑΕΔ, η οποία θα γίνει μέσω συμψηφισμού φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών.

Αυτό, άλλωστε, αποφασίστηκε και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, σε μια θετική απάντηση στον δεκάχρονο αγώνα επιχειρηματιών και επιμελητηρίων, αλλά και τοπικών βουλευτών που υποστήριξαν τον αγώνα και τις δικαστικές πτυχές του, των επιχειρηματιών της Θράκης, ειδικά από το 2016 και μετά.

Ο συμψηφισμός θα αφορά τα έτη 2010-2015, και, όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Έβρου και εκπρόσωπος στο Δ.Σ. του δικτύου Συνδέσμων Βιομηχανιών Βιοτεχνιών ΑΜ-Θ, Χρήστος Γιωρδαμλής, ο αγώνας δινόταν εντατικά, ακόμα και μέχρι πριν από την υπογραφή της ΚΥΑ, καθώς και η τωρινή κυβέρνηση προσπάθησε να βάλλει κάποιους «κόφτες», για περιορισμό των χρημάτων που θα έπρεπε να επιστραφούν.

Αυτά αφορούν θέματα παραγεγραμμένων μικρότερων επιχειρήσεων, οι οποίες δεν κινήθηκαν νομικά, αλλά και για εκείνες τις επιχειρήσεις που προχώρησαν στην εκχώρηση των χρημάτων τους σε τρίτους, κυρίως σε τράπεζες.

«Ειδικά για το τελευταίο έχουμε την προφορική διαβεβαίωση πως δεν θα ισχύσει, αλλά θα πρέπει να το δούμε», τόνισε ο κ. Γιωρδαμλής. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συγκεκριμένος νόμος για την ενίσχυση αυτού του είδους καταργήθηκε τον περασμένο Ιούλιο -2020- και η κυβέρνηση αναζητά έναν νέο τρόπο ενίσχυσης των επιχειρήσεων, κάτι που θα τεθεί και στις συνεδριάσεις της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη.

Ερωτηθείς αν οι επιχειρήσεις έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τον αγώνα για τη διεκδίκηση και των υπολοίπων χρημάτων έως και το 2019, ο κ. Γιωρδαμλής απάντησε πως η κατεύθυνση που δίνουν οι νομικοί είναι «ναι», να συνεχίσουν, και να διεκδικήσουν και τα υπόλοιπα που τους αναλογούν, καθώς ο νόμος ενός κράτους ισχύει και αυτός θα πρέπει να τηρείται.

η συνέντευξη του κ. Γιωρδαμλή στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Μοιράσου το άρθρο: