Οργανώθηκαν με στόχο την άμεση διανομή των προϊόντων τους στους πελάτες και την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, όσο πιο γρήγορα μπορούν. Στο 2ο lock down εργάζονται έχοντας τις επιχειρήσεις τους (λόγω των προϊόντων που πουλάνε ) ανοιχτές και τους ίδιους σε μια «περίεργη» όπως λένε κατάσταση.

Ο κος Φώτης Πολίτης στην οικογενειακή επιχείρηση

«Η κίνηση είναι υποτονική δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο lock down, αλλά ο κόσμος είναι γενικότερα «σφιγμένος» κι έχει και οικονομική δυσχέρεια» δηλώνει ο κος Φώτης Πολίτης, ιδιοκτήτης οικογενειακής επιχείρησης. «Παρατηρεί τον κόσμο», όπως λέει, «να είναι γενικότερα διστακτικός στο να βγει έξω από το σπίτι. Γενικότερα η εικόνα στο εμπόριο δεν προκαλεί αισιοδοξία γι αυτό και περιμένουμε τις επόμενες εξελίξεις, τις αποφάσεις που θα πάρει η Κυβέρνηση.» σημειώνει.
Νιώθει ένα αίσθημα θλίψης να τον συντροφεύει κάθε φορά, που βάζει το κλειδί στην πόρτα του καταστήματός του. «Μια θλίψη που προκαλούν τα γειτονικά κλειστά καταστήματα. Πρέπει η αγορά να ανοίξει» σημειώνει ο κος Φώτης Πολίτης προσθέτοντας πως: «Όλο αυτό το σκηνικό έχει επηρεάσει και την ψυχολογία των ανθρώπων.» Κι αυτό φαίνεται, όπως παρατηρεί, στα πρόσωπα όλων. «Πρώτιστα είναι η δημόσια υγεία. Θα πρέπει να είμαστε υγιείς, αλλά και θα πρέπει να μπορούμε να ζήσουμε την επόμενη μέρα. Εάν έχουμε μια οικονομική καταστροφή την επόμενη μέρα, τα πράγματα θα είναι για όλους δύσκολα.» Χαρακτηρίζει «τονωτική ανάσα» την επάνοδο στην καθημερινότητα και βλέπει πως είναι η μοναδική λύση που διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Στην άλλη πλευρά της ίδιας πόλης με τα ίδια ακριβώς προβλήματα και ο κος Χαλήλ με την σύζυγό του, ιδιοκτήτης ταχυ-φαγείου εξυπηρετεί τους διερχόμενους πελάτες από το παράθυρο, όταν δεν παραδίδει ο ίδιος την παραγγελία στο σπίτι τους. «Η κίνηση είναι πεσμένη, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο» λέει. Εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας, σημειώνει πως είναι δύσκολα για όλους και σπεύδει να προτρέψει πάλι όλους να κάνουν υπομονή. «Ο θεός βοηθός, δεν έχω να πω τίποτε άλλο!» σημειώνει χαρακτηριστικά και ετοιμάζεται να παραδώσει μια ακόμη παραγγελία «Ο κόσμος φοβάται.Δύσκολα! » ξαναλέει προτρέποντας να κάνουν όλοι «Υπομονή!» Τι άλλο;
Φώτο: Ο κος Φώτης Πολίτης με τους συνεργάτες του ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: