Οι κάλπες άνοιξαν. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και το εκλογικό υλικό είναι στη θέση τους.Μαζί και τα λιγοστά μέλη των εφορευτικών επιτροπών που ανταποκρίθηκαν στο καθήκον. Οι εκλογείς, ένας μετά τον άλλον, κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας άρχισαν να προσέρχονται θέλοντας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα πριν ανέβει κι άλλο ο υδράργυρος.

Ο κος Χρήστος Μπούρας

Ο Χρήστος Μπούρας εκλογικός αντιπρόσωπος στο 83ο Εκλογικό Τμήμα Σάλπης Ιάσμου μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής «η διαδικασία ξεκίνησε ομαλά χωρίς να έχει σημειωθεί μέχρι τώρα μεγάλη προσέλευση» είπε για να σημειώσει «Ελπίζουμε να κυλήσουν όλα ομαλά.»Παράλληλα δεν παρέλειψε να επισημάνει κάτι που θα πρέπει να το γνωρίζουν καλά οι εκλογείς της Ροδόπης: Σ’ αυτές τις εκλογές βάζουμε μέχρι έναν σταυρό προτίμησης. «Να προσέξουν να μην είναι άκυρο το ψηφοδέλτιό τους . Να μην ρίχνουν δύο και τρία ψηφοδέλτια μαζί στον ίδιο φάκελο. Να μην χρησιμοποιούν άλλο χρώμα στυλό, να μην πιάνουν τα ψηφοδέλτια με λερωμένα χρώματα.»

Ο κος Βασίλης Λεωνιδάκης

Αισιόδοξος ότι θα κυλήσει με συμμετοχή η σημερινή εκλογική διαδικασία εμφανίστηκε  ο κος Βασίλης Λεωνιδάκης, δικαστικός αντιπρόσωπος στο 82 εκλογικό Τμήμα  στο δήμο Ιάσμου. «Ξεκινήσαμε με σημαντική προσέλευση, ο κόσμος έρχεται σιγά σιγά. Μέχρι το απόγευμα θα έχουν ψηφίσει οι περισσότεροι. Σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές είναι  αρκετά πιο εύκολη η εκλογική διαδικασία, άρα και πιο νωρίς τα αποτελέσματα.»

Σε ένα μειονοτικό τμήμα η κα Ειρήνη Τερζίδου, στο 113 Τμήμα. «Ξεκινήσαμε ήσυχα. Έρχονται έτοιμοι κι αποφασισμένοι. Το έχουν σκεφτεί καλά από ό,τι φαίνεται» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής έχοντας ήδη καθαρογράψει τα ονόματα των 14 πρώτων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα. «Μυστήριο αν θα έχει συμμετοχή σήμερα» μας είπε σημειώνοντας πως «είναι νωρίς ακόμη για να απαντηθεί το ερώτημα. Γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, είναι καλά ενημερωμένοι και έτοιμοι κι αυτό είναι καλό.»

Μέχρι τις επτά το απόγευμα που θα κλείσουν οι κάλπες, όλα μπορεί να τα προλάβει κανείς. Εκκλησία, δουλειά, παραλία, cafe και κουβέντες με φίλους  και φυσικά: άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος λένε και οι τρεις προτρέποντας όλους και όλες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Φώτο:Στιγμιότυπα από εκλογικά τμήματα της Ροδόπης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: