Απαντητική επιστολή προς τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη απέστειλε ο ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ σε συνέχεια της από 10-10-2020 επιστολής του με την οποία διαβιβάζεται η ομόφωνη εισήγηση της Συγκλήτου του Δ.Π.Θ. για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου. «Οφείλω να σας ευχαριστήσω και να επαναλάβω την διαθεσιμότητά μου για την προώθηση των ζητημάτων του, στο επίπεδο της άσκησης των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων», αναφέρει μεταξύ άλλων στην απαντητική του επιστολή ο βουλευτής Ροδόπης.

Το κείμενο της επιστολής αναφέρει: «Στέκομαι στην διαπίστωσή σας ότι «η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί την ολοκληρωμένη και ακαδημαϊκά βιώσιμη πρόταση της πανεπιστημιακής κοινότητας της Θράκης».
Παράλληλα, ενόψει και των εργασιών της διακομματικής επιτροπής για την Θράκη, εκτιμώ ότι αποτελεί μια καλή ευκαιρία προκειμένου η πολιτική εξουσία να ενσκήψει με μεγαλύτερη ενέργεια, αποφασιστικότητα και γενναιοδωρία στην πολύπλευρη ανάπτυξη του Δ.Π.Θ., της μεγαλύτερης επί της ουσίας επένδυσης στον Θρακικό χώρο μετά την Μεταπολίτευση.
Προσβλέπω πάντοτε στην στενότερη δυνατή διασύνδεση του Δ.Π.Θ. με την τοπική κοινωνία και την αναπτυξιακή διαδικασία, ενώ ειδικά για την Κομοτηνή η ύπαρξη τόσων πολλών τμημάτων των ανθρωπιστικών σπουδών, αποτελεί, κατά την γνώμη μου, μια πρόκληση για περεταίρω επιστημονική μελέτη και έρευνα για τις σύνθετες και πολυπολιτισμικές κοινωνίες, όπως είναι η δική μας».

Μοιράσου το άρθρο: