Η Μεμέτ Εφέντι Γιουλτζάν, κόρη καπνοκαλλιεργητών από τη Ροδόπη πέτυχε την είσοδο της στην Ιατρική Σχολή της Αλεξανδρούπολης (εισάγεται 17η στη σειρά) συγκεντρώνοντας περισσότερα από 18.000 μόρια! Η χθεσινή ανακοίνωση των βάσεων την έκανε πολύ χαρούμενη. «Πετάω στους ουρανούς από τη χαρά μου» ανέφερε για να σημειώσει «δεν μπορώ να πιστέψω ότι έκανα πραγματικότητα το παιδικό μου όνειρο να γίνω γιατρός».

IMG_20160824_134329_2CS
Η κα Βασιλική Καρδίμη, φιλόλογος στο πλευρό της αγαπημένης της μαθήτριας.

Η νεαρή μουσουλμάνα μαθήτρια, φοιτήτρια πλέον από τον Σεπτέμβριο, δεν κρύβει ότι εργάστηκε σκληρά. «Ήθελα να πετύχω τον στόχο μου κι έκανα πολύ μεγάλη προσπάθεια» τονίζει και γυρίζοντας το χρόνο πίσω μιλά για τις ατέλειωτες ώρες μελέτης, για το μάθημα της Βιολογίας που την δυσκόλευε περισσότερο, αλλά και για τις παραινέσεις των γονιών της. «Πάντα μου έλεγαν να διαβάσω για να έχω μια καλύτερη ζωή από εκείνους. «Βλέπεις τι γίνεται με τη δική μας δουλειά, μάθε γράμματα για να έχεις καλύτερο μέλλον εσύ και τα παιδιά σου αργότερα» μου έλεγαν συνέχεια. Αυτή η παραίνεση, που ακόμη δεν έχει σταματήσει, με πείσμωνε και μου έδινε δύναμη.» Η εικόνα των γονιών της την συντροφεύει πάντα. Μιλά με αγάπη και θαυμασμό για την προσπάθεια τους και για τον καθημερινό τους αγώνα στα χωράφια. «Δίνουν και την ψυχή τους για μας, για τα παιδιά τους, κι αυτό με συγκινεί».

Μιλά με αγάπη και για την Ιατρική, «χρειάζεται θάρρος και τόλμη, πείσμα, ήθος κι ανθρωπιά, να προσπαθείς πάνω από όλα για να τα καταφέρεις σαν γιατρός » δηλώνει . Παράλληλα, στέκεται και στους συνομήλικους της που δεν τα κατάφεραν, «δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, μια δοκιμασία ήταν. Ας κάνουν ακόμη μια προσπάθεια!» τους προτρέπει μην παραλείποντας να αναφερθεί και στους κατοίκους της περιοχής ευχόμενη να έχει ο τόπος ειρήνη. «Είναι σημαντικό να μάθουν να ζουν μαζί. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι να προτάσσουν την ομόνοια και να κλείνουν τα αυτιά τους στις ακραίες φωνές.»Η Γιουλτζάν θα αφήσει πίσω της τα καπνοχώραφα και θα φορέσει την άσπρη ποδιά της γιατρού  δίνοντας υποσχέσεις ότι θα την  την τιμήσει σίγουρα με τον καλύτερο τρόπο.
Φώτο: Η Μεμέτ Εφέντι Γιουλτζάν πανευτυχής Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: