Ο νεότερος, στα 78 του ήδη, στήριζε τον μεγαλύτερο, 86 αισίως και οι δύο μαζί βάδιζαν με σταθερό βήμα προς τις κάλπες. Ήταν από τους πρώτους στο Εκλογικό Τμήμα «εγώ πάλι νόμιζα ότι αργήσαμε» δήλωσε ο μεγαλύτερος της παρέας, ο κος «Παπαδόπουλος Θεόδωρος του Γεωργίου», όπως μας συστήθηκε και σημείωσε « όσο ζω, ψηφίζω».

Ο κος Φίλιππος Βέττης με τον κο Θεόδωρο Παπαδόπουλο

Όταν ψήφισε για πρώτη φορά ήταν 20 ετών και ο Πρωθυπουργός που «βγήκε» από εκείνες τις κάλπες ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου, «ο Γέρος», όπως λέει. Στα 86 του σήμερα δεν πτοείται. Ίσα- ίσα που με πολύ σοφία και αρκετό κέφι «αγγάρεψε» τον φίλο του, που τον έφερε με το αυτοκίνητο, και ψήφισαν από τους πρώτους « Με έφερε ο φίλος μου και ήρθα» δηλώνει και σημειώνει «Όσο ζούμε συμμετέχουμε». Ακούει με προβληματισμό και δεν το κρύβει τους νέους να λένε ότι δεν θα συμμετέχουν… «Όχι, να πάνε στις κάλπες, να ψηφίσουν! Είναι σημαντικό να το κάνουν» δηλώνει, στέκεται για λίγο σιωπηλός και σπεύδει να βρει και τα «ελαφρυντικά» της αποχής. « Οι νέοι έχουν απογοητευτεί από τους πολιτικούς. Όμως η αποχή δεν είναι λύση. Να πάνε να ψηφίσουν, όσο ζει ο άνθρωπος πρέπει να ψηφίζει» σημειώνει ξανά προσθέτοντας « Να βγάλουμε Κυβέρνηση από τον λαό και όχι από τους λίγους». Θυμάστε ποιος ήταν ο πρώτος Πρωθυπουργός που ψηφίσατε; τον ρωτάμε. «Φυσικά, ο Γέρος της Δημοκρατίας! Ξεχνιέται;» απαντά και προσθέτει « Ο κόσμος γέρασε, η νεολαία έφυγε. Δεν υπάρχει πια φανατισμός. Δεν καταλαβαίνεις καν ότι είναι μέρα εκλογών.»

Πιο εκεί στέκει ο νεότερος… ο κος Βέττης Φίλιππος. «Όσο ζω και είμαι καλά θα ψηφίζω» μας λέει. Στα 78 του σήμερα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα νωρίς νωρίς. «Είναι σημαντικό να συμμετέχουν όλοι. Η μειοψηφία να βγάλει κυβέρνηση δεν είναι σωστό» τονίζει και αποκαλύπτει πως επιλέγουν με τον φίλο του διαφορετικές κομματικές παρατάξεις, ωστόσο, «είμαστε μαζί»! Ενθυμούμενος τον φανατισμό και τις «κόντρες» σε παλιές εκλογικές αναμετρήσεις γελώντας και κουνώντας το κεφάλι με σοφία λέει: « Παλιά υπήρχε πολύς φανατισμός, ευτυχώς όλα αυτά αφέθηκαν πίσω».Κι έτσι, σοφοί, ενωμένοι και φίλοι, «κράτα με να σε κρατώ», αποχωρούν δίνοντας ραντεβού στις επτά το απόγευμα για συζήτηση, ανάλυση και κουβέντα…με το άνοιγμα της κάλπης.

Φώτο:Ο κος Θεόδωρος Παπαδόπολος με τον φίλο του Φίλιππο Βέττη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: