Η κα Ελένη Δημούδη

Τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και η πρόεδρος του, η κα Ελένη Δημούδη, δεν κρύβει την συγκίνησή της. «Ναι, είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα, ανάμεικτα για το γεγονός ότι θα ήθελα να έχω μια συνέχεια στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο που ξεκινά από 1η Σεπτεμβρίου γι αυτό άλλωστε συμμετείχα και ήμουν και υποψήφια στις εκλογές, αλλά όταν είσαι υποψήφιος ενδέχεται και να μην εκλεγείς. Έτσι λοιπόν ο κόσμος αποφάσισε » δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής μην παραλείποντας να ευχαριστήσει τον περιφερειάρχη, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους επικεφαλής.

«Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Υπήρξαν εντάσεις, αλλά σε λογικά πλαίσια. Έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις. Θέλω και ζητώ την κατανόηση τους. Ενδέχεται να τους στεναχώρησα στην προσπάθεια μου να εφαρμόσω τον κανονισμό της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου γιατί υπάρχουν και κανόνες» δήλωσε μην παραλείποντας να σημειώσει ότι υπήρχε συνεργασία με τους Υπηρεσιακούς τους οποίους επίσης ευχαρίστησε, αλλά και με τους αντι-περιφερειάρχες, την εκτελεστική γραμματέα. «Είχα πολύ καλή συνεργασία και με την αντιπολίτευση και με την ιδιότητα του προέδρου και με αυτή του αντιπεριφερειάρχη» τόνισε η κα Δημούδη για να αναφερθεί στο πρόβλημα της Γραφειοκρατίας παραδεχόμενη πως ταλάνιζε συχνά την προσπάθεια της περιφερειακής αρχής που επεδίωκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες. «Υπάρχουν διαδικασίες χρονοβόρες, διαδικασίες που λειτουργούν και ως δικλείδες ασφαλείας τις οποίες οφείλουμε όλοι να τις στηρίζουμε. Η γραφειοκρατία δεν πατάσσετε από τους υπαλλήλους, τους διευθυντές και τον περιφερειάρχη , χρειάζεται πολιτική βούληση κεντρική με στόχο να απλουστευθούν οι διαδικασίες. Θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν αλλαγές για να προχωρά το έργο με πιο γρήγορους ρυθμούς» τόνισε η κ. Δημούδη.
Θα ήθελα να δω ένα Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο θα παίρνει αποφάσεις με βάση το συμφέρον του τόπου και την επίλυση των προβλημάτων κι όχι τους εντυπωσιασμούς. Πολλές φορές γίνονται τοποθετήσεις και ανεβαίνουν οι τόνοι μόνο και μόνο για λόγους εντυπώσεων. Όμως έτσι δεν παράγουμε ούτε προς όφελος του τόπου, ούτε πολιτική. Τώρα οι συνεργασίες επιβάλλονται πολύ περισσότερο. Πρέπει όλοι να σοβαρέψουν και να δουν το έργο τους, ως έργο στο πώς θα βοηθήσουμε τον τόπο μας και τίποτα περισσότερο.
Δεν παραλείπει να ευχηθεί στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο που αναλαμβάνει από 1ης Σεπτεμβρίου να είναι καλύτερο. «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης» δηλώνει ευχόμενη «ο καινούργιος πρόεδρος να είναι πολύ καλύτερος από μένα, και βεβαίως μια καλή δημιουργική θητεία με επιτυχία στον νέο περιφερειάρχη, τον κ. Χρήστο Μέτιο» αποκαλύπτοντας: «Θα μου λείψουν. Ειλικρινά. Μπορεί να φωνάζουμε στις συνεδριάσεις, να μας ακούτε να μιλάμε με εντάσεις, αλλά κι αυτός είναι ένας τρόπος που επικοινωνούμε. Νομίζω ότι θα μου λείψουν. Είμαι συγκινημένη σήμερα. Θα ήθελα να είμαι και πάλι στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου.»
Φώτο: Η κα Ελένη Δημούδη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: