«Ήταν ένα μια περίοδος η οποία ουσιαστικά δεν είχε πολύ μεγάλες αλλαγές από τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είμαστε τουριστική πόλη. Ξεκινάμε πάντα αργότερα. Φέτος, υπήρξαν κάποια τριήμερα τετραήμερα οργανωμένα τον Αύγουστο, με αρκετά διερχόμενα γκρουπ που πήγαιναν Τουρκία, Σαμοθράκη Θάσο και «κινήθηκε» ο χώρος μας κάπως» μ’ αυτές τις λίγες γραμμές ο Γιώργος Χρυσοχοϊδης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, Β’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, αποτιμά την τουριστική κίνηση που σημειώθηκε στην Κομοτηνή το φετινό καλοκαίρι.

Γιώργος Χρυσοχοϊδης

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής κάνει λόγο για τουρισμό «αρκετά οικονομικό», που συνήθως μαζεύει κόσμο από Νότιο Ελλάδα, από Αθήνα, αλλά και γκρουπ πρακτορείων προτρέποντας την Περιφέρεια και τον Δήμο να συνεχίσουν την προσπάθεια της προβολής με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Παράλληλα, δεν παραλείπει να αναφερθεί σε ένα άλλο πρόβλημα που ξεκίνησε από την 1η Αυγούστου, όταν Τούρκοι στα σύνορα θέσπισαν ένα επιπλέον κόστος στους ταξιδιώτες προς Ελλάδα, μια άλλου είδους visa, μέτρο για το οποίο ήδη η Ένωση Ξενοδόχων Θράκης έχει μιλήσει με τους υπεύθυνους στο Υπουργείο Τουρισμού και με τους αρμόδιους φορείς, «κοιτάμε να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε, πώς θα εξελιχθεί, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς» δηλώνει ο κος Χρυσοχοϊδης και σημειώνει με προβληματισμό ότι ακόμη δεν αποτελεί κτήμα των επαγγελματιών της περιοχής το πώς θα προσεγγίσουν τον τουρίστα, το marketing της περιοχής, η συνείδηση των επαγγελματιών. «Όταν έρχεται κάποιος επισκέπτης, του γεννάται η εντύπωση ότι έρχεται σε μια παρθένα περιοχή και δεν έχει τι να κάνει. Ακόμη και τα γκρουπ τουριστών, έρχονται για λίγες ώρες, στις επτά και οκτώ το απόγευμα και την επομένη στις οκτώ έχουν φύγει με αποτέλεσμα και τα χρήματα που αφήνουν στην πόλη και το ενδιαφέρον που δείχνουν να μην είναι αυτά που θα θέλαμε» δηλώνει σημειώνοντας «Θα θέλαμε να έχουμε μεγαλύτερη προβολή στην υπόλοιπη χώρα». Παράλληλα μιλά για βήματα αργά και σταθερά, τα βήματα που σημειώνονται με πολύ κόπο στον χώρο αυτόν « δεν είμαστε Μύκονος, ούτε Κέρκυρα αλλά κάπoια βήματα αργά και σταθερά μπορούμε να τα κάνουμε να έλξουμε τουρισμό, να αναδείξουμε και περιοχές που θα θέλαμε.»
Φώτο:Γιώργος Χρυσοχοϊδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: