Κομοτηνή: Άρωμα Θράκης στο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Πιστός στο ετήσιο ραντεβού του με το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στην Αθήνα ήταν για μια ακόμη φορά φέτος ο κος Χαλήτ Χαλήλ Ιμπράμ, μελισσοκόμος της Ροδόπης. Συμμετείχε για 5η φορά με δύο περίπτερα και μεγάλο πρωταγωνιστή το μέλι της περιοχής. Μοναδικός από τη Θράκη. Ο Κομοτηναίος μελισσοκόμος και «Μελισσοκομική Θάσου» ήταν οι δύο, όλες κι όλες, οι συμμετοχές από όλη την Βόρειο Ελλάδα.

Κομοτηνή: Άρωμα Θράκης  στο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας
Ο κος Χαλήτ Χαλήλ Ιμπραμ, μελισσοκόμος της Ροδόπης συμμετείχε για 5η φορά με δύο περίπτερα και μεγάλο πρωταγωνιστή το μέλι της περιοχής.

«Από την Κρήτη, ας είναι καλά οι άνθρωποι, ήταν οι μισοί μελισσοκόμοι του νησιού. Έχουν άλλη νοοτροπία, είναι περισσότερο εξωστρεφείς. Εμείς ή δεν μας ενδιαφέρει ή δεν τα παίρνουμε «ζεστά» τα πράγματα. Όσο πιο πολύς κόσμος, τόσο καλύτερα και τόσο πιο καλή η διαφήμιση που θα γινόταν στο μέλι, αλλά και στην περιοχή μας» δηλώνει ο έμπειρος μελισσοπαραγωγός. Σε τρεις μέρες που διαρκεί η έκθεση διένειμε  2.500 φυλλάδια. «Μερικοί αγόρασαν μέλι. Αλλά εγώ όλη τη χρονιά περιμένω το αποτέλεσμα της συμμετοχής, καθώς μας παίρνουν τηλέφωνο και ζητούν μέλι πάρα πολλοί» σημειώνει πιστεύοντας πως τα οφέλη από τη συμμετοχή στις εκθέσεις είναι πολλά.

«Οι μεγάλες εταιρείες δίνουν για διαφήμιση μεγάλα ποσά. Εγώ προτιμώ τη συμμετοχή στις εκθέσεις, στην Βουλγαρία, στην Κωνσταντινούπολη και στην Ελλάδα, όπου κι αν γίνεται. Είναι ένα μέρος όπου μπορούν να μας γνωρίσουν τόσο οι καταναλωτές, όσο και οι έμποροι. Οι εκθέσεις είναι πάντα χρήσιμες. Ποτέ δεν μετράω αν έχω βγάλει τα λεφτά της συμμετοχής στην έκθεση, από τις πωλήσεις τις ημέρες που πραγματοποιείται η έκθεση, καθώς έχω οφέλη καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.Αυτά τα λεφτά γυρίζουν σε μας μέσα στο χρόνο».

Όπως δηλώνει ο κος Χαλήτ Χαλήλ Ιμπράμ φέτος υπήρξε πάρα πολύ ενδιαφέρον. «Το μέλι μας ήταν παγωμένο. Πριν μερικά χρόνια αν πηγαίναμε με παγωμένο μέλι, θα μας λέγανε ότι είναι νοθευμένο, ενώ τώρα έχουν καταλάβει ότι επειδή το μέλι είναι «ζωντανό» παγώνει. Αυτοί που παίρνουν, πηγαίνουν στο σπίτι, δοκιμάζουν και την επόμενη μέρα ξαναέρχονται για να πάρουν κι άλλο.»

Παρατηρεί με ικανοποίηση να αρέσει στον κόσμο το μέλι της Θράκης. Ειδικότερα το βαμβακόμελο, όπως λέει, αλλά και το μέλι από τη Βελανιδιά, το παλιούρι. «Δεν έχουμε καταλάβει τι αξία έχει το μέλι μας . Όλοι οι Κρητικοί ποντάρουν στο θυμάρι, τίποτα άλλο δεν υπάρχει, ενώ εμείς έχουμε δέκα ειδών μέλια, αλλά δεν ξέρουμε την αξία τους» επισημαίνει προσθέτοντας με νόημα «Επίσης, δεν μπορούμε να ενωθούμε. Αν ενωνόμασταν λίγο οι μελισσοκόμοι της Θράκης, θα ήμασταν πιο δυνατοί».
Φώτο: Χαλήτ Χαλήλ Ιμπράμ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος