«Ψυχή» της βραδιάς για μια ακόμη φορά η κα Αναστασία Καραγιάννη

Για μια ακόμη χρονιά το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Αμβροσίας «Οι Ακρίτες» διοργάνωσε με ζεστή φιλοξενία τον ετήσιο χορό του Συλλόγου χαρίζοντας μοναδικές στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης στους παρευρισκομένους. Ντόπιοι αλλά και επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με συνδετικό κρίκο την αγάπη τους για το Σύλλογο και τον τόπο αντάμωσαν, χόρεψαν και τραγούδησαν όλοι μαζί. 

Οι κκ Κ. Αμούτζας και Γ. Νάκος

«Ψυχή» της διοργάνωσης η πρόεδρος του Συλλόγου, η κα Αναστασία Καραγιάννη και συμπαραστάτες τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. με την χοροδιδασκάλισσα, την κα Ελένη Καλογιαντσίδου.

 

 

Ο κος Νίκος Τσαλικίδης με τον κ. Γιώργο Κρεμλή

Ξεχωριστή στιγμή και φέτος η εμφάνιση του χορευτικού του Συλλόγου με τις παραδοσιακές φορεσιές.

 

 

Η κα Αμπατζή με την πρόεδρο του Συλλόγου

Αλλά και η παρουσία αγαπημένων φίλων όπως η κα Έρση Αμπατζή Καλφόγλου από την Κωνσταντινούπολη, ο Γιώργος Κρεμλής, σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα περιβάλλοντος, ο Ιωάννης Ζούκας, στρατηγός εν αποστρατεία, αλλά και οι: Χρήστος Μέτιος (Περιφερειάρχης), Δημήτρης Χαρίτου(βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ), Νίκος Τσαλικίδης( αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης), Δημήτρης Πολιτειάδης (αντιδήμαρχος Οικονομικών), Κυριάκος Αμούτζας (πρώην Δήμαρχος Ιάσμου), Χασάν Χασάν (πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου), Γιώργος Νάκος (πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων), Βούλα Ελευθεριάδου (γιατρός-πολιτευτής της ΝΔ).

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο κος Παντελεήμων που ευχήθηκε με τον ίδιο ζήλο και με την ίδια αγάπη για το χωριό τους και τον τόπο τους να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους τα μέλη του  Δ.Σ. του Συλλόγου. Την προσπάθεια του Συλλόγου εξήρε και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης που έκοψε την πίτα υποσχόμενος ότι θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στις προσπάθειές του.

 

 

 

Ο κος Γιώργος Κρεμλής και ο κος Χρήστος Μέτιος

Ενθουσιασμένος από την ομορφιά του τόπου, από την γνωριμία με τους ανθρώπους της περιοχής και την επίσκεψή του στο Μοναστήρι του Παπικίου Όρους ο κος Κρεμλής υποσχέθηκε ότι σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη θα παρθούν σημαντικές παρεμβάσεις στην περιοχή απορροφώντας κονδύλια του ΕΣΠΑ. Συνεργασία και κάθε βοήθεια που θα χρειαστεί η περιοχή υποσχέθηκε και ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος που καλωσόρισε με θερμά λόγια τον κ. Κρεμλή.

Ο κος Νάκος με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Πολιτειάδη

Μένοντας πιστή στην τακτική της, να «ταξιδεύει» τα μέλη του Συλλόγου, η κα Αναστασία Καραγιάννη με τους συνεργάτες της θα συνεχίσουν  και την νέα χρονιά τις κινήσεις εξωστρέφειας επισκεπτόμενοι όλοι μαζί περιοχές εντός κι εκτός Ελλάδας. Όπως επίσης και το εθελοντικό έργο του Συλλόγου για την στήριξη ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη. Άλλωστε, μέρος των εσόδων από τον χορό και την λαχειοφόρο αγορά δίνεται πάντα σε απόρους.

Ο κος Ζούκας με τον κο Τσαλίκη και τις συζύγους τους

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, όπως και όσο μπορούμε, χωρίς να το διατρανώνουμε. Όπως θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες της ανάδειξης του χωριού μας» δήλωσε η κα Καραγιάννη στην ΕΡΤ Κομοτηνής ανανεώνοντας το ραντεβού της με τους συνεργάτες, τους φίλους και τους καλεσμένους για την επόμενη χρόνια, «να είμαστε γεροί, να ανταμώσουμε ξανά» είπε ευχόμενη «υγεία, ευτυχία κι αγάπη σε όλον τον κόσμο.»
Φώτο: στιγμιότυπα από τον ετήσιο χορό ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία-βίντεο: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: