Την παρουσίαση των εργασιών που υλοποίησαν καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς έκαναν εκπαιδευτικοί και μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κομοτηνής. Με μπροστάρη τον δραστήριο διευθυντή του Σχολείου τον κο Ηλία Βλάχο έκαναν τον απολογισμό του έργου τους και των δράσεων που υλοποιήθηκαν αυτή την χρονιά.

Διοργανώνοντας μια ημερίδα ευαισθητοποίησης και επικοινωνίας με τους πολίτες της Κομοτηνής παρουσίασαν στο Πολυλειτουργικό Κτίριο τις δράσεις που έκαναν μέχρι τώρα, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιούνιο. «Βλέποντας τα χαρούμενα πρόσωπα καταλαβαίνεις ότι η χρονιά ήταν πολύ σημαντική για τον σχολείο μας κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Ηλίας Βλάχος σημειώνοντας πως «Τα πρόσωπα των παιδιών δείχνουν ότι χαίρονται που ήταν στο σχολείο μας.»

Ο κος Ηλίας Βλάχος με συνεργάτες και χορηγούς στο πλευρό του.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΔΕ υλοποίησαν τέσσερα project: 1)Ιστορία Λαογραφία, 2) Διαμορφώνοντας τον εξωτερικό χώρο, 3) φυτικά προϊόντα και 4)Προστατεύω τον εαυτό μου. Δράσεις στις οποίες συμμετείχε το σύνολο των εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών.

«Συμμετείχαν ενεργά, κατανόησαν και τους έμεναν πολύτιμες γνώσεις κι εμπειρίες. Είναι αυτό που θέλαμε από την αρχή, να αποκτήσουμε δηλαδή γνώσεις οι οποίες θα μας χρειαστούν» δήλωσε ο κος Βλάχος.
Φέτος στο ΣΔΕ Κομοτηνής ήταν 104 οι εγγραφέντες, 35 αποφοίτησαν από το δεύτερο έτος, είκοσι έχουν γραφεί ήδη στο εσπερινό ΓΕΛ και στο εσπερινό ΕΠΑΛ της πόλης μας . «Η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι ότι αποφάσισαν να συνεχίσουν πέρα από το απολυτήριο του Γυμνασίου γιατί έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Το να συνεχίζει ο ενήλικας και να αποδεικνύει ότι έκανε σωστά που πήγε στο ΣΔΕ, ότι νιώθει να είναι πλέον ενεργό μέλος της κοινωνίας και δεν είμαι έξω από την κοινωνία, νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο που εισπράττουμε εμείς από τον κόσμο» δήλωσε ο κος Βλάχος.
Στο πλευρό του ΣΔΕ Κομοτηνής ο ασφαλιστής κ. Νάσος Κυράζογλου, «μια στήριξη, η ελάχιστη που μπορούμε να δώσουμε, μας οδήγησε για μια ακόμη φορά κοντά τους. θεωρούμε ότι πρέπει να στηρίζουμε τέτοιες δομές και ειδικά τα ΣΔΕ , είναι χαρά μας και σε κάθε κάλεσμα τους θα είμαστε δίπλα» δήλωσε ο κος Κυράζογλου.

Ο υποδιευθυντής του ΣΔΕ Κομοτηνής με τους χορηγούς στο πλευρό του

Κοντά στο σχολείο και ο κος Στέφανος Δουκίδης , τυροκόμος. «Είμαστε δίπλα στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας χωρίς σκέψη. Γενικότερα οι ευκαιρίες δεύτερης ευκαιρίες είναι λίγες και σε λίγους δίνονται, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επαγγελματικό, αλλά και σε επίπεδο εκπαίδευσης.» δήλωσε σημειώνοντας επίσης: « Είμαστε δίπλα τους, τους στηρίζουμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους αποφοίτους, ό,τι χρειαστούν θα είμαστε δίπλα τους.»
Φώτο: Στιγμιότυπα από την τελευταία εκδήλωση του ΣΔΕ Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: