«Το παρ εμπόριο εξακολουθεί να είναι βραχνάς για τους επαγγελματίες της Κομοτηνής, δεν έχει αλλάξει κάτι δεν αντιμετωπίστηκε το λαθραίο εμπόριο, δεν έγινε κάτι για την πάταξη του παρ εμπορίου» δηλώνει η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, η κα Κική Κωνσταντινίδου και προτείνει την διαμόρφωση ενός χώρου στο τελωνείου της Νυμφαίας επί ελληνικού εδάφους για την διενέργεια αυστηρών ελέγχων.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, η κα Κική Κωνσταντινίδου

«Αυτό που προτείνουμε είναι μια νέα διαμόρφωση στον Κάθετο Άξονα της Νυμφαίας. Να δημιουργηθεί ένας κόμβος μέσα στο ελληνικό έδαφος, όπου θα γίνεται έλεγχος όλων των εισερχομένων αυτοκινήτων, να υπάρχει κάποια υποδομή, μηχανισμός που να λειτουργεί και να ελέγχει αν τα τιμολόγια είναι αληθινά ή πλαστά και τα αυτοκίνητα τι είδους εμπορεύματα φέρουν» δηλώνει η κα Κωνσταντινίδου και σημειώνει ότι «Και από τους δύο άξονες γίνεται μεγάλη εισροή παράνομων εμπορευμάτων και από τις δύο χώρες που γειτνιάζουμε κι από τη Βουλγαρία κι από την Τουρκία.»

Όπως σημειώνει η έμπειρη επαγγελματίας από την πλευρά της Τουρκίας γίνεται έλεγχος, έστω με ελλείψεις και προβλήματα, από την πλευρά της Βουλγαρίας όχι. «Πιστεύουμε ότι το παρ εμπόριο είναι ανεξέλεγκτο κυρίως στα χωριά και στον ορεινό όγκο της Ροδόπης. Ένας έλεγχος στο Κάθετο άξονα θα έβαζε τέλος σ΄αυτό.»
Παράλληλα, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου προτείνει να τοποθετηθούν διόδια ή όποια άλλη μορφή προκρίνουν οι κυβερνώντες για να ανακοπεί κάπως η πορεία όλων όσοι ανεβαίνουν προς τον τελωνείο της Νυμφαίας και περνούν στη Βουλγαρία γεμίζοντας τα αυτοκίνητα τους με βενζίνη, αέριο, αγοράζοντας ποτά,τσιγάρα και ό,τι άλλο, αλλά και για να ανακοπεί η πορεία εκείνων που έρχονται να πουλήσουν αμφιβόλου ποιότητας εμπορεύματα και προϊόντα στην ελληνική πλευρά.

« Ακόμη δεν έχει γίνει κάτι. Τώρα που αναλαμβάνουν οι καινούργιες διοικήσεις τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στο Δήμο θα κάνουμε ξανά τις κινήσεις μας και πιστεύω ότι κάτι θα γίνει.» δηλώνει η κα Κωνσταντινίδου ζητώντας να βγουν μεικτά κλιμάκια ελέγχουν τα οποία θα αποτελούνται από μέλη διαφόρων φορέων: του Τμήματος Εμπορίου, της Εφορίας ,του Τελωνείου, της Αστυνομίας κ.α. «Καθημερινά πρέπει να γίνονται έλεγχοι στο Τελωνείο, στο δρόμο , στην πόλη για να θορυβηθούν, για να διαπιστώσουν ότι υπάρχει έλεγχος στην περιοχή και για να ανακοπεί κάπως η εισροή των παράνομων εμπορευμάτων» τονίζει προσθέτοντας ότι « Δεν είναι μόνο ότι κάνανε ζημιά εκατομμυρίων όσον αφορά στα προϊόντα και στους καταστηματάρχες , είναι και το γεγονός ότι έρχονται στη χώρα προϊόντα αμφιβόλου προέλευσης, δεν γνωρίζουμε αν έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το κυριότερο, δεν ξέρουμε πόσο μεγάλη είναι η απειλή που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία, καθώς αρκετά από αυτά είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία , ιδίως τα τρόφιμα.»
Φώτο: Κική Κωνσταντινίδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: