Οι Έλληνες είναι καλοφαγάδες με την καραντίνα αυτή η τάση ενισχύθηκε, οπότε οι κατ’ οίκον παραδόσεις σημειώνουν αύξηση στην Κομοτηνή. Παρά την «ανάσα», ωστόσο, που παίρνουν παραδίδοντας κατ’ οίκον πια τις παραγγελίες των πελατών τους, όσοι ακόμη εργάζονται στο χώρο, τονίζουν πως η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους και πιο πολύ για εκείνους που έχουν κλείσει επιχειρήσεις ή ακόμη χειρότερα έχουν χάσει τη δουλειά τους. «Οι Έλληνες αγαπάμε το φαγητό λίγο παραπάνω, οπότε τηλεόραση και φαγητό στο 2ο Lock down είναι σίγουρη επιλογή.» δηλώνουν και συνεχίζουν την προσπάθειά τους.

Ο κος Νίκος Ελευθερίου

«Τα μαγαζιά έκλεισαν για δεύτερη φορά, εμείς δόξα το Θεό είμαστε ανοικτά, παρόλο αυτά δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση για κανέναν. Όταν βλέπεις ότι οι υπόλοιποι συνάδελφοι είναι κλειστοί, τα άλλα τα μαγαζιά είναι κλειστά. » παρατηρεί ο Νίκος Ελευθερίου, επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης στην Κομοτηνή και προσθέτει ξανά «δεν είναι ευχάριστο για κανέναν.»

Το 60-70% της δουλειάς πια, όπως λέει,γίνεται με παράδοση κατ’ οίκον και είναι κάτι στο οποίο στοχεύουν όλοι όσοι ασχολούνται με την εστίαση. «Ο κόσμος το θέλει. Οι παραγγελίες έχουν αυξηθεί οπότε το «πακέτο» γίνεται συνολικά όχι μόνο με πωλήσεις νωπών ψαριών, αλλά και με μαγείρεμα,ψήσιμο και παράδοση κατ’ οίκον. Είναι όλο το πακέτο και μακάρι να συνεχιστεί αυτή η τάση.»
Όσον αφορά στα μέτρα προστασίας; «Μάσκες, απολυμάνσεις τακτικά και προσέχουμε όσο μπορούμε αποφεύγοντας τα απρόοπτα. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.» δηλώνει και προτρέπει: « Να προσέχουμε όλοι και να μην χάνουμε την αισιοδοξία μας.»
Φώτο: Νίκος Ελευθερίου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: