Πολύ μεγάλη προσέλευση, πολύ μεγάλη ικανοποίηση για τον αρχηγό του Σώματος Εθελοντών, Ναυαγοσωστών, Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Παράρτημα Θράκης για την συμμετοχή στο 4ο Santa Run της Κομοτηνής.

« Ο κόσμος έδειξε την αγάπη του για τους διασώστες , τους Σαμαρείτες καταφέροντας έτσι να πιάσει η διοργάνωση το στόχο για την αγορά ενός διασωστικού αυτοκινήτου.» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Κώστας Ιμανιμίδης, αρχηγός του Σώματος Εθελοντών, Διασωστών Ναυαγοσωστών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού- Παράρτημα Θράκης, μην κρύβοντας την ικανοποίησή του.

« Η συμμετοχή αυτή του κόσμου και η αγάπη μας «πιέζει» ακόμη περισσότερο, για να προσφέρουμε ακόμη περισσότερο, να είμαστε ακόμη πιο σωστοί στις διαδικασίες που ακολουθούμε και να μην σταματήσουμε για κανέναν λόγο αυτό που κάνουμε. Η αγάπη του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που πραγματικά μας συγκίνησε ιδιαίτερα.»

Σύμφωνα με τον Αρχηγό, ο Ανθρωπισμός , η πρώτη από τις επτά θεμελιώδεις αρχές του Ερυθρού Σταυρού είναι η απάντηση στα ερωτήματα και στις δυσκολίες της εποχής. «Ο ανθρωπισμός είναι το βασικό κίνητρο για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε, να μπορέσουμε να προσφέρουμε , μακάρι και εθελοντικά» δηλώνει και προσθέτει « Με τον ανθρωπισμό στο μυαλό μας θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ακόμη πιο δυναμικά, να βοηθήσουμε πολύ περισσότερους ανθρώπους και να λύσουμε περισσότερα προβλήματα από αυτά που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση στη ζωή μας.»
Φώτο: Ο αρχηγός με τα υπόλοιπα μέλη του Ερυθρού Σταυρού ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: