Στα χρόνια της Κρίσης επέλεξε να απαντήσει με δημιουργία χωρίς, μέχρι σήμερα, δέκα χρόνια μετά, να το έχει μετανιώσει. Η Τρισεύγενη παρασκευάζει στο εργαστήριο της χειροποίητες κρέμες χρησιμοποιώντας αγνά υλικά ως πρώτη ύλη.

Χειροποίητα καλλυντικά για την παρασκευή των οποίων τα πρώτα μυστικά της τα έμαθε η γιαγιά της, η Σμυρνιά. « Έφτιαχνε κρέμες χειροποίητες χρησιμοποιώντας τη μαστίχα, οπότε εξακολούθησα κι εγώ να φτιάχνω τις κρέμες της χρησιμοποιώντας πάλι την μαστίχα » δηλώνει έχοντας ήδη κάνει και τα δικά της ξεχωριστά βήματα με νέες συνταγές και νέα προϊόντα. «Καταφέραμε να έχουμε μεγάλο πελατολόγιο κι αυτό μας αφήνει κέρδος» σημειώνει  η Τρισεύγενη αποκαλύπτοντας πως δεν χρησιμοποιεί συντηρητικά, αντιθέτως χρησιμοποιεί αβοκάντο, αμυγδαλέλαιο, μαστιχέλαιο και βιταμίνη Ε.

Χειροποίητα καλλυντικά για την παρασκευή των οποίων τα πρώτα μυστικά, της τα έμαθε η γιαγιά της, η Σμυρνιά.

«Ξεκίνησα πολύ ερασιτεχνικά με το να κάνω κρέμες για τις φίλες μου. Η μια έφερνε την άλλη και κάπως έτσι η ερασιτεχνική ενασχόληση έγινε επιχειρηματική δραστηριότητα.» δηλώνει αποκαλύπτοντας ότι στηρίζεται στη γνώση που απλόχερα της χάρισε η γιαγιά της, αλλά και στον δικό της ενθουσιασμό. Δουλεύει περισσότερο προσθέτοντας πάντα τις δικές της πινελιές. «Στις μέρες μας ό,τι κι αν κάνει κανείς, χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Παλιότερα με λίγη δουλειά μπορούσες να καλύψεις τα έξοδά σου, τώρα δεν φτάνει. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά.»

Ήδη έχει γίνει κίνημα πια αυτού του είδους η ενασχόληση, η παρασκευή, τα χειροποίητα προϊόντα. Χειροποίητα καλλυντικά, γλυκά κ.α. , που παρασκευάζουν καθημερινά και τα θέτουν οι ίδιοι στο εμπόριο. Τι γίνεται όμως με την προώθηση των προϊόντων; « Συμμετέχουμε σε πολλές εκθέσεις » απαντά και προσθέτει «μέσα από τα social media ενημερώνουμε τους πελάτες μας για το πού θα είμαστε». Κοιτά με αισιοδοξία το μέλλον κι εύχεται γελώντας« Μακάρι οι φρέσκες κρέμες να μπούνε σε όλα τα super market» μην παραλείποντας να στείλει το μήνυμα της «Να μην φοβούνται και να κάνουν ό,τι περνά από χέρι τους για να επιβιώσουν γιατί αυτό στο μέλλον θα βγει πολύ κερδοφόρο. Ευτυχώς είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για την επιτυχία μας.»
Φώτο: Η Τρισεύγενη εν ώρα δράσης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: