Έκτακτη συνεδρίαση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε χθες, λόγω επίσπευσης διαδικασιών προκήρυξης διαγωνισμού για την κατάθεση προσφορών για την χριστουγεννιάτικη αγορά του Δήμου Κομοτηνής στο άλσος της Αγίας Παρασκευής. Το θέμα της συνάντησης ήταν ο καθορισμός τέλους για χώρους εντός του άλσους Αγίας Παρασκευής για συμμετοχή στη χριστουγεννιάτικη αγορά Δήμου Κομοτηνής. Θα χρειαστεί μια ακόμη συνεδρίαση, την επόμενη Δευτέρα, για την οριστική διευθέτηση όλων όσων ο Νόμος προβλέπει.

Ο κος Δημήτρης Πολιτειάδης

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών, τον κο Δημήτρη Πολιτειάδη θα διατεθούν δέκα(10) εγκρίσεις συμμετοχής στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του Δήμου Κομοτηνής, που θα λειτουργήσει στο άλσος πάρκο της Αγίας Παρασκευής, με τα κάτωθι πωλούμενα είδη: 1) Χριστουγεννιάτικα είδη – κατασκευές 2) Χειροποίητα κοσμήματα 3) Ζαχαρώδη είδη και παραδοσιακά γλυκά 4) Αποξηραμένα άνθη και ιδίως όσα δικαιολογούνται από το πνεύμα των ημερών 5) Ξηροί καρποί 6) Κρύα σάντουιτς ή σφολιατοειδή που θα φυλάσσονται σε ειδικά ψυγεία και θερμοθαλάμους αντίστοιχα. Το τέλος για τη συμμετοχή στη δημοπρασία είναι 250 ευρώ για τους τέσσερις οικίσκους και η διάρκεια μίσθωσης ένας μήνας. Το τέλος για τους άλλους έξι χώρους εκτός οικίσκων είναι 150 ευρώ. Σήμερα θα υπάρξει πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος. «Θα κατατεθούν οι προσφορές. Θα ανοιχθούν οι προσφορές και θα περάσει πάλι από έκτακτο πάλι δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα» εξηγεί ο κος Πολιτειάδης και σημειώνει για την διαδικασία ότι «Έχουν γίνει πέντε συνεδριάσεις , τρεις δημοτικού συμβουλίου, μια συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής και μια συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας , δυστυχώς αυτά ορίζει ο Νόμος.»

Μαγεμένο Πάρκο

«Έχει ήδη υπάρξει φροντίδα για την ασφάλεια και τη φύλαξη του χώρου» δηλώνει ο κος Πολιτειάδης και σημειώνει ότι το πρώτο βήμα γίνεται φέτος « θα δούμε πώς θα πάει και του χρόνου θα είναι πιο οργανωμένη και πιο μεγάλη η προσπάθεια, αν ανταποκριθούν οι επαγγελματίες και υπάρχει συμμετοχή.»

Αν υπάρξουν πάνω από δέκα συμμετοχές για την φετινή χριστουγεννιάτικη αγορά θα γίνει κλήρωση. «Θα πρέπει να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που απορρέουν εκ του Νόμου (και από οικονομικής πλευράς και να έχει τις ανάλογες άδειες).» καταλήγει ο αντιδήμαρχος γνωρίζοντας καλά πως και για την χριστουγεννιάτικη αγορά ισχύει το κάθε αρχή και δύσκολη.
Info
Η διάρκεια χρονικής ισχύος θα είναι είκοσι (20) ημερών ήτοι, από 18 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι 06 Ιανουαρίου 2020. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, με τα κάτωθι προβλεπόμενα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, από 10 – 12 – 2019 ημέρα Τρίτη έως 13 – 12 – 2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00. Τα δικαιολογητικά είναι τα εξής: α) Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (χορηγείται υπόδειγμα από την υπηρεσία) β) Βεβαίωση Δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας υπαιθρίου εμπορίου ή την Άδεια Υπαιθρίου Εμπορίου που έχουν στην κατοχή τους γ) Πιστοποιητικό Υγείας εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων δ) Δημοτική ενημερότητα ε) Τριπλότυπο είσπραξης καταβολής τελών –εφόσον θα βρίσκονται στον κατάλογο συμμετεχόντων -.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και το μαγεμένο πάρκο ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: