Η Φωτογραφική Ομάδα του Συλλόγου «Αθηνίων» βγαίνει πάλι προς τα έξω εκθέτοντας τα έργα των μελών της στο café bar «Οκτώ». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή στις εννέα το βράδυ.

Η υπεύθυνη της Ομάδας, η κα Τάνια Πούλκου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής απευθύνει κάλεσμα σε όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την Τέχνη της Φωτογραφίας να προσεγγίσει την ομάδα, αλλά και στο κοινό να έρθει και να δει τη νέα δημιουργία της ομάδας, τα μηνύματα που κρύβουν οι φωτογραφίες, τα ποικίλα θέματα και τους πολλούς συμβολισμούς των καλλιτεχνών.

Η κα Τάνια Πούλκου στο πλευρό του προέδρου του Συλλόγου

«Έχει ανανεωθεί όλο το Τμήμα, είναι νέα τα άτομα που συμμετέχουν, με νέες ματιές, νέα έργα, νέα αποτελέσματα» δηλώνει με ενθουσιασμό. Δέκα μαθητές εκθέτουν πενήντα έργα παίζοντας με τον συμβολισμό, τον συμβολικό χαρακτήρα, προσπαθώντας να αναδείξουν γενικές αλήθειες, όπως η Αγάπη, το μίσος, η μοναξιά κ.α..

«Δεν έχουμε τίτλους στις φωτογραφίες, καλούμε τον θεατή να ανακαλύψει μόνος του ποίο είναι το γενικό μήνυμα που θέλει να περάσει ο καλλιτέχνης» εξηγεί και μιλά για την δημιουργικότητα, που συντροφεύει την λειτουργία τους, τον νέο αέρα, τις νέες ιδέες, τα νέα έργα. «Όλο από μόνο του είναι πολύ ενδιαφέρον» σημειώνει και προσθέτει ότι η ενασχόληση με την Τέχνη βοηθάει ψυχολογικά. «Οπότε, θα ήταν πάρα πολύ ωραία να ασχολούνται περισσότερο. Ακόμη και άνθρωποι που δεν θεωρούν ότι έχουν κάποιο ταλέντο σε κάποιο είδος Τέχνης. Μπορούν να έρθουν και να το ανακαλύψουν στο Σύλλογο μας, έχουμε πάρα πολλές επιλογές, ας έρθουν να δοκιμάσουν και να δουν τι τους ταιριάζει καλύτερα.»
Φώτο: Η κα Τάνια Πούλκου στο πλευρό του προέδρου του Συλλόγου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: