Υγεία-Κορονοϊός
Ακόμη 13 θετικά κρούσματα κορονοϊού σε 78 τεστ που διενεργήθηκαν χθες στο Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης επιβεβαιώθηκαν μεταξύ των ατόμων που ήταν προσκεκλημένα σε γάμο το προηγούμενο Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη.
Από τα 100 τεστ που έχουν διενεργηθεί συνολικά από την προηγούμενη Κυριακή έχουν βγει θετικά τα 22, ενώ δε νοσηλεύεται κανένα και παραμένουν σε καραντίνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελετή ήταν προσκεκλημένα περισσότερα από 150 άτομα, ενώ οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

ΕΛΑΣ
Διαγωνισμός για 480 Συνοριακούς Φύλακες και σε ΑΜ-Θ.
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 480 Συνοριακών Φυλάκων Ανδρών και Γυναικών Ορισμένου Χρόνου στην Ελληνική Αστυνομία σε Περιφερειακές Ενότητες των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Ο αριθμός των Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου ανά Περιφερειακή Ενότητα στην ΑΜ-Θ καθορίζεται ως εξής:
• Περιφερειακή Ενότητα Δράμας: Εκατό (100) θέσεις.
• Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης: Εκατό (100) θέσεις.
Από τις προκηρυσσόμενες θέσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ποσοστό 5% αυτών επιφυλάσσεται αποκλειστικά για τους υποψήφιους Έλληνες/ίδες πολίτες που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Αυτοδιοίκηση-Περιφέρεια
«Ανοιχτή επιστολή στον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ.»
«Θέλουμε να ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις μας, οι οποίες έχουν σε εξέλιξη επιχειρηματικά σχέδια, πως για την όλη καθυστέρηση στην διαχείριση των θεμάτων που τους απασχολούν, και συνεργάζονται με τον ΔΕΣΜ-ΟΣ, δεν ευθύνονται τα Επιμελητήρια, όπως κάποιοι παραπλανητικά διαδίδουν, αλλά αποκλειστικά η Διοίκηση της Περιφέρειας», αναφέρει η επιστολή.
Αυτό αναφέρουν σε νέα ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν τα έξι επιμελητήρια της ΑΜ-Θ, χαρακτηρίζοντας απαξιωτικό και υποτιμητικό τον τρόπο συμπεριφοράς του Περιφερειάρχη.
Σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, «πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΣΜ-ΟΣ δεν λειτουργεί νόμιμα, εφόσον υπάρχει παράβαση διατάξεων σχετικά με την διαδικασία ορισμού των μελών από την πλευρά της Περιφέρειας».

Αυτοδιοίκηση
ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ
ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΓΑ e- ΕΦΚΑ
Ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών, Ντίνος Χαριτόπουλος, κατέθεσε εκ νέου την πρόταση λειτουργίας γραφείων ΟΓΑ – e –ΕΦΚΑ στις Σάπες, τη Μαρώνεια και την Ξυλαγανή, με τη δέσμευση ο Δήμος να παραχωρήσει χώρους και ν’ αναλάβει την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους.
Υπενθυμίζεται πως λόγω της κατάργησης των ανταποκριτών του ΟΓΑ στους δήμους, προκύπτει σοβαρό πρόβλημα με τους αγρότες, και ο κ. Χαριτόπουλος με δύο επιστολές του στον διοικητή του e- ΕΦΚΑ, Χρήστο Χάλαρη, προτείνει τρόπους λύσης του προβλήματος, χωρίς μέχρι στιγμής να λάβει απάντηση.

Τελευταία μέρα για αιτήσεις στο πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής
Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για αιτήσεις συμμετοχής στο
πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που αφορά τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού Κομοτηνής και Μελέτης (ΚΔΑΠ).
Οι αιτήσεις θα γίνονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τους κωδικούς taxisnet της μητέρας, ΑΜΚΑ παιδιών, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ μητέρας και συζύγου. Επίσης θα πρέπει να έχει κατατεθεί η φορολογική δήλωση οικονομικού έτους 2019. Όσον αφορά τις άνεργες μητέρες θα πρέπει η κάρτα ανεργίας να είναι σε ισχύ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού (Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ.) στην οδό Κούλογλου 14, τηλ. 2531031022.

Έναρξη εγγραφής παιδιών και ΑΜΕΑ που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση του κρατικού προγράμματος «Παιδική Εξοχή Μάκρης» για το καλοκαίρι 2020

Από τα μέσα Ιούλη, ο Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, έχει ανακοινώνει την έναρξη εγγραφής παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση του κρατικού προγράμματος «Παιδική Εξοχή Μάκρης» για το καλοκαίρι 2020.
Σήμερα ξεκινούν οι εγγραφές της 2ης Περιόδου: 05 Αυγούστου – 12 Αυγούστου 2020 και το πρόγραμμα αφορά παιδιά.
Η τρίτη και η τέταρτη περίοδος, 14 Αυγούστου – 21 Αυγούστου 2020 και 23 Αυγούστου – 30 Αυγούστου 2020, είναι, επίσης, για παιδιά.

Πολιτισμός-Αυτοδιοίκηση
Ματαιώνονται λόγω κορονοϊού οι Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης
Ο Δήμος Ξάνθης με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανακοινώνει τη ματαίωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης για λόγους δημοσίου συμφέροντος, καθώς η μεγάλη αυτή διοργάνωση συγκεντρώνει χιλιάδες Ξανθιώτες και επισκέπτες από όλη τη χώρα και δημιουργεί συνθήκες συνωστισμού και συγχρωτισμού, χωρίς να είναι δυνατή η διασφάλιση της τήρησης του βασικού μέτρου πρόληψης, της κοινωνικής απόστασης.
Σε μήνυμά του ο δήμαρχος της Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, καλεί όλους να συμμετάσχουν στις γιορτές παλιάς πόλης του Σεπτέμβρη του 2021.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας από τη ΔΗΚΕΠΑΚ
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού – Παιδείας – Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΕΚΕΠΠΑΚ) σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής προκηρύσσει Διαγωνισμό Φωτογραφίας, με τίτλο, «Κομοτηνή, ένας όμορφος τόπος».
Στον διαγωνισμό μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε επαγγελματίας ή ερασιτέχνης φωτογράφος.
Η προθεσμία υποβολής είναι έως την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2020. Σε κάθε κατηγορία φωτογραφιών του διαγωνισμού θα απονεμηθεί ένα βραβείο, που θα συνοδεύεται από δώρο χρηματικής αξίας 500 ευρώ.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Σύλλογοι
Ενημερώνεται ο νέος πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Κομοτηνής Παναγιώτης Χαλβατζής
Ικανοποιημένος από την συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές του κυνηγητικού συλλόγου Κομοτηνής (ψήφισαν 700 άτομα) δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο νέος πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου, Παναγιώτης Χαλβατζής.
Μέσα στους στόχους του νέου προέδρου, που αυτή την στιγμή ενημερώνεται από τον απερχόμενο, είναι η προστασία του φυτικού και ζωικού πλούτου της περιοχής.
Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να επισημάνει το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα που κατέβηκαν στις παραλίμνιες περιοχές, πρόβλημα που αντιμετώπισε ο σύλλογος και οι αγρότες των περιοχών αυτών και τις προηγούμενες χρονιές.

Πολιτισμός

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ‘‘ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ 2020’’
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του ιστορικού φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών 2020 -ξεκίνησε τις εκδηλώσεις του με τις παραστάσεις του προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».
Συγκεκριμένα, σήμερα στις 9 το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας παρουσιάζεται η παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χαλιμά.
Και την Πέμπτη 6 Αυγούστου άλλη μια παράσταση από τη Λυρική, με τίτλο, «Θέλω να δω τον Πάπα!»
Η ώρα έναρξης των παραστάσεων είναι στις 9 το βράδυ.
Υπενθυμίζεται πως τηρούνται με απόλυτη συνέπεια όλοι οι υγειονομικοί κανόνες για τον κορονοϊό.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Καλοκαίρι με Θέα τη Θάλασσα»
Οι εκδηλώσεις του δήμου Κομοτηνής με τίτλο «Καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα» για σήμερα Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 9.30 το πρωί στην παραλία Αρωγής περιλαμβάνει aqua aerobic γυμναστική και χορό στη θάλασσα.
Επίσης, στις 9 το βράδυ στο λιμάνι Φαναρίου συναυλία με τους emerald. Παίζουν οι μουσικοί Εύα Ευθυμίου, Γιώργος Εφραιμίδης, Γιάννης Κερζεβάνης, Μπάμπης Συκάκης, Δημήτηρς Κούρκουλος.

Αθλητισμός

Δεύτερη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 η Γεωργία Γκουτσίδου Σερμάκη
Σπουδαία παρουσία και δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στη Λάρισα για την Γεωργία Γκουτσίδου-Σερμάκη.
Η 17χρονη Κομοτηναία πρωταθλήτρια του ΠΑΣ Ρήσσος Κομοτηνής μετά από έναν εξαιρετικό προκριματικό το πρωί συνέχισε ακόμα πιο εντυπωσιακά στον απογευματινό τελικό των 100 μέτρων με εμπόδια, και με χρόνο 14,98 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.
Πίσω μόνο από την Ελιμπιόνα Ζενέγια της Ρόδου που τερμάτισε στην πρώτη θέση με χρόνο 14,37.

Μοιράσου το άρθρο: