«Όλους μας εξέπληξε ευχάριστα. Πόσο μάλλον όταν η καταγωγή της είναι από την Σταυρούπολη. Ήταν μια καλή επιλογή. Η διαδρομή του χρόνου θα δείξει την ορθότητα της επιλογής.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης ο κος Γιάννης Τσιγκελίδης σχολιάζοντας την απόφαση του Πρωθυπουργού να προτείνει την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, την κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Οι κάτοικοι δεν το περίμεναν αποτέλεσε έκπληξη για όλους μας και περισσότερο για τους Σταυροπουλίτες.» τόνισε ο κος Τσιγκελίδης προσθέτοντας πως οι γονείς της και άλλοι συγγενείς πάντα επισκέπτονταν την περιοχή. «Την αυριανή πρόεδρο μας τη θυμάμαι μικρό κορίτσι να πηγαίνει στο μπακάλικο του παππού της, εκεί κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Ερχόταν συχνά όταν ήταν μικρή. Όταν πήγε στο Πανεπιστήμιο οι επισκέψεις αυτές περιορίστηκαν. Ερχόταν βέβαια πού και που. Φαινόταν από τότε ότι ήταν μια αξιόλογη κοπέλα.»

Θετικές οι εντυπώσεις για την υποψήφια πρόεδρο και στη Ροδόπη

θετικές όμως απόψεις εκφράζονται σε όλη τη Θράκη για την υποψηφιότητα της κας Σακελλαροπούλου. Ενδεικτικά στη Ροδόπη η υπεύθυνη για θέματα ισότητας της ΝΟ.Δ.Ε. της Ν.Δ. Ροδόπης κα Λένα Χατζή σημειώνει: «Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η παράταξη αυτή, αφού έδωσε στη χώρα την πρώτη γυναίκα βουλευτή, την Ελένη Σκούρα, την πρώτη υπουργό, την Λίνα Τσαλδάρη και την πρώτη πρόεδρο της Βουλής, την Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη προτείνει μια ανώτατη δικαστικό, πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, εγνωσμένου κύρους και με το τεκμήριο της ευρύτατης πολιτικής εκτίμησης για τη θέση του ύπατου πολιτειακού αξιώματος.» και το σχόλιο της κας Χατζή καταλήγει:«Η Δημοκρατία, η Ελλάδα και η Πρόοδος είναι γένους θηλυκού…», είπε ο Πρωθυπουργός Θερμά συγχαρητήρια για την επιλογή πρότασης Ιστορική στιγμή για την Ελληνική Δημοκρατία και την Πολιτική στην Ελλάδα.»

Ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Πεταλωτης σημειώνει τρεις παραμέτρους αναφερόμενος στην υποψηφιότητά της: 1ον . Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι μια σοβαρή προσωπικότητα που έχει τις προϋποθέσεις να τιμήσει το ρόλο που της ανατίθεται . 2ον . Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι διακοσμητική , ούτε καν απλώς συμβολική . Η κατάλληλη παρουσία μπορεί να προσδώσει πολλά θετικά στη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, αρκεί να υπάρχει σοβαρότητα και βούληση. ´Έχουμε δει όμως και αλαζονικές φαιδρότητες . 3ον . Η ατζέντα επικοινωνιακά μπορεί να άλλαξε για λίγο, η χώρα όμως χρειάζεται ενίσχυση.
Η κα Σακελλαροπούλου κατάφερε πριν την εκλογή της να κερδίσει τη συμπάθεια των Ελλήνων μένει να την διατηρήσει και να την επαυξήσει στο διάβα της πενταετούς θητείας της.

Μοιράσου το άρθρο: