«Πιάνουν τα χεράκια μου και μπορώ και φτιάχνω διάφορα πράγματα» δηλώνει απλά ο κος Μόσχος Κυριάκος από τον Ίασμο της Ροδόπης και σημειώνει «χρησιμοποιώ υλικά ανακυκλώσιμα, όσο γίνεται σε καλή κατάσταση: Μπουκάλια, δίσκους, πιάτα κ.α. Δημιουργώ μικρά πινακάκια ζωγραφικής και κάρτες, χειροποίητα κοσμήματα, παπιγιόν και διάφορα άλλα αντικείμενα που μπορούν να δοθούν ως δώρα.»

Αξιοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά, στα δικά του χέρια με τη φαντασία και το ταλέντο του, τίποτα δεν πάει χαμένο. «Μου αρέσουν πολύ οι μπογιές, το ξύλο και ό,τι μπορείς να φτιάξεις με τα χέρια. Κοσμήματα από τσερνίτ, τα πλάθεις στο χέρι, τα ψήνεις και κάνεις δαχτυλίδι, κολιέ, βραχιόλι.» δηλώνει με ικανοποίηση.

«Έχω ως αρχή να βοηθώ. Έτσι, ό,τι δεν πουλήθηκε στην έκθεση του χωριού μου τα δώρισα στο Σύλλογο Αγίων Θεοδώρων για το παζάρι των παιδιών» σημειώνει σεμνά μην κρύβοντας πως όνειρο του είναι να μπορεί να δημιουργεί ακόμη περισσότερα. Να βρίσκει αντικείμενα που θα μπορεί να τα πλάσει, να τα κατασκευάσει και να τα δωρίσει προς όφελος όχι δικό του, αλλά προς συλλόγους, οπού, όπως λέει, « θα μπορούν να πιάσουν και τόπο». Σύμφωνα με τον κ. Μόσχο Κυριάκο είναι ένα είδος πολιτισμού κι αλληλεγγύης απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια.

Ο κος Μόσχος Κυριάκος

«Πρωταρχικά είναι ψυχανάλυση για τον ίδιο σου τον εαυτό. Ευχαριστιέσαι εσύ πρώτα δημιουργώντας ένα αντικείμενο. Ό,τι και να κάνεις του δίνεις μορφή» δηλώνει και σημειώνει ότι «είναι ψυχανάλυση η ζωγραφική για μένα, πλουτίζω το δικό μου εσωτερικό κόσμο ζωγραφίζοντας.»
Φώτο:Μόσχος Κυριάκος ρεπορτάζ –κείμενο -φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: