Το πρωινό της Παρασκευής της 23ης Μαρτίου ήταν σίγουρα ξεχωριστό για τους εργαζόμενους, τους ασθενείς, τους συνοδούς  του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, αλλά  και για  το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Ένα όνειρο χρόνων, η ανέγερση του νέου νοσοκομείου, άρχισε σιγά- σιγά να παίρνει σάρκα και οστά μπρος στα μάτια τους.

 

Μετά την ανακοίνωση της πολυσήμαντης Δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος  βρέθηκαν όλοι πιο κοντά στην υλοποίηση του ονείρου, η άφιξη των εκπροσώπων του Ιδρύματος, των μελετητών και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας το επισημοποίησε. Η χαρά μεγάλη, όχι άδικα. « Το Νοσοκομείο της κάθε πόλης αποτελεί το βασικό κύτταρο της κάθε τοπικής κοινωνίας, καθώς η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για κάθε πολίτη.» υπενθύμισε ο  διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Γιώργος Φιλιππίδης.

 

Ένα σύγχρονο κι αξιόπιστο Νοσοκομείο παρέχει ασφάλεια, κοινωνική προστασία κι αποτελεί εγγύηση για το μέλλον της κοινωνίας. Αποτελεί ακόμα και μοχλό κοινωνικής ανάπτυξης και μεγιστοποιεί το κοινωνικό όφελος για την κάθε περιοχή. Κοντά στην προσπάθεια υποστηρικτής  για την επίτευξη αυτού του στόχου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

 

Στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και γενικότερα στη χώρα, το νυν Νοσοκομείο της Κομοτηνής  είναι από τα παλαιότερα σε εγκαταστάσεις κι εξοπλισμό. Το μαρτυρεί άλλωστε η εικόνα που βλέπουμε όλοι σήμερα, αλλά και οι εικόνες που είδαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, όπως ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ο  κος Παύλος  Πολάκης.

 

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο  κος Ανδρέας Δρακόπουλος, ( Ίδρυμα που εξασφάλισε την τεράστια Δωρεά  προς την Δημόσια Υγεία ύψους 250 εκατομμυρίων Ευρώ) και ο Ρέντσο Πιάνο, ο σπουδαίος αρχιτέκτονας δέχθηκαν τα δώρα της δημοτικής αρχής.

Καθολικό το  αίτημα της Κοινωνίας της Ροδόπης για την κατασκευής νέου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή, καθώς το υπάρχον όσες βελτιώσεις και αν γίνουν δεν μπορεί να κρύψει την φθορά  που έχει υποστεί από τον Χρόνο καθιστώντας την προσφορά  ποιοτικών  υπηρεσιών  υγείας στους πολίτες της Ροδόπης ζητούμενο. Άλλωστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής έχει αρχική κατασκευή το 1934 από τον Μεγάλο Ευεργέτη Κωνσταντίνο Σισμάνογλου. Πάει καιρός…

Σε  οικόπεδο 93 στρεμμάτων στην περιοχή του παλαιού στρατιωτικού αεροδρομίου,  θα χτιστεί το νέο Νοσοκομείο. Την Παρασκευή τον χώρο επισκέφτηκαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι με τα τοπικά στελέχη που τους ενημέρωσαν με κάθε λεπτομέρεια. Πολλές φορές ακόμη θα χρειαστεί  να βρεθούν στον ίδιο χώρο, μέχρι την ημέρα εκείνη που όλοι θα μπορούν να επισκέπτονται το νέο νοσοκομείο απολαμβάνοντας, όταν χρειαστεί, υψηλής ποιότητας ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών. Ωστόσο, το πρώτο ουσιαστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση  έγινε…

Ρεπορτάζ-φώτο-video-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: